Ghimbir cu Morcov Murat

Morcov si Ghimbir Murat pentru o Digestie buna

Vrei sa ai o digestie buna? Consuma alimente fermentate! Astazi, facem o reteta de muraturi – ghimbir cu morcov murat.

Ghimbir cu Morcov Murat
Ghimbir cu Morcov Murat

Gasesti reteta in detaliu, pe canaul de You Tube 100 de ani – Retetele Longevitatii. O poti vedea aici:

De ce sa consumi ghimbir cu morcov murat?

Sistemul imunitar depinde in proportie de 75% de microbiomul nostru!

La fiecare masa este important sa consumam cel putin un aliment fermentat. Cateva inghitituri sunt suficiente.

Aceasta salata de morcov murat cu ghimbir, este o gustare minunata, dulceaga, dar si destul de intensa la gust.
Daca iti place ghimbirul si gusturile mai exotice, te vei bucura de aceste muraturi .

Ingrediente Reteta Muraturi

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 1 borcan de 800 g :

  • 1 kg morcov
  • 1 bucata ghimbir 100 – 150g
  • sare de muraturi 15 – 20g
  • optional : usturoi, chimen, piper, seminte de fenicul, marar
Metoda de preparare :

Mai intai, curatam morcovii si ghimbirul. Va trebui sa cantarim cantitatea neta de morcov.

Cantitatea de sare de care avem nevoie este de 2 % din cantitatea totala a morcovului.

Dam morcovul pe razatoarea mare si ghimbirul pe razatoarea mica.

Adaugam sarea si vom masa salata pana cand incepe sa-si lase suc.

O lasam sa se odihneasca vreo 30 de minute si o vom pune intr-un borcan.

Nu vom folosi alta apa, se va mura in suc propriu. Va trebui sa gasiti o modalitate prin care sa va asigurati ca morcovul si ghimbirul va sta tot timpul sub apa.

Citeste si:  Maioneza Vegana, Reteta Rapida - Gata In 3 Minute

Nu trebuie sa stea la suprafata.

Nu il inchidem ermetic.

Putem sa folosim o farfurioara in loc de capac si il lasam la temperatura camerei.

Ziua urmatoare : incepe sa urce nivelul, ar trebui sa puneti borcanul intr-un bol mai mare sa se scurga acolo

Ziua 2 : apasam cu o lingura sa ne asiguram ca stau bine

Ziua 3 : daca in casa e cald deja este facut

Il pastram la frigider cu capacul inchis pana la 1 – 2 luni.

Dupa ce il puneti la frigider, va scadea un pic nivelul lichidului. Nu va faceti griji, este absolut normal.

Se mananca doar cu putin ulei de masline si piper.

Aboneaza-te la canalul 100 de ani!

Cum ti-a iesit reteta? Ti-a placut? lasa un comentariu mai jos si spune-ne experienta ta!

Nu uita sa te abonezi la canalul 100 de ani Retetele Longevitatii, pentru a vedea si alte retete de paine si dulciuri sanatoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *