Mancare de fasole galbena de post

Mancare de fasole galbena – reteta de post

Astazi, pregatim o mancare de fasole galbena de post, delicioasa. O poti face si tu, foarte usor, oricand doresti o mancare buna la gust si sanatoasa.

Fasolea face parte din familia leguminoaselor, alaturi de soia, linte, mazare, naut. Isi are originile in America Centrala si de Sud. Exista numeroase soiuri de fasole, dar soiurile de fasole galbena si verde sunt cele mai populare la noi.

Mancare de fasole galbena de post
Mancare de fasole galbena de post

Culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele, substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante.

Culoarea verde a pastailor vine de la continutul mare de clorofila, care are o actiune depurativa si antitoxica.

De ce sa mananci mai multa fasole galbena si verde?

Fasolea galbena este considerata una dintre putinele legume bogate atat in proteine, cat si in fibre care duc la reglarea si la controlul colesterolului.

Fibrele din fasole ajuta la prevenirea constipatiei.

Datorita continutului de celuloza, acid folic, magneziu si potasiu, consumul de fasole galbena micsoreaza riscul de stop cardiac.

Folosirea fasolei galbene in dieta reprezinta o sursa de vitamina C.

Tecile de fasole sunt diuretice, hipoglicemice, mineralizante.

Acum dupa ce v-am enumerat o gramada de beneficii ale fasolei galbene, o sa va prezint o reteta usoara de post cu fasole galbena, foarte gustoasa.

Pe langa ciorba de fasole cu smantana de cocos, mancarea de fasole galbena scazuta este una din mancarurile mele preferate.

Citeste si:  Muraturi - reteta de facut acasa
Mancare de fasole galbena de post
Mancare de fasole galbena de post

Mancare de fasole galbena de post – Ingrediente usor de procurat

Ai nevoie doar de cateva ingrediente. Gustul desavarsit il da chiar fasolea galbena. Este o reteta care merge foarte bine cu fasole galbena.

Daca o preferi pe cea verde, poti incerca. Eu iti recomand fasolea galbena sau teci cum se mai spune, pentru ca are un gust mai bun.

De obicei, eu am in congelator pungi cu fasole galbena congelata din vara. La magazin, nu gasesti decat cea galbena fideluta.

Asa ca iti recomand sa faci si tu la fel, mai ales ca este si foarte usor de pus.

Ingrediente mancare de fasole galbena:

  • 1 kg fasole galbena congelata
  • 7-8 cepe de marime potrivita
  • 2-3 catei de usturoi ( optional, pentru reteta de fasole verde scazuta cu usturoi)
  • 2- 3 linguri de ulei de folarea soarelui nerafinat
  • apa fiarta
  • sare neiodata dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel

Mancare de fasole galbena de post – Mod de preparare:

Mancare de fasole galbena de post
Mancare de fasole galbena de post

Punem pe foc cam 1 litru de apa sa fiarba.

E bine sa avem, chiar daca nu o folosim pe toata. Apoi curatam ceapa, o spalam si o tocam.

Daca ti se pare multa ceapa crede-ma ca nu e. Ceapa este cea care ii da un gust desavarsit.

Intr-o cratita mai mare punem uleiul, ceapa tocata si putina apa fiarta .

Adaugam sare si lasam putin la foc mediu pana se inmoaie ceapa.

Citeste si:  Supa crema de morcovi cu ghimbir si turmeric

Dupa cateva minute, adaugam fasolea congelata si mai punem putina apa. Punem capacul si o lasam sa fiarba.

Din cand in cand, mai adaugam apa.

Cand fasolea este fiarta bine, inchidem focul, adaugam sare, daca mai trebuie.

Adaugam usturoiul pisat ( daca preferi ) si patrunjelul proaspat tocat.

Eu nu pun usturoi. Tu poti sa pui daca vrei. Mie imi place si fara usturoi. Este absolut delicioasa.

Mancare de fasole galbena de post
Mancare de fasole cu patrunjel

Timp de preparare reteta de post cu fasole

Ai cateva ingrediente si obtii o mancare cu un gust deosebit. Merge foarte bine alaturi cu castraveti murati.

Se face repede. Este o reteta de post foarte usoara.

  • Timp de preparare: 10 min
  • Gatire: 50 -60 min
  • Timpul total: 60-70 min

Muraturile contin probiotice naturale care se dezvolta in procesul de murare.

Probioticele sunt bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine si au un rol important in digestie.

Cand ajung in organism ele intaresc imunitatea si capata proprietati terapeutice. Muraturile au efect antibiotic si antiviral.

Usturoiul, semintele de marar, de mustar, hreanul si frunzele de telina folosite in prepararea lor contin substante care protejeaza sistemul nervos si endocrin si lupta impotiva microbilor si virusurilor.

Alte variante de retete asemanatoare

Poti incerca si reteta de mancare de fasole verde de post, sau cea de fasole verde scazuta ardeleneasca. Putem face si reteta de fasole verde scazuta cu usturoi si marar, data viitoare.

Citeste si:  Placinta de praz cu foi facute in casa

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *