Negresa De Post Fara Gluten Fara Zahar
Astazi o sa-ti arat cum sa faci o negresa de post, fara gluten si fara zahar, una dintre retetele mele preferate. De fiecare data cand am pofta de ceva dulce pregatesc repede aceasta negresa fara gluten si fara zahar si nu ma simt deloc vinovata cand mananc. Este un dulce sanatos si delicios, pe care il prepar foarte repede.
Ingrediente negresa de post:
Dimensiuni tava: 30 x 20 cm
- 300 g faina de ovaz (eu am macinat fulgii de ovaz)
- 50 g pudra de roscove sau cacao
- 100 g zahar de curmale (poti sa folosesti orice indulcitor preferi)
- 125 ml ulei de cocos topit
- 200 g gem de prune fara zahar (eu am gem facut in casa, dar poti sa folosesti orice gem preferi fara zahar)
- 300 ml apa minerala
- 1 plic de praf de copt
- Vanilie sau orice esenta preferi (poti sa pui si esenta de cafea sau rom)
- Un varf de cutit de sare
- 150 g ciocolata fara zahar
- 50 g nuca maruntita (optional)
Mod de preparare negresa fara gluten:
- Intr-un bol mai mare punem faina de ovaz, pudra de roscove, praful de copt si un varf de cutit de sare si amestecam bine cu un tel.
- In alt bol punem uleiul de cocos topit impreuna cu zaharul de curmale si amestecam pana se topeste zaharul sau indulcitorul folosit.
- Dupa ce zaharul de curmale s-a topit adaugam esenta de vanilie (cafea sau rom) si turnam peste ingredientele uscate.
- Amestecam bine si adaugam apa minerala si gemul de prune (ce gem preferi fara zahar).
- Incorporam bine toate ingredientele.
- Acum poti sa adaugi si nuca maruntita daca folosesti.
- Compozitia trebuie sa fie mai moale sa curga un pic . Daca crezi ca este prea tare mai poti adauga gem.
Cum coacem negresa de post?
Preincalzim cuptorul la 180 C.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Daca nu ramane nimic pe ea atunci negresa este gata.
Cand negresa este aproape gata topim ciocolata la bain marie.
- Lasam negresa sa se raceasca pentru 5 minute si o punem pe un grilaj fara hartia de copt ca sa nu se abureasca. Atunci cand avem compozitii fara gluten este bine sa nu le lasati in tava pentru ca devin umede.
- Turnam ciocolata peste toata suprafata si nivelam bine.
- Cand negresa s-a racit o taiem in bucatele patrate.
Aboneaza-te la canalul meu de retete!
Aboneaza-te la canalul meu de retete culinare sanatoase Gateste cu Meri!
Astept sa-mi spui in comentarii cum ti-a iesit si ce parere ai.
Pofta buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin