Invata alfabetul in Engleza!

De ce trebuie sa stii alfabetul in limba Engleza?

Invata alfabetul in Engleza pentru ca asta te ajuta sa stii cum se pronunta fiecare litera in parte. Iti ofera un avantaj atunci cand inveti cum se pronunta literele separat dar si impreuna cu alte litere si grupuri de litere.

Engleza nu este o limba fonetica, deaceea, cunoasterea alfabetului, este cu atat mai importanta.

In limba Engleza cuvintele se scriu intr-un fel si se pronunta altfel.

Cum pronuntam fiecare litera din alfabet?

Este important sa stim sa pronuntam corect fiecare litera a alfabetului. In Engleza, cuvintele se scriu intr-un fel si se pronunta altfel.

A se pronunta ei

B se pronunta bi

C se pronunta si

Invata alfabetul in Engleza!
Invata alfabetul in Engleza!

D se pronunta di

E se pronunta i:

F se pronunta ef

G se pronunta gi

H se pronunta eɪtʃ

K se pronunta kei

L se pronunta el

M se pronunta em

N se pronunta en

O se pronunta əʊ

P se pronunta pi

Q se pronunta kiu

R se pronunta ɑːr

S se pronunta es

T se pronunta ti

V se pronunta vi   X se pronunta eks  Y se pronunta waɪ     Z se pronunta zed    U se pronunta juː W  se pronunta: dʌbəl juː.

De ce este important sa stii alfabetul in limba Engleza?

Atat comunicarea orala cat si cea scrisa sunt la fel de importante in zilele noastre. Capacitatea de a recunoaste literele si de a le reda rapid este una dintre deprinderile importante in invatarea unei limbi straine.

Citeste si:  Vorbeste Engleza fluent in 12 luni

Reading Cititul

Cititul se bazeaza exact pe aceasta capacitate.

Cititul este o parte importanta din invatarea limbii Engleze. In timp ce citesti, inveti sa pronunti, inveti cuvinte noi si te obisnuiesti cu structura limbii Engleze.

Pentru a face cititul, o activitate eficienta dar si placuta in acelasi timp, asigura-te ca citesti material care iti face placere!

Daca esti incepator, alege material usor! Nu lua texte grele care depasesc cu mult nivelul tau de intelegere. Poate deveni obositor si ineficient daca gasesti prea  multe cuvinte pe care nu le intelegi. Alege un text care este cu putin peste nivelul tau pentru a putea retine.

Citeste cu voce tare!

Deasemenea, este important sa citesti cu voce tare. Daca citesti in gand, nu te ajuta foarte mult. Daca citesti cu voce tare, exersezi si pronuntia in acelasi timp cu invatarea  cuvintelor noi.

Daca vrei sa inveti sa pronunti corect fiecare litera a alfabetului Engleza, urmareste lectia in format video, pe canalul nostru de You Tube:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *