Genti | LifeStyle blog Juliana.ro

Gentile au atat functie estetica, dar mai ales practica. Sunt asa de necesare pentru ca in prezent, omul are nevoie sa poarte dupa el la birou, la sala sau in timpul liber o multime de lucruri aparent banale, dar indispensabile in societatea moderna in care traim: chei, portofel, accesorii de infrumusetare, telefon etc.
Intrucat activitatile cotidiene sunt tot mai diversificate si la fel sunt si nevoile si tinutele oamenilor, a fost necesar ca si gentile sa fie tot mai diversificate. Astfel, de-a lungul timpului, au fost create nenumarate modele de diferite culori, dimensiuni si chiar materiale distincte. Mai mult, s-a mers atat de departe, incat exista modele mass-market, de duzina, si modele personalizate, unice, de obicei realizate manual.
Modele de genti. Gentile sunt un accesoriu intalnit aproape la orice persoana, indiferent de varsta, sex, religie; astfel, gentile sunt utile la birou, la scoala, la cinema sau chiar in parc. In functie de cine le poarta si la ce le folosesc, acestea au forme variate, dimensiuni diferite, sunt accesorizate diferit si chiar sunt realizate din materiale diferite, pentru a se adapta stilului la care se combina.
In ceea ce priveste forma gentilor, aceasta este dreptunghiulara, uneori avand colturile rotunjite sau suprafete laterale in forma de trapez.
In functie de imbinarea dintre forma, scopul in care urmeaza a fi folosite, materialul din care sunt realizate si chiar dimensiuni, gentile se clasifica in:
-borsete, care pot fi purtate atat de barbati, cat si de femei, cu scopul de a cara acte, produse cosmetice etc;
-genti diplomat, care sunt destinate transportului actelor oficiale, avand forma distincta, dreptunghiulara, fiind usor de recunoscut;
-genti de tip ghiozdan, folosite de elevi, mai ales de varste mai mici, utilizata in scopul transportarii zilnice a materialelor scolare;
-posetele tipice femeilor, potrivite la orice tinuta, de dimensiuni mici, medii sau mari, cu diverse aspecte, folosite in special pentru transportul produselor cosmetice;
-valizele sau geamantanele, care sunt genti de dimensiuni mari si foarte mari de obicei, concepute pentru transportul in timpul calatoriilor al hainelor, produselor cosmetice etc;
Evolutia tot mai intensa a tehnologiei a adus in prim-plan in ultimii an gentile pentru transportul laptopurilor sau al tabletelor, din ce in ce mai raspandite.
Comenzi online de genti pentru nevoile barbatilor
Cand este vorba de genti, doamnelor li se acorda o importanta deosebita. Exista reclame, firme destinate productiei pentru posete, magazine si asa mai departe. www.juliana.ro schimba putin regulile jocului si pune la dispozitia barbatilor, de data aceasta, genti la comanda. Magazinul online are o gama de genti de calitate care sa satisfaca atat nevoile barbatilor, cat si preferintele estetice.
Pentru barbatii din mediul afacerilor, exista gentile tipice mediului business, cele de tip servieta. Elegante, cu forma clasica, simpla, angulara si sunt realizate din piele si de obicei accesorizate cu catarame fine.
Un alt model, de data aceasta purtat nu doar de barbati, intrucat si femeile au adoptat acest stil, este cel tolba, sau geanta mesager, care este potrivit stilului sport sau de zi cu zi.
Intrucat deplasarile au devenit o obisnuinta, iar numarul de obiecte transportate zilnic a tot crescut, a intrat in uz geanta de voiaj, care nu este doar moderna, ci si foarte practica.
Ultimul, dar nu cel din urma model disponibil online la comanda este cel de borseta, care reprezinta o geanta mica, de obicei dreptunghiulara, cu o curea pentru umar, adaptata stilului vestimentar casual.