Hartie de ambalaj pentru cadouri

Hartie de ambalaj pentru cadouri

Este foarte important sa folosesti hartie de ambalaj pentru cadouri ori de cate ori oferi un cadou. A oferi cadouri e un lucru frumos dar a oferi cadouri frumos ambalate este un lucru extraordinar.

Oamenii au inteles ca prezentarea cat mai frumoas a unui cadou este cel putin la fel de importanta ca si cadoul in sine. Este nevoie de hartie de ambalaj pentru cadouri pentru ca acestea sa arate frumos iar prezentarea sa fie una de exceptie.

hartie-impachetat-craft Hartie de ambalaj pentru cadouri
Hartie de ambalaj pentru cadouri

Hartia pentru impachetat cadouri exista de cand s-a inventat hartia in anul 105 AD in China.In secolul 19 cadourile erau adesea oferite in cosuri facute din hartie.Tehnologia producerii hartiei pentru ambalat inca nu fusese descoperita.Chiar si la inceputul secoulului 20, cadourile erau impachetate in hartie maron.Industria hartiei pentru impachetat cadouri a inceput sa se dezvolte la inceputul secolului 20.Astfel au aparut primele tiparnite care permitea tiparirea cu cerneala colorata pe hartie mai rigida.
Hy-Sill Manufacturing Inc, fondata de Eli Hyman si Morris Silverman, a fost prima companie americana care se ocupa cu productia de hartie de impachetat, in 1903.  Joyce C. Hall, the fondatorul Hallmark Cards, a descoperit hartia pe care se putea imprima color, aproape din greseala. Curand, hartia de ambalaj a devenit la fel de populara ca si felicitarile de Craciun de la Hallmark.cadouri-frumoas-ambalate Hartie de ambalaj pentru cadouri
Pe atunci hartia de ambalaj era prinsa peste cadou sfoara si sigilata cu ceara.Intre anii 1920 si 1930, mici role cu adeziv se vindeau deja in pachete si se foloseau pentru a prinde hartia de ambalaj.Tot atunci au inceput sa apara etichetele cu adeziv care se potriveau cu hartia de impachetat.

Citeste si:  Cadou pentru profesor, la sfarsit de an
hartie-cadou-aurita Hartie de ambalaj pentru cadouri
Hartie de ambalaj pentru cadouri

In timpul celui de-al doilea razboi mondial hartia de ambalat facea exceptie de la regula in ceeace privea rationalizarea.Se considera ca hartia de ambalat ridica moralul oamenilor si acestia la randul lor erau incurajati sa ofere mai multe cadouri soldatilor.hartie-ambalaj-cadou
Hartia de ambalaj a evoluat in timp, ca design.Ea era decorata in stil victorian, in principal, cu flori si pasari la inceput.
In anii ‘30 si ‘40, hartia mai stilizata reflecta era Art-Deco care reprezenta scene de Craciun, fulgi de zapada, lumanari etc.In anii ‘70 si ‘80, advertiser-ii au inteles potentialul pe care il avea hartia de ambalaj si astfel au inceput sa imprime pe ea chiar si scene de film si spectacole de televiziune.
In unele tari, culoarea hartiei de impachetat este mai importanta decat cadoul din interior.De exemplu, in Chile, hartia de culoare purpurie sau neagra este folosita doar in timpul saptamanii dinaintea sarbatorilor de Pasti.In Tailanda auriul si galbenul sunt considerate culori regale deaceea hartia aurie sau galbena este ideala pentru impachetat cadouri.In India cadourile nu trebuie impachetate niciodata in alb sau negru pentru ca se considera ca astfel aduc ghinion.Un cadou frumos este considerat acela care a fost ambalat in culori vibrante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *