Parfumuri | LifeStyle blog Juliana.ro

Parfumurile de-a lungul timpului

Parfumurile sunt amestecuri lichide de uleiuri aromatice, fixativi si solventi, cu scopul de a improspata obiectele, incaperile si chiar trupurile oamenilor si de a le da mirosuri placute.
Este bine stiut faptul ca o aroma placuta este mereu observata, atrage atentia si intoarce priviri. Efectele utilizarii parfumurilor au fost observate inca din cele mai vechi timpuri istorice, cand se utilizau forme incipiente ale solutiilor aromate pe care le numim astazi, modern, parfumuri.
Pana si anticii, in special femeile, utilizau plante aromate pentru a-si schimba mirosurile corporale, mai ales in conditiile unei igiene precare. Treptat insa, parfumurile au devenit cunoscute si utilizate pe scara din ce in ce mai larga, pentru ca in secolele al XVI-lea – al XVII-lea, sa devina specifice claselor sociale superioare. Aceasta a dus, in schimb, la aparitia industriei parfumurilor.
Cum alegem parfumurile?
De cate ori nu ni s-a intamplat sa trecem pe langa o persoana si sa ne gandim “Oare ce parfum foloseste?”, iar mirosul acela sa ne ramana intiparit in minte? Psihologii spun ca la o persoana atrage mai mult felul in care miroase, decat cel in care arata. De aceea, fiecare dintre noi prefera o anumita gama sau, mai mult, o anumita aroma. Intrucat preferintele olfactive sunt foarte diversificate, industria parfumurilor a incercat de-a lungul timpului sa se adapteze. Astfel, pe piata se gasesc mai multe familii olfactive:
-florale, pentru cei ce prefera aromele naturale, ce imita mirosurile florilor;
-chypre, familie olfactiva dedicata celor ce prefera aromele aparte, de ambra, fara a fi foarte dulci;
-aldehidice, care vizeza publicul mai indraznet, dispus sa incerce arome mai “picante”;
-fougère, care cuprinde in special parfumurile masculine, cu arome erbacee;
-piele, care combina esente de miere, tutun, lemn, rezultand o aroma asemanatoare celei de piele;
-lemnoasa, in care predomina arome precum cea de santal;
-orientala, pentru persoanele mai sensibile, romantice, cu arome de vanilie sau diferite rasini;
-citrice, una din cele mai vechi si raspandite familii olfactive de-a lungul timpul.
In alegerea parfumurilor, trebuie sa se tina cont nu doar de aroma acestora, ci si de tipul lor in functie de concentratie, pentru ca taria si intervalul de timp in care persista depind de aceasta. Din acest punct de vedere, se disting:
-extrasul de parfum, cel mai concentrat, cu 20-40% compusi aromatici, cunoscut si sub numele de “esenta de parfum”;
-apa de parfum, cu o concentratie de 10-30% compusi aromatici;
-apa de toaleta, cu 5-20% compusi aromatici;
-apa de colonie, cu doar 2-3 procente de compusi aromatici in compozitie, care este, de altfel, cea mai slaba ca intensitate a miresmei si persistenta.
www.juliana.ro sau cum sa achizitionezi simplu si rapid parfumul dorit
Daca doresti sa faci un cadou inspirat unei persoane dragi sau pur si simplu este plictisita de vechiul parfum si vrei sa incerci o aroma noua, pe www.juliana.ro gasesti o gama variata de parfumuri, care sa satisfaca chiar si cele mai pretentioase gusturi in materie de miresme. Aici gasesti parfumuri pentru ea, parfumuri pentru el, lotiuni de corp aromatice sau produse pentru odorizarea incaperilor. De asemenea, pentru cei cu spirit mai economic, se gasesc seturi precum Marc Jacobs, potrivite pentru a surprinde prietenii sau apropiatii cu un cadou consistent si placut aromat.
Daca vrei sa iti surprinzi prietenele, parfumurile de la Mont Blanc, de exemplu, sunt o alegere inteleapta; sau poate un parfum marca Juicy Couture, pentru poseta, pentru o aroma placuta oriunde si oricand.
In ceea ce ii priveste pe barbati, lucrurile sunt mult mai simple. De exemplu, cu parfumul L’Essence de Cerruti, cu note de piele, poti surprinde placut un barbat care prefera aromele misterioase.
Indiferent de motivul pentru care doresti sa achizitionezi un parfum, www.juliana.ro este solutia ideala.