Fac Mereu Mancare De Fasole Galbena Reteta De Post De La Bunica
Astazi facem o mancare de fasole galbena de post, cu garnitura de orez basmati. Este o mancare simpla si super delicioasa.
Nu ai nevoie de multe ingrediente si nu trebuie sa ai neaparat fasole proaspata.
Eu am fasole galbena pastai subtiri congelata de mine, dar poti sa folosesti orice fasole ai. Merge si cea verde, ce preferi. Mancarea o sa-ti iasa la fe de gustoasa.
Ingrediente mancare de fasole galbena pastai:
- 400 g fasole galbena/verde proaspata sau congelata pastai subtiri
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- 400-450 ml suc de rosii sau rosii tocate marunt
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui nerafinat
- Apa fierbinte ca sa inabusim ceapa (eu nu calesc legumele)
- Patrunjel, sare, piper si cimbru dupa gust
Ingrediente pentru orez basmati:
- 1 cana de orez (ce marime vrei, eu am folosit o ceasca de cafea, depinde cat orez vrei sa faci). Eu pun orezul in apa pentru 10-15 minute inainte.
- 2 cani de apa (aceeasi marime de cana)
- 2-3 linguri de ulei de masline
- Turmeric, piper si sare dupa gust
Mod de preparare fasole galbena pastai subtiri:
- Int-o oala cu capac punem ceapa tocata marunt, putina sare, uleiul, turnam putina apa fierbinte si lasam pentru 5 minute pana se inmoaie ceapa.
- Dupa punem fasolea direct congelata, nu se dezgheata si mai turnam apa fierbinte cat sa o acoperim.
- Daca folosesti proaspata atunci o cureti si o speli inainte.
- Lasam fasolea sa fiarba. Daca e congelata atunci dureaza mai putin pentru ca este prefiarta. Daca folosesti proaspata depinde de fasole. Trebuie sa o gusti ca sa vezi daca s-a facut.
- Cand fasolea a fiert turnam sucul de rosii sau rosiile tocate marunt. Eu am avut rosii galbene puse de mine in congelator. Cand aveam prea multe rosii vara si incepeau sa se inmoaie, le curatam de coaja, le taiam in felii si le puneam in caserole in congelator. Se pastreaza super bine.
- Mai lasam cateva minute pe foc pana fierb rosiile si adaugam si putin cimbru dupa gust.
- Cand fasolea este aproape gata punem usturoiul pisat si potivim de sare si piperLa sfarsit adaugam si patrunjel proaspat tocat.
Mod de preparare orez basmati:
- Punem intr-o oala cu capac orezul, uleiul de masline, turmeric, sare si piper dupa gust.
- Amestecam bine sa se intrepatrunda toate si turnam 2 cani de apa.
- Lasam orezul sa fiarba la foc mic cu capac cam 10-15 minute. Trebuie sa ai grija sa nu se verse daca tii capacul inchis. Eu la inceput il tin un pic intredeschis.
- Dupa ce orezul este gata il lasam cu capacul inchis si il invelim cu un prosop de bucatarie pentru cateva minute ca sa se umfle.
- Nu trebuie sa-l fierbi pana cand nu mai este deloc apa. Este bine sa il lasi cu putina apa ca o sa o absoarba oricum si devine mai cremos. Acum depinde si de orez. In general scrie pe punga cam cat sa-l fierbi.
Cum se mananca?
Mancarea de fasole galbena pastai se poate servi impreuna cu cu garnitura de orez si cu patrunjel tocat proaspat.

Este o mancare delicioasa, trebuie neaparat sa o incerci. Merge foarte bine cand tii post sau pur si simplu vrei sa mananci ceva mai usor.
Astept sa-mi spui parerea ta in comentarii.
Pofta buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin