Fursecuri Cu Piure De Dovleac, De Post, Fara Gluten, Fara Zahar
Aceste fursecuri fara gluten, cu piure de dovleac sunt pur si simplu delicioase. Chiar daca nu esti fan dovleac, te asigur ca nu o sa-ti dai seama ca aceasta reteta de post are dovleac printre ingrediente..
Sunt fragede, moi si au un gust extraordinar. Daca ai noroc si nimeresti un dovleac dulce, e si mai bine.
Ingrediente – Reteta fursecuri cu dovleac:
Pentru aceasta reteta de post, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 220-230 g piure de dovleac (eu am ras dovleacul pe razatoarea mare si l-am pus pe foc pana s-a facut piure)
- 70 g ulei de cocos topit
- 50 ml sirop de artar (orice indulcitor preferi sau fara daca dovleacul este dulce)
- 100 g faina de orez (am macinat orezul )
- 100 g faina de ovaz (am macinat fulgii de ovaz)\
- 1 lingurita praf de copt
- Vanilie si scortisoara
- Un varf de cutit de sare
- 2-3 lingurite de seminte de chia (optional)
- Mac pentru decor
Mod de preparare:
- Punem piureul de dovleac intr-un bol mai mare si adaugam uleiul de cocos. Amestecam pana se incorporeaza.
- Adaugam siropul de artar, praful de copt, sarea, vanilia, scortisoara si semintele de chia. Amestecam bine totul.
- Amestecam bine faina de orez cu cea de ovaz si incepem sa adaugam putin cate putin pana se incorporeaza bine.
Aluatul trebuie sa fie moale, nu tare, cat sa nu se lipeasca de maini. Daca dovleacul este mai apos poti sa mai pui putina faina.
Cum pregatim fursecurile pentru copt?
Cu o lingura luam din aluat si formam fursecurile in maini. Le dam o forma rotunda.
Fursecurile se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce am asezat fursecurile in tava mai puten sa le modelam frumos cu o spatula din silicon. Ca sa arate bine.
Cu o furculita putem sa facem un model deasupra. Pur si simplu atingem usor cu furculita suprafata fursecurilor.
Ornam fursecurile cu mac si le punem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-20 de minute.
Dupa 5-10 minute eu le intorc pe partea cealalta cu o spatula. Acum depinde de cuptor.
Fursecurile sunt gata cand sunt un pic rumenite deasupra.
Daca pregatesti piureul de dovleac cu o zi inainte, se fac extem de repede. Eu rad tot dovleacul il fac piure si il pun in pachetele in congelator.
Cand fac fursecuri scot cate un pachet. Se fac si repede si sunt extrem de delicioase. Astept sa incerci si tu reteta si sa-mi spui cum ti-au iesit. Este o reteta de post, vegana, fara zahar, fara gluten si super delicioasa.
Pofta buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin