Lasagna Cu Vinete – Reteta De Post

Lasagna Cu Vinete Varianta Vegana

Astăzi vreau să-ți prezint rețeta mea de lasagna cu vinete, o variantă vegană perfectă pentru perioadele de post. Lasagna este întotdeauna o alegere delicioasă, dar prepararea unei cantități mari poate fi consumatoare de timp. De aceea, am optat pentru o versiune mini, ideală pentru momentele în care ai poftă de ceva gustos și rapid de pregătit.
Cu doar câteva ingrediente simple, poți crea un adevărat deliciu culinar. Dacă ești la fel de pasionat/a de vinete ca și mine, această rețetă de mini lasagna cu vinete va deveni rapid preferata ta.

Varianta mini este perfecta atunci cand ai pofta de ceva bun. Ai nevoie de putine ingrediente si se prepara foarte usor.

Ingrediente pentru 1 portie de mini lasagna cu vinete:

  • 1 vanata medie facuta rondele la cuptor cu putin ulei de masline sau pe gratar (cum preferi)
  • 200 g branza vegana
  • 200 g sos de rosii (conserva mutti sau rosii proaspete)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Sare dupa gust
  • Busuioc proaspat

Mod De Preparare Lasagna Cu Vinete Vegana De Post:

  • Spalam vanata si o taiem in rondele nu foarte groase. Daca preparam vanata la cuptor punem rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem rondelele cu putin ulei de masline, punem putina sare si le punem in cuptorul preincalzit la 200C.
  • Daca le faci pe gratar, la fel le tai rondele, le ungi cu putin ulei de masline, putina sare si le pui pe gratarul bine incins.
  • Pana se fac rondele de vinete ne ocupam de rosii. Daca folosesti rosii proaspete le cureti de coaja si le pisezi bine sau le tai marunt si pui putin busuioc proaspat tocat.
  • Daca folosesti conserva de rosii de la mutti asa cum am folosit eu, tot ce trebuie sa faci este sa torni conserva intr-un bol si sa pui putin busuioc proaspat tocat.
  • Branza vegana o taiem bucatele mai mici sau daca ai o branza mai tare poti sa o razi.
  • Poti sa pui si parmezan vegan merge perfect.
  • Cum Asezam Mini Lasagna Cu Vinete In Bol:
  • Intr-un bol mai mic sau o tavita mica, pentru o portie, punem putim ulei de masline si ungem bine bolul.
  • Primul strat o sa fie de sos de rosii.
  • Punem cateva linguri de sos de rosii, dupa care punem cateva rondele de vinete, apoi un strat de branza si parmezan.
  • Continuam cu sosul de rosii, apoi vim=netele si branza pana le terminam.
  • La sfarsit poti sa pui mai mult parmezan deasupra, sare dupa gust si stropim bine cu ulei de masline.
  • Punem lasagna in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35-40 de minute.
  • Cand scoatem mini lasagna cu vinete din cuptor, poti sa mai pui busuioc proaspat tocat.
Citeste si:  Saorma vegana cu ciuperci

Reteta asta este foarte simpla si foarte gustoasa. Chiar te rog sa incerci si tu reteta si sa-mi scrii in comentarii cum ti-a iesit. Sunt sigura ca o sa o faci si in cantitate mai mare. Eu ti-am dat varianta pentru o singura portie. Daca vrei sa faci o tava mai mare, pur si simplu dublezi sau triplezi ingredientele.

Iti doresc pofta buna si astept cat mai multe pareri. Pentru orice intrebare nu ezita sa-mi scrii in comentarii. Iti voi raspunde cat de repede pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *