Feng Shui totul la locul lui, recomandari de la specialisti
Feng Shui totul la locul lui, este traditia chineza care se refera la ordinea corecta a lucrurilor si distributia spatiului din casa ta. Conform acestei traditii, energia Chi ”curge” in functie de distributia si orientarea lucrurilor in raport cu natura si punctele cardinale.
Amplasarea corecta a lucrurilor va permite energiei sa curga armonios pentru a crea un mediu placut in casa ta. Ying-Yang, de exemplu simbolizeaza doua puncte opuse complementare in cautarea unui echilibru.
Cele cinci elemente : lemnul, focul, pamantul, metalul si apa trebuie sa fie deasemenea in echilibru perfect. Folosind busola, vom amplasa obiectele in casa in functie de punctele cardinale.
Crezi sau nu in traditiile feng shui, cel mai important lucru este sa te simti comfortabil in casa ta. Daca traditia feng shui poate sa faca asta, atunci ar trebui sa folosesti aceste indicatii.
Culorile in Feng Shui
Culoarea este un element important in casa. Este recomandabil sa tinem seama de principiile feng shui cand alegem culorile in casa.
Folosirea culorilor ar trebui sa fie corecta si echilibrata in mod specific pentru fiecare spatiu. De exmplu, culoarea galben transmite energie si bucurie si trebuie folosita intr-o nuanta clara in bucatarie sau living.
Culorile de pamant cum sunt maronul si negrul, dau sentimentul de siguranta si trebuie folosite pentru podea sau parchet. Albastrul reprezinta cerul si poate fi folosit in dormitor.
Lumina
Lumina, fie ca este vorba de cea solara sau cea electrica sau lumanari, este foarte importanta in feng shui. Este recomandabil sa ai ferestre mari pentru a avea lumina in casa pe tot parcursul zilei, pentru re-energizarea locuintei. Ar trebui sa ai culori deschise in casa si sa nu folosesti culori florescente pentru ca acestea slabesc energia.
Dormitorul in Feng Shui
Dormitorul trebuie sa fie un loc plin de odihna si dragoste. Pentru asta, nu ar trebui sa existe elemente care distrag si amintesc de lucru, probleme sau lumea din exterior.
Lumina trebuie sa fie placuta, calda, difuza, nu puternica. Spoturile si luminile cu led colorate sau reci nu au ce cauta in dormitor.
Pozitionarea corecta a patului poate contribui la un somn odihnitor. Patul trebuie sa fie intotdeauna confortabil, nu foarte tare dar nici foarte moale.
Living-ul
Living-ul este spatiul de intalnire al membrilor familiei si primire a oaspetilor. Este camera de comunicare si dea ceea chi-ul trebuie sa fie continuu si sa curga in mod natural fara a fi impedicat.
Camera trebuie sa fie aproape de usa de la intrare. Scaunele trebuie asezate in forma unei figuri inchise si sa nu aiba colturi ci sa fie rotunjite.
Masa trebuie asezata intr-o parte a incaperii si ar trebui sa fie , ca si restul mobilei , de altfel, din material natural, din lemn.
Televizorul trebuie tinut intr-un loc izolat si ar trebui sa fie cu fata catre usa. Este bine sa stii asta deoarece consuma energie, nu produce.
Este important sa fie curat. Decoratiunile feng shui nu trebuie sa fie foarte incarcate si aglomerate.
Locul unde luam masa
Acest loc este cea mai important loc din casa pentru ca aici iti hranesti corpul si sufletul. Si aici primeaza principiul Feng Shui, totul la locul lui.
Asta inseamna ca trebuie sa te asigur ca este un loc relaxant. Trebuie sa fie simplu si sa ofere o ambianta placuta.
Cand mananci trebuie sa fii relaxat. Nu trebuie sa fii distras de televizor sau prea multe elemente de decor.
Este preferabil ca aceasta camera sa fie circulara pentru a crea o legatura in cadrul familiei care mananca impreuna. Evitati sa stati la colturi daca aveti masa dreptunghiulara sau patrata.
Bucataria Feng Shui totul la locul lui
Bucataria este cel mai important loc din casa pentru ca aici pregatesti mancarea care iti va hrani corpul si sufletul. Este recomandabil sa fie localizata in partea de vest a casei.
Chiuveta trebuie sa fie departe de aragaz sau sursa de foc, pe peretele opus de preferinta. Focul si apa sunt energii opuse.
Rosu reprezinta focul. Atentie cum combinam culorile aici. Nu folosi prea multe elemente de foc! Culorile peretilor trebuie sa fie calde iar mobila sa fie facuta din lemn natural.
Daca iei masa in bucatarie, asigura-te ca este un loc ingrijit si curat tot timpul.
Baia dupa principiile Feng Shui totul la locul lui
Apa simbolizeaza banii si este elementul principal la baie. Nu vrei sa pierzi bani ci sa castigi bani, nu?
De aceea, trebuie sa tii capacul de la toaleta coborat cand tragi apa. De fapt, capacul de la toaleta trebuie pastrat coborat nu ridicat.
Culoarea peretilor din baie trebuie sa fie clare sau pastelate si sa contina elemente care corespund cu elementul apa.
Usa de la intrare
Usa de la intrare este locul pe unde chi-ul intra in casa si deaceea trebuie sa fie larga. Trebuie sa arate bine si sa fie solida.
Usa de la intrare nu trebuie sa fie in dreptul ferestrei sau usii din spate daca ai si asa ceva pentru ca energia intra si iese din casa ta. E bine sa ai clopotei la usa de la intrare pentru armonia sunetului.
Foarte important de retinut, oglinda de la intrare nu trebuie sa fie fata in fata cu usa!
Obiectele si mobila nu trebuie sa fie aproape de usa de la intrare pentru a nu bloca energia care intra in casa.
Cu exceptia fantanei cu apa, decoratiunile si remediile recomandate in feng shui nu se amplaseaza la intrarea sau in zona usii de la intrare.
Feng Shui totul la locul lui, este principiul dupa care trebuie sa ne ghidam cu totii atunci cand alegem sa ne construim, sa redecoram o casa sau o gradina.
Decor feng shui pentru gradina
Odata cu sosirea primaverii, daca locuim intr-o casa cu o curte interioara, cu siguranta ne gandim la diferite idei de decor pentru gradina. In continuare iti vom propune trei idei de decor pentru gradina ta, pentru ca aceasta sa fie oaza ta de liniste, indiferent de dimensiunile sale.
Pentru a realiza un decor pentru gradina inedit, nu este necesar nici sa cheltuim foarte multi bani pentru achizitionarea materialelor, nici sa apelam la experti. Tot ce ne trebuie sunt putina imaginatie si dragoste fata de natura.
Decor de gradina cu pietre de rau
O idee ingenioasa de decor pentru gradina este folosirea pietrelor de rau. Pietrele de rau pot avea dimensiuni si culori diferite si pot avea forme asimetrice, acest aspect oferind unicitate oricarui decor cu pietre.
Pietrele pot fi folosite atat pentru pavarea unei alei in gradina, cat si pentru amenajarea unor decoruri cu adevarat spectaculoase, precum o fantana arteziana sau un mic iaz cu pesti. Pentru aceasta, va fi nevoie sa sapi o groapa in gradina ta, pe care apoi sa o cimentezi, asemenea unei piscine.
Umple-o cu apa si aseaza vertical inauntrul ei o pompa de apa, apoi aseaza pe suprafata apei cativa nuferi. Rezultatul este o fantana arteziana spectaculoasa.
Decor pentru gradina in stil rustic
Daca iti doresti un decor pentru gradina in stil rustic, acesta este foarte simplu de realizat, daca vei pune accentul pe obiecte decorative realizate din lemn sau lut, adica roadele pamantului.
Daca in gradina ta exista si un foisor, acesta poate fi decorat rustic. Obiectele decorative din ceramica si cele din lemn sunt folosite in decorul de tip rustic.
Poti decora stalpii foisorului folosind ghivece cu plante curgatoare sau chiar impletituri realizate din porumb, usturoi si multe altele. Pe grindele foisorului poti agata cateva canute din lut, realizate manual si pictate in culori traditionale.
Decor pentru gradina in stil modern
Daca iti doresti o gradina moderna, in aceasta, elementele centrale vor fi realizate din metal sau sticla. Poti opta pentru lampi si felinare din metal si sticla, realizate cu un design modern sau chiar pentru lampi cu panouri solare, care vor folosi energie solara, ecologica si economica.
De asemenea, ghivecele pentru flori pot fi realizate din sticla, colorata sau mata, care vor aduce cu siguranta un aspect modern gradinii tale.
Indiferent ce decor pentru gradina vei alege, vedetele acesteia vor fi florile, iar de aceea, nu trebuie sa uitam ca o gradina sanatoasa este si frumoasa.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin