Gradina | LifeStyle blog Juliana.ro

Gradina, decoratiuni si idei de decor pentru gradina si exterior

Amenajarea gradinii este o arta care va pune imaginatia la incercare, si care va aduce o multime de satisfactii. Legat de gradina, daca cunoasteti cateva reguli de baza, atunci este la indemana dumneavoastra sa ii ganditi designul, fara sa fie neaparata nevoie sa apelati la specialisti. Trebuie doar sa stiti ce doriti sa va ofere gradina dumneavoastra si care va fi rolul ei. Ca in orice alt demers de amenajare, si in acest caz este nevoie de planificare.

In functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie, trebuie sa alegeti variantele cele mai bune pentru amenajarea spatiului destinat florilor, al aleilor, spatiilor de relaxare, amplasarea unor mici forme de relief, plantarea arborilor si amplasarea mobilierului exterior.

Cineva zicea ca o gradina este ca o calatorie cu o destinatie stabilita. Trebuie sa aveti un tablou clar format atunci cant planificati amenajarea gradinii dumneavoastra.

Mobilierul pe care il alegeti pentru umplerea spatiului gradinii este indicat sa fie si practic, pe langa estetic. Spre exemplu, mobilierul din bambus este in trend in amenajarea spatiilor exterioare. Il puteti folosi si pentru a crea suporturi pentru plantele agatatoare, creand o impresie de simplitate si eleganta, in acelasi timp.

Un aer deosebit pentru gradina dumneavoastra poate fi creat de plasarea obiectelor de arta, cum sunt statuetele de diferite motive sau fantanile, indiferent ca sunt realizate din piatra, metal sau chiar o combinatie a celor doua materiale. „Exista ceva incantator in natura schimbatoare a obiectelor de arta din gradina”, spune Wade. „Cuprul formeaza o patina delicata verzuie pe suprafata sa, fierul rugineste formand nuante calde portocaliu-maronii si lemnul devine argintiu cu timpul”. Dimensiunea unei sculpturi ar trebui sa fie proportionala cu ambientul. Nu alegeti un obiect de arta care sa copleseasca spatiul. In acelasi timp, evitati sa alegeti ceva care este prea mic, deoarece acesta va parea pierdut.

Daca aveti copii, atunci trebuie sa aveti in vedere amenajarea unui spatiu de joaca in aer liber. Gama de opțiuni pentru locuri de joacă este foarte largă, mergând de la tradiționalul leagăn agățat în copac până la zone mai ample, cu mobilier de joaca diversificat. Alegerea dotărilor se face in functie de spatiul pe care-l aveti la dispozitie, de varsta utilizatorilor acestui spatiu si bineinteles, de buget.

Modul în care veți întreține grădina este un lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere încă dinainte de orice lucrare de amenajare. Trebuie să vă gândiți încă de la început la toate activitățile și dotările necesare și, chiar dacă nu le veți putea realiza pe toate deodată, să vă planificați pașii astfel încât lucrările încheiate să nu vă încurce în viitor. Stim ca apa este un element vital atat pentru oameni cat si pentru natura. De aceea trebuie sa creati un sistem practic si accesibil pentru irigarea plantelor si a spatiului verde, pentru a pastra prospetimea gradinii in permanenta.

Juliana, prin siteul www.juliana.ro, va pune la dispozitie o serie de mobilier exterior cu care va puteti asesona gradina intr-un mod foarte placut, in deplina armonie cu natura, pentru a va putea crea oaza de relaxare pe care o doriti.

Cum sa-ti decorezi balconul cu bani putini?

Cum decoram balconul cu un buget mic? Cum sa-ti decorezi balconul cand ai un buget[...]

Despre beneficiile artei Feng Shui

Bucura-te de beneficiile pe care le ofera o casa decorata in stil Feng Shui! Crearea[...]

Idei de decor pentru primavara

Cum sa iti decorezi casa primavara aceasta? Ai nevoie de inspiratie si idei de decor[...]

Idei de decor cu bani putini

Cateva idei de decor cu bani putini Cum sa-ti amenajezi casa fara cheltuieli mari? Iata[...]

Remedii si amulete norocoase in feng shui

Talismane si amulete norocoase -remedii feng shui In feng shui exista o multime de amulete[...]

Decoratiuni pentru Halloween

Ce decoratiuni pentru Halloween sa-ti achizitionezi si anul acesta? Pentru ca ne apropiem cu pasi[...]

Cesti de ceai si cafea cu flori

Cesti de ceai si cafea cu flori pentru petrecere Cauti seturi de cesti de ceai[...]

Flori naturale versus flori artificiale

Flori naturale versus flori artificiale Cum folosesti florile petru a decora casa in care locuiesti?[...]

Clopotei de vant pentru casa

Clopotei de vant – Armonie cu Feng Shui in casa ta Clopoteii de vant pentru[...]

2 Comments

Fantana arteziana sau fantana feng Shui

Fantana arteziana sau fantana feng Shui pentru casa ta Va amintiti ca ”Feng Shui” inseamna[...]

3 Comments

Fantana Feng Shui Pentru Interior

Fantani feng shui pentru interior- remediu de sanatate si bunastare pentru orice casa Conform maestrilor[...]

Fantana de apa Feng Shui

Fantana de apa Feng Shui remediu pe care il putem folosi Iti recomandam o fantana[...]

2 Comments

Feng Shui totul la locul lui

Feng Shui totul la locul lui, recomandari de la specialisti Feng Shui totul la locul[...]