Prajitura cu Curmale Fara Zahar Adaugat – O Adevarata Placere Nevinovata
Curmalele contin zaharuri naturale care nu dauneaza sanatatii. Contin minerale importante precum potasiu, calciu, mangan, fosfor, cupru, seleniu si magneziu. Trateaza anemia feripriva deoarece sunt bogate in fier.
Au un continut mare de fibre, imbunatatesc digestia si astfel ne feresc de tot felul de boli. Sunt bogate in proteine, fibre, minerale si vitaminele B1, B2, B3, B5.
Vrei sa incerci reteta pentru prajitura cu curmale? Vezi reteta aici!
Pasta de Curmale, fara Fierbere
Astazi, facem o reteta interesanta, facem marmelada de curmale fara fierbere. Daca iti plac curmalele si le consumi oricum , aceasta reteta este pentru tine.
Poti consuma pasta de curmale sau marmelada ca atare sau o poti folosi ca indulcitor sau umplutura la prajituri. Poti face chec cu curmale sau prajitura cu curmale. Vezi reteta aici!
Vezi cum se face reteta de pasta de curmale mai jos si pe you tube, pe canalul 100 de ani – Retetele Longevitatii!
Ingrediente Pasta de curmale – marmelada
Normal, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru marmelada de curmale.
420 grame de curmale
420 de grame de apa fierbinte
Care sunt cele mai bune curmale pentru marmelada sau pasta de curmale?
Cele mai dulci, desigur, dar nu lua curmale cu zahar adaugat! Unele curmale au sirop de zahar adaugat. Alege curmale fara zahar pentru ca, oricum, sunt destul de dulci!
Avem nevoie de curmale fara samburi, pe care le taiem in bucatele mici, le cantarim si le punem intr-un bol.
Cate curmale avem, atata apa fierbinte avem nevoie ca sa le hidratam.
Eu am avut 420g curmale fara samburi si am adaugat 420g apa fierbinte.
Le acoperim si le lasam cateva ore la hidratat. Eu le-am lasat la hidratat peste noapte si le-am facut de dimineata.
Dam totul foarte bine la un blender pana cand obtinem o pasta precum o marmelada.
Ai nevoie de un blender bun. Daca nu este destul de puternic blenderul tau, trebuie sa faci pauze ca sa nu se incalzeasca prea tare.
Cum consumam marmelada de curmale?
Eu o folosesc atat ca marmelada, dar si ca indulcitor la prajituri.
Marmelada sau pasta de curmale se pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider pana la 1 luna.
Aboneaza-te la canalul cu retete sanatoase!
Vrei sa vezi si alte retete de dulciuri sanatoase? Aboneaza-te gratuit la canalul de retete pe you tube! Se numeste 100 de ani – Retetele Longevitatii!
Daca tot esti aici, da si un like! Poate lasi si un comentariu mai jos. Ajuta blogul sau canalul sa creasca!
Nu uita sa te abonezi! E gratuit! Nu te costa nimic insa ajuti canalul sa creasca! Iti multumim!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin