Futurismul in design interior si decoratiuni

Futurismul in design interior si decoratiuni

Futurismul in design interior si decoratiunieste un trend de luat in seama. Cu toate ca multi designeri gasesc o mare placere in a se intoarce in trecut si a redescoperi elementele clasice si moderne de la jumatatea secolului anterior, exista si designeri care tintesc in viitor si incearca sa dea un contur unei noi generatii de stiluri.

Astfel, putem spune ca astazi avem parte de doua clase de designeri: unii nostalgici, care imbina modernul cu forme opulente ale roialitatii, si unii futuristi, axati pe inventarea unor noi forme de design ce trimit chiar catre science-fiction.

Viitorul in decoratiuni interioare

Pentru inceput, trebuie sa cadem cu totii de acord asupra faptului ca designul de interior pe care il propune futurismul este in primul rand o modalitate de a vedea viitorul. Trendurile contemporane de design interior nu fac altceva decat sa ne arate modul in care acesta se va schimba si va evolua in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.

Practic, designerii de mobila care concep spatiile moderne de locuit, in care oamenii isi petrec majoritatea timpului. Ei seteaza noi standarde de confort si de siguranta, reusind sa ridice in acelasi timp si nivelul estetic in ceea ce priveste decoratiunile interioare.

Futurismul in design interior
Futurismul in design interior Dormitor

Am convenit asupra faptului ca designul futuristic este o oportunitate inedita de a vedea viitorul.  Este important sa vorbim putin despre aportul acestui curent in ceea ce priveste viitorul decoratiunilor interioare.

Citeste si:  Cadou de nunta inspirat din colectia pentru miri

Din punctul nostru de vedere, futurismul in design interior si decoratiuni nu face altceva decat sa prefateze dezvoltarea in timp a formelor mobilei contemporane.  Deasemenea, acesta va trasa, in acelasi timp, cararea trendurilor majore de design interior din viitor.

Futurismul in design interior

Combinand unghiuri drepte cu anumite culori contrastante, majoritatea camerelor create dupa un design futuristic trimit catre idea de „haos controlat”.

Albul predomina

Peretii curbati si luminozitatea sporita sunt alte doua elemente care caracterizeaza casele futuriste contemporane. Albul tinde sa devina tonul predominant al acestui curent, aflat inca intr-un stadiu incipient, deci inocent.

Altfel spus, absolut tot conceptul creativ din spatele futurismului este axat deocamdata pe ideea de nou si de pur, fiind in primul rand o reinventare totala, atat a stilului de design interior, cat si a stilului de viata uman.

Futurismul in design interior

 

In concluzie, daca modernismul este mai degraba o reinventare a clasicului. Acesta s-a concretizat printr-o exagerare a tuturor celorlalte stiluri de design, futurismul este un curent care celebreaza viitorul si care elogiaza tot ceea ce inseamna science-fiction si progres.

Idei de amenajare interioara:de la living room la home cinema

Avand o vechime de peste un secol, cinematografia a adunat de-a lungul timpului sute de milioane de iubitori din toate coluturile planetei. Lumea filmului este atat de indragita de unele persoane incat multe dintre acestea isi construiesc viata personala legata de film. Ei se pot bucura cat mai mult de arta cinematografica, amenzajand living-ul ca home cinema.

Citeste si:  Idei de decor cu bani putini

Astfel, in ultimul timp exista tot mai multe persoane care, dispunand de resursele financiare necesare, isi construiesc cinematografe in miniatura chiar in propria casa.

Home cinema living room
Decor living room home cinema

Ce inseamna un home cinema autentic?

Desi la prima vedere, pare ca un home cinema presupune doar un ecran mai mare asezat in fata unei canapele pe masura, nu este asa.  Adevarul este ca diferentele sunt numeroase si importante. In primul rand, spatiul este conditia principala care trebuie avuta in vedere.

Distanta fata de ecran

Acest lucru este important din mai multe puncte de vedere. Este vorba despre distanta dintre ecran si locul cel mai apropiat de acesta. Calitatea propagarii sunetului sau numarul de locuri disponibile si, implicit, numarul de persoane care pot viziona un film la un moment dat.

Marimea ecranului

De asemenea, alegerea ecranului este o alta problema care le da batai de cap celor care vor sa se bucure de filme la standarde de cinema. Acesta trebuie sa fie intotdeauna bine integrat in decor, dar cel mai important aspect este acela al proportiei.

Decor living room home cinema
Decor living room home cinema

Altfel spus, dimensiunea ecranului trebuie raportata la dimensiunea camerei pentru o calitate a vizionarii mai ridicata.

Home cinema dedicat vs. Home cinema integrat

Oricat de mult ar indragi filmele, foarte multe persoane prefera sa nu-si dedice integral sufrageria acestui obicei. Astfel, cei mai multi ajung la solutii de compromis prin care reusesc sa integreze un ecran de cinema in atmosfera de living al camerei. Si asta se poate face fara sa schimbe cu ceva utilitatea acesteia din urma.

Citeste si:  Ceas bicicleta pentru birou

In imaginea de mai jos, aveti un exemplu de living modern tip home cinema. Acesta poate indeplini fara nicio problema atat rolul de cinema personal, cat si rolul de sufragerie.

Decor living room home cinema
Decor living room home cinema

Asadar, daca iti doresti si tu un asemenea living sau chiar o camera pe care s-o dedici in totalitate vizionarii de filme, poti alege aceasta varianta. Te invitam sa te inspiri din modelele si din informatiile de mai sus.

Noi suntem de parere ca cel mai de pret bun al omului modern este confortul. Acest lucru ne face direct responsabili de calitatea timpului pe care il petrecem desfasurand anumite activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *