Ferment cu chefir Stafide pentru aluat
Ti se pare greu sa cresti maia acasa? Astazi, ti-am pregatit aici, o reteta usoara de ferment natural pentru aluat pe care il poti face chiar tu, acasa, foarte usor.
Painea din maia naturala este cea mai gustoasa. In trecut, bunica facea paine cu maia facuta din spuma de la mustul de struguri. Facea niste turtite pe care le pastra in saculeti de panza.
Poate dura pana la 25 de zile pentru a pregati si obtine maia naturala pentru dospirea aluatului. Noi putem scurta aceasta perioada foarte mult, pregatind fermentul natural pentru aluat.
Ingrediente pentru ferment
- 50gr chefir, apa de chefir, lapte acru sau iaurt
- 200gr stafide (sau alte fructe uscate fara sulfiti)
- 500 gr apa
Nota: Poti folosi si iaurt vegan.
Cum facem reteta de ferment natural pentru aluat?
- Amestecam foarte bine iaurtul sau chefirul in apa.
- Adaugam stafidele si amestecam din nou.
- Punem capacul la borcan dar nu inchis ermetic. Mixtura trebuie sa respire.
- Pune borcanul intr-un loc unde nu sunt variatii de temperatura, nici prea cald nici prea rece.
- Amesteca o data pe zi!
Stafidele vor urca la suprafata lichidului. Apar bulele de aer. Acesta este semnul ca stafidele au fermentat.
In primele zile, mixtura va avea un gust usor dulceag. Cand este fermentata, va mirosi a drojdie.
Se poate pastra in frigider pana la o luna.
Cu o cantitate de maia de 300 sau 350ml putem dospi 3 sau 3,5kg de faina.
Aboneaza-te la canalul 100 de ani Retetele Longevitatii!
Ai incercat reteta de ferment natural pentru aluat? Spune-ne cum ti-a iesit! Lasa un comentariu mai jos!
NU uita sa te abonezi la canalul 100 de ani -retetele longevitatii daca vrei sa fii la curent cu ultimele noutati!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin