Haine pentru căței

 Haine pentru căței

Când spun haine pentru căței nu mă gândesc la cele costume gen ”Halloween” în care îmbracă unii oameni animalele lor de companie.

Haine pentru catei

Îmi amintesc că am văzut la televizor niste concursuri de modă canina. Caini de diferite rase concurau pe podium. Pentru a câștiga aceste concursuri cateii trebuie sa suporte mai multe ”operatiuni” si  tratamente cosmetice: tuns vopsit și îmbrăcat într-un anumit gen de haine ridicole.

Cel mai rău este că acum, poți vedea și pe stradă acum, expresia confuză a unui cățeluș îmbrăcat in haine nepotrivite. Cand spun nepotrivite, nu mă refer la măsuri. Poate că ii vin bine dar arata ciudat, mai ales catelusii imbracati în rochițe.

Mai sunt și oameni care își ”căsătoresc” patrupedele cu ceremonie. Le organizează întreaga ”nunta” cap coadă. În trecut, oamenii se uitau ciudat la cei care iși îmbrăcau cățeii în haine. Unii consideră și acum ca hainele sunt doar pentru oameni.

Oamenii nu au blană deaceea au nevoie de haine. Cei mai multi dintre câini au blană care să-i protejeze de frigul iernii. Pentru un iubitor de căței, ideea de a-și îmbrăca animalul de companie poate fi cat se poate de naturala. Iarna când este frig afara, sunt si caini care au nevoie de ceva suplimentar pentru  blana lor.

Ce rase de căței au nevoie de haine?

Nu cred că vrei să te apuci să îmbraci un husky. Este ridicol chiar să te gândești la asta când acesta se simte în elementul lui iarna.Se va simti incomod dacă punem ceva pe ei. Nu despre asta este vorba.

Nu toti cainii au nevoie de haine. Asta știm cu siguranță. Totuși, exista rase de căței care nu au blană foarte deasa. Să nu uităm că s-au încrucișat tot felul de rase și s-au obținut diferite rase de câini. Unii dintre acești câini nu sunt potriviti pentru orice climat.  Climatul rece poate fi neplăcut pentru anumite rase de câini.

Citeste si:  Butoni de camasa pentru barbati cu personalitate

Probabil spui că nu trebuie să-ți iei un cățel fără blană dacă locuiesti intr-o zona mai rece. Adevărat! Același lucru se poat spune și despre România. Avem climă temperată iar iarna poate fi foarte frig uneori. Începând cu noiembrie, târziu până în martie și chiar aprilie, uneori, poate fi foarte frig pentru unele rase de căței.

Poate fi și mai frig în lunile de iarnă, mai ales in ianuarie și februarie. Dacă ai un cățeluș care nu stă foarte bine când vine vorba de blăniță, atunci trebuie să-i faci rost de hainute.

Când este foarte frig afară și iesiti împreună dimineața,  asigură-te că nu ii este frig cainelui tău, mai ales când temperaturile scad sub 0 °.

Dacă nu este foarte cald la tine acasă, poți să-i pui hainute pe el, chiar și în casă. Când e foarte frig afară și apartamentul tău nu este foarte bine încălzit, cățelușului tău ii poate fi frig.

Dacă nu-ți lasi câinele să doarmă în aceeași cameră cu tine și este mai frig acolo unde doarme, atunci are nevoie de hăinuțe pe el și în casă.

Ce tipuri de  haine pentru căței poți găsi ?

Sunt haine pentru zilele reci de iarna dar sunt și hăinuțe pentru zilele ploioase.  Pe acesta din urmă, le poartă în zilele ploioase de toamnă sau primăvară. Cine are cățel știe ce înseamnă să scoți patrupedul afară în astfel de zile.

Aceste haine  de ploaie sunt făcute să protejeze cățelul în sezonul umed. În plus, mirosul neplăcut de câine plouat pe care îl cunoaștem cu toții, poate fi un alt motiv să cumperi aceste hăinuțe pentru ploaie.

Hainele pentru căței sunt făcute pentru a-i proteja de mizerie și de umezeală. Cred că știi ce înseamnă să ai un câine care sare prin toate băltile. Dacă nu știi, atunci e bine. Dacă ai unul care face asta, atunci probabil că îți petreci o parte din timp la baie și la spălat.

Citeste si:  Cum curatam o geanta de piele?

Haine pentru catei

Nu zic că nu e bine să-i faci baita. E foarte bine. Totuși, uneori, poți evita spălări inutile dacă ai aceste hăinuțe pentru catelusi. Hăinuțele pentru ploaie și mizerie sunt potrivite pentru orice cățel. Nu sunt groase ca cele de iarnă. Cățeii se simt comod în ele, odată ce s-au obișnuit cu ele.

Mai ai nevoie de hainele pentru căței atunci când aceștia sunt în tratament pentru purici sau capuse. Trebuie să iei măsuri de precauție pentru a te asigura că nu intră în contact cu alți câini sau copiii din familie.

Cum îți dai seama că este frig câinelui tău?

Când tremură. Daca nu are alte probleme medicale si totusi tremura vizibil. Daca stă cuibărit în pernă sau sub paturi. Când doarme prea mult și nu vrea să iasă afară. Cănd nu are chef de joacă. Când afară este foarte frig și câinelui lui nu-i place să iasă afară este nevoie de haine pentru câini. Îmbrăcat cum trebuie, cățelul se va simții mult mai bine și va avea din nou chef de joacă.

Haine pentru catei

Haine pentru căței

Cațeii micuti au nevoie de hăinuțe, cel mai mult. Circulația lor sanguina nu este la fel de dezvoltată ca cea cainilor maturi. De asemenea blănița lor este diferită. Eșarfele sau pălăriile pentru câini sunt doar accesorii.  Nu țin de cald. Asigură-te că oferi cățelului tău toate condițiile pentru a se simții confortabil. Asta include și hainele special gândite și create pentru ei. Mai mult de atat, acestea trebuie să arate și bine nu doar să asigure căldură.

Citeste si:  Tinute barbati pentru Revelion

Cum faci un câine să poarte haine?

Trebuie să știi că faci asta pentru binele lui nu ca să-l umilești. Învață-l să le accepte. S-ar putea să vadă îmbrăcatul că pe joc iar curând se va obișnui cu asta.

Prima dată alege o hăinuță simplă ușor de pus! Evită hăinuțele prea strâmte sau cele care se trec peste cap! Evită hăinuțele care i se pun și peste piciorușe.

Nu-i pune încălțări de la început! Nu orice catel accepta sa fie incaltat. Alege o vestuță prima dată! Este cel mai ușor de îmbrăcat . Vei vedea ca este ușor de de pus și ușor de purtat de către căței.

Arată-i hăinuțele înainte să-i le pui! Lasă-l să le miroase și să se obișnuiască cu ele! Mângâie-l și răsplătește-l când arată interes pentru hăinuțe! Ai răbdare! Arată ca nu are de ce să se teamă! Da-i o jucărie sau ceva cu care să se joace! Fa asta pentru a-i distrage atenția dacă e mai dificil de îmbrăcat!

Scoate hainele și încearcă mai târziu sau a doua zi. Nu-l scoate afară din prima, îmbrăcat cu hăinuțele! Încet, încet, se va obisnui cu ele si le va accepta, mai ales dacă știe că primește și o răsplată pentru asta.

Unde găsești haine pentru căței?

Sunt o mulțime de magazine unde poti găsi astfel de haine pentru căței.  Ai putea să le faci chiar tu daca ai putina imaginatie si timp pentru asta. Poți fi surprinsă cat de ușor este să faci singură hăinuțele pentru cățeluș. Dacă ai timp liber sau vrei să faci ceva interesant în timpul tău liber poți să faci asta.

Dacă îți este mai ușor să le cumperi, atunci caută în magazinele online! Oricum, pentru început, este recomandabil să apelezi la cei care știu ce haine pentru căței ar trebui să alegi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *