Foi de Placinta fara Gluten din Fasole

Foi de Placinta din Fasole fara Gluten, fara Alergeni

Astazi, facem o reteta speciala. Facem foi de placinta fara gluten din fasole. Da, ai vazut bine. foi de placinta din boabe de fasole. Chiar si pentru noi a fost o surpriza placuta. Aceasta placinta cu foietaj din boabe de fasole intrece orice asteptare.

Chiar are gust identic cu cel al foilor de placinta din faina de grau. Merita sa o incerci, mai ales daca nu consumi sau vrei sa eviti glutenul.

Daca vrei sa vezi reteta cum se face, poti intra pe canalul 100 de ani – retete fara alergeni. Ai linkul mai jos:

Ingrediente – Reteta Foi de Placinta din fasole

Pentru a face foi de placinta cu foietaj din fasole ai nevoie desigur de fasole.

  • 100 gr boabe de fasole hidratata
  • apa (cat sa acopere fasolea)
  • 1 lingurita de otet de mere
  • sare dupa gust
  • tarate de psyllium

Am luat 100 de gr de boabe de fasole pe care le-am hidratat, minim 10 ore, in apa cu otet de mere.

Dam la blender fasolea cu apa in care am adaugat putina sare.

Cum coacem foile de placinta?

Folosim o tigaie care nu lipeste. ”Manjim” tigaia cu lichidul obtinut din apa cu fasole data la blender. Punem pe aragaz la flacara mica.

Pasta nu trebuie sa fie groasa. Daca este groasa, mai adaugam putina apa.

Citeste si:  Drobul de Ciuperci - Beneficii

Poti face placinta cu spanac, placinta de praz, placinta cu branza etc.

Placinta de spanac cu foietaj fara gluten

Facem placinta de spanac cu foi din fasole. Folosesc o tavita rotunda cu diametru de 24 cm.

Ingrediente placinta de spanac

Pentru umplutura – placinta de spanac, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200 grame de spanac
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • sare dupa gust
  • piper

La sfasit, mai avem nevoie de :

  • 30 ml de iaurt/lapte pentru uns la sfarsit
  • 30ml de ulei de masline pentru a unge foile de placinta
  • seminte de susan si negrilica pentru decor final
    Placinta de spanac cu foietaj fara gluten
    Placinta de spanac cu foietaj fara gluten

Ne asiguram ca umplutura nu este foarte umeda. Daca are prea multa apa, putem adauga faina de ovaz pentru a trage apa in exces.

Asezam primele foi de placinta pe fundul tavii dupa care le ungem cu ulei de masline. Am folosit aproximativ 30 ml de ulei de masline pentru a unge foile.

La sfarsit, ungem ultima foaie cu lapte sau iaurt. Daca nu aveti, puteti folosi apa minerala. Sectionam placinta si o decoram cu susan si negrilica.

Cum coacem?

Coacem placinta la 1180 de grade timp de aproximativ 30minute in cuptorul preincalzit.

Placinta de praz cu foi de fasole –  recomandata de Juliana

Daca vrei sa incerci si alte retete de placinta de la juliana.ro, poti incerca placinta cu praz care este cu adevarat delicioasa.

Citeste si:  Cel Mai Bun Aluat Fara Gluten - Reteta Sanatoasa

In aceasta reteta foile sunt facute cu faina de grau dar tu poti face foi fara gluten, din boabe

Foi de Placinta fara Gluten din Fasole
Foi de Placinta fara Gluten din Fasole

de fasole. Acum stii cum se fac.

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de foi de placinta fara gluten! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?

Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine, placinta si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *