Frumusete si beneficii cu pietre semipretioase

Pietre semipretioase.

De ce este bine sa colectionezi pietre semipretioase ?

Se spune ca pietrele semipretioase aduc o multime de beneficii atunci cand le purtam cu noi si cand credem in puterea lor magica. Acest lucru poate fi considerat ca fiind un simplu confort mental de catre unele persoane, insa, un lucru este sigur: exista si oameni care s-au bucurat de adevarate reusite spunand ca piatra lor norocoasa le-a fost de mare ajutor! Si noi suntem de parere ca detinerea unei pietre semipretioase nu poate aduce decat bucurii, asa ca, in acest articol va vom spune cateva cuvinte despre pietre semipretioase, precum: jasp, agat, calcit si onix.

Pietre semipretioase.

Jaspul

Legenda jaspului incepe inca din Antichitate. In acea vreme, era una dintre cele mai raspandite pietre, dar si printre cele mai apreciate, intrucat aceasta avea puterea de a proteja impotriva muscaturilor de sarpe si de paianjen. De asemenea, se credea ca aceasta piatra trimitea energiile negative inapoi la sursa care le-a declansat si ii proteja pe oameni impotriva epilepsiei si impotriva cosmarurilor. Era considerata si piatra care aduce ploaia.

Jasp.

Recomandata pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Scorpion, SagetatorLeu, aceasta piatra imbunatateste destinul, avand efect asupra karmei umane. Protejeaza impotriva pericolelor, gandurilor negative, vrajilor si blestemelor. Ne ajuta sa intelegem care este misiunea noasta in aceasta viata. Stimuleaza creativitatea si confera bucurie, optimism, incredere, noroc la bani. Este o piatra aducatoare de succes in proiecte personale si in afaceri.

Agatul

Agatul era pe vremuri leac impotriva insomniei, dar si un mare aparator de pericole. Considerata piatra vindecarii, longevitatii, protectiei si fidelitatii in casnicie, este potrivita pentru urmatoarele zodii: Berbec, Gemeni, Taur, Rac, Balanta, Fecioara, Scorpion, Sagetator, Caprocorn, Varsator, Pesti. Are menirea de a-l face pe purtator sa se simta special si sa atraga atentia asupra lui. Are, de asemenea, puterea de a transforma energiile negative in energii pozitive constructive.

Sfera de Agat

Stimuleaza talentul interior al fiecarei persoane, curajul, increderea in fortele proprii, buna vointa, claritatea gandirii. Agatul are puterea de a scadea efectele dureroase aparute din cauza esecului sau pierderii. Confera un somn limpede si calm in perioade de stres. Este o piatra buna si pentru copii, intrucat ii ajuta sa isi depaseasca frica pentru a putea merge mai repede.

Onixul

Este recomandat pentru zodiile: Leu, Fecioara, Balanta, Sagetator, Capricorn, Rac, Berbec. Piatra sigurantei si a securitatii, este o mare protectoare impotriva dusmanilor si adversitatii, magiei negre, energiilor negative. Onixul este benefic pentru manifestarea personalitatii, stimularea increderii in viata si in iubire, succesul in casnicie, popularitate si, nu in ultimul rand, auto-disciplina.

Mojar de onix

Aceasta piatra norocoasa ajuta la scaderea fricii de necunoscut, la intelegerea scopului vietii si la incheierea relatiilor nefericite de care avem parte uneori.

Mar de onix Purtat in fiecare zi, onixul confera bucurie, noroc, prietenie si ne ajuta la descoperirea unei perspective spirituale asupra vietii. Pastreaza echilibrul emotional si controleaza extrem de bine emotiile puternice, nelasandu-ne extrem de afectati de ele.

Bufnita de onix

Calcitul

Potrivit Racilor, Gemenilor, Leilor si Pestilor, calcitul are rol protector, dar, in acelasi timp, este si purificator. Este recomandat sa fie purtat in mod special pe perioada de studiu, intrucat, limpezeste memoria, marind totodata creativitatea, energia si bucuria de a invata lucruri noi. Dupa perioade de stres, aceasta piarta aduce relaxare, securitate, pace, odihna si bunastare.

Calcitul este potrivit pentru cei care studiaza artele si stiintele, intrucat are puterea de a mari creativitatea in momente de cumpana, amplificand si canalizand energiile. Pe cei care si-au pierdut increderea in propria persoana si in ceilalti, calcitul ii va ajuta sa o recapete si sa isi stabileasca, in acelasi timp, noi teluri de atins.

Calcit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *