In Cat Timp Invat Engleza?

Cat Dureaza Sa Invat Sa Vorbesc Limba Engleza Fluent?

In cat timp invat Engleza? Este o intrebare pe care mi-o pun unii dintre cei care vor sa studieze la Clubul de Engleza. Pare o intrebare fireasca, pentru cineva care are un scop. Vor sa invete Engleza pentru a obtine o slujba mai buna, pentru da examene sau pentru a emigra.

Un incepator poate invata sa vorbeasca Engleza intr-un an daca doreste asta cu adevarat. 1 an este un timp incredibil de scurt. Este aproape incredibil sa crezi ca un incepator poate invata Engleza intr-un singur an, nu?

Da, este adevarat. Este o perioada foarte scurta. Unii cred ca este chiar imposibil sa inveti o limba straina, intr-un timp atat de scurt. Cu siguranta, este imposibil sa o inveti in 30 de zile, 3 luni sau 6 luni, asa cum pretind unii care vand cursuri de Engleza online.

Daca esti incepator, pentru a reusi sa inveti Engleza intr-un an, trebuie sa studiezi 5 ore pe zi! Esti dispus/a sa acorzi 5 ore pe zi limbii Engleze?

Fiecare este diferit. Nimeni nu invata la fel si in acelasi ritm. Fiecare are propriul ritm si isi face propria rutina de invatare.

Aboneaza-te Clubul de Engleza
Aboneaza-te Clubul de Engleza

In cat timp invat Engleza?

In cat timp invat Engleza?Raspunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori. Niciodata, nu poti spune ca toti pot invata Engleza intr-un an. Fiecare om este diferit.

Daca vrei sa stii in cat timp, poti invata Engleza, trebuie sa iei in calcul, urmatorii factori:

 • Nivelul pe care il ai acum la Engleza
 • Ritmul de invatare
 • Timpul acordat invatarii limbii
 • Cat timp practici ce ai invatat
 • Cat de bun/a sau talenta/a esti la limbi straine
 • Nivelul pe care vrei sa il atingi
 • Ce alta limba/limbi straine mai cunosti?
 • Daca locuiesti intr-o tara de limba Engleza sau nu

Nivelul tau la Engleza

Este foarte important. Pentru a afla care este nivelul tau la Engleza, va fi nevoie sa dai un test de verificare. Exista teste care pot sa iti confirme nivelul de cunostinte la limba Engleza, de la A1 la C2.

 • In medie, ai nevoie de 70 de ore de invatare pentru a ajunge la nivelul A1 daca nu stii nimic, daca esti 0, acum.
 • Este nevoie de 150 de ore pentru a trece de la A1 la A2
 • 300 de ore pentru a trece de la nivelul A2 la B1
 • 200 de ore pentru a trece de la B1 la B2
 • 200 de ore pentru a trece de la B2 la C1
 • 200 de ore pentru a trece de la C1 la C2
Citeste si:  Invata a verbele cu prepozitie

Vreau sa invat Engleza

Vreau sa invat Engleza ca incepator. Cum fac? Este o intrebare fireasca? Faptul ca pui aceasta intrebare este foarte bine. Inseamna ca esti motivat. Scopul invatarii este foarte important. Nu ai cum sa inveti fara sa ai un scop si sa fii motivat.

Din fericire, exista si un raspuns, daca nu, chiar mai multe. Ai o multime de resurse pe care le poti folosi. Vorbim despre fiecare dintre ele, mai jos si in alte articole, in cadrul aceluiasi site.

Aplicatii de invatat Engleza

Niciodata nu a fost mai usor pentru cineva sa invete limba Engleza decat acum. Despre aplicatii care te pot ajuta sa inveti limba Engleza, am vorbit in acest articol: Invata sa pronunti corect – aplicatii Engleza!

Pronuntia corecta a sunetelor limbii Engleze este foarte importanta. Invata sa pronunti corect cuvintele separate si impreuna cu alte cuvinte si in expresii.

Ritmul de invatare

Fiecare invata diferit si intr-un ritm diferit. Unii invata mai repede, altii invata mai greu. Trebuie sa iei si asta in calcul atunci cand vrei sa afli in cat timp inveti Engleza.

Timpul acordat invatarii limbii

Timpul acordat invatarii limbii este important. Este un alt factor care iti poate indica in cat timp poti avea rezultate vizibile. Daca studiezi  o data pe saptamana, vei progresa mai greu decat cineva care invata de 3 ori pe saptamana sau infiecare zi.

Trebuie sa stii ca este mai bine daca studiezi 1 ora pe zi decat 3 ore sau 5 ore in weekend. Frecventa pe care o ai in studiul acestei limbi este importanta.

Talentul innascut

Unii  se nasc cu unele abilitati care le permit sa invete mai repede. Unii au o ureche ”muzicala” mai buna si asta le permite sa pronunte mai bine. Altii au o memorie vizuala mai buna ceea ce le permite sa invete cuvinte noi citind si scriind.

Citeste si:  Past simple -Trecutul in Engleza

Unii au o memorie auditiva mai buna. Asta ii ajuta sa invete si sa retina mai mult vocabular si expresii, ascultand materiale audio si video pe internet.

Ce ai de facut? Trebuie sa folosesti toate aceste variante de invatare si sa acorzi timp mai mult, metodei care functioneaza cel mai bine pentru tine.

Vorbesti si alte limbi straine

Vorbesti deja o alta limba straina sau alte limbi straine? Te poate ajuta acest lucru, in sensul ca stii deja ce ai de facut. Daca a functionat metoda folosita cu acea limba straina, inseamna ca este una eficienta. Poti invata si Engleza, la fel. Ma refer la program si metoda abordata.

Metoda de a invata Engleza repede

Nu exista medoda magica care sa te faca vorbitor de Engleza ”peste noapte”. In filmuletul de mai jos, iti transmit, ce anume poti face pentru a invata intr-un ritm normal, natural.

Deasemenea, nu exista metoda care se potriveste perfect, tuturor. Este adevarat ca imersiunea ajuta cel mai mult, pe cei mai multi dar nu pe toti.  Am o multime de cursanti care locuiesc acum in Marea Britanie si inca nu inteleg si nici nu se exprima foarte bine. Nu este de ajuns sa locuiesti in Anglia ca sa vorbesti Engleza.

In functie de abilitatile personale, poti alege sa citesti, sa scrii, sa asculti si sa vorbesti in limba Engleza.

Despre cea mai buna metoda de invatare a limbii Engleza, am mai vorbit in acest articol: Metoda de invatare a limbii Engleze.

Engleza fara profesor

Vrei sa  inveti Engleza singur? Nu este cea mai rapida varianta si nici cea mai recomandata, mai ales daca esti incepator sau nu stii chiar nimic.

Se poate invata Engleza fara profesor? Nu este imposibil. Este posibil, desigur, dar mai greu. Trebuie sa ai un anumit nivel de cunostinte care iti permit sa stii ce ai de facut.

Cana Keep Calm and Carry On, In cat timp invat Engleza?
In cat timp invat Engleza?

Cel mai usor de invatat Engleza fara profesor este atunci cand ai contact cu limba Engleza intr-un mediu in care se vorbeste aceasta limba. Cu alte cuvinte, ai nevoie de imersiune. Despre asta, vorbim, putin mai jos si in detaliu, intr-un alt articol, tot aici, la juliana.ro.

Engleza este mai usoara cu un profesor bun

Este normal sa fie mai usor sa inveti Engleza cu ajutorul unui profesor, mai ales daca acesta are o abordare practica.

Citeste si:  Cum Poti Invata Limba Engleza?

Despre cum poti invata Engleza cu ajutorul unui profesor, am mai vorbit, intr-un alt articol. Nu voi intra in detalii, din nou, aici. Poti citi articolul intreg, accesand linkul: Cum invat Engleza cu profesor?

Imersiunea -Timpul de expunere

Locuiesti intr-o tara in care se vorbeste limba Engleza? Esti norocos. Poti practica. Poti vorbi in Engleza cu vorbitori nativi.

De departe, cea mai buna si mai rapida varianta de invatare este imersiunea. Imersiunea este posibila in tarile in care se vorbeste limba Engleza dar nu numai. Poti sa iti creezi propria mini-imersiune in Engleza, chiar acasa la tine, in Romania.

Despre imersiune, am mai vorbit si in alte articole precum: Cum poti invata Engleza prin imersiune?

Ceeace vreau sa accentuez aici, este ca poti sa iti creezi propria ”imersiune”, folosind mijloacele pe care le ai la indemana, atat online cat si offline.

Ai un anumit nivel de cunostinte dar nu poti inca sa te exprimi? Iata doua motive pentru care inca nu poti vorbi in Engleza:

Invata Engleza online pe You Tube

Niciodata, in istorie, nu a fost mai usor sa inveti o limba straina. Ai la dispozitie dictionare, carti,cursuri si resurse pe care le poti folosi offline.

Poti sa urmaresti cursuri si lectii de Engleza online, gratuite sau contracost. Sunt atat de multe resurse online incat nu vei reusi sa le parcurgi pe toate, nici macar, intr-o viata intreaga.

Acum poti invata Engleza chiar si pe Facebook, Instagram si TikTok, la Clubul de Engleza, desigur :). Canalul nostru de You Tube iti este disponibil 24 / 7. Poti pune intrebari daca ai nelamuriri sau doresti sa propui subiecte pentru lectii viitoare.

Invata Engleza online pe You Tube

Daca vrei sa inveti Engleza gratis online, aboneaza-te la Clubul de Engleza, canalul de You Tube dedicat celor care iubesc limba Engleza!

1 Opinii pentru “In Cat Timp Invat Engleza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *