Drob De Ciuperci De Post

Drob De Ciuperci De Post

Hai sa-ti arat cum sa faci un delicios drob de ciuperci de post! Este o reteta simpla si super gustoasa. Pentru cei care nu mananca carne, drobul de ciuperci este perfect si pentru masa de Paste dar nu numai. Il poti face oricand ai pofta de ciuperci facute intr-un anume fel.

Ingrediente drob de ciuperci:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 230 g tofu scurs (o cutie de tofu simplu in saramura)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • 2-3 liunguri ulei de masline
  • 100 g faina de naut
  • 3-4 linguri fulgi de drojdie inactiva
  • Un varf de lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de cimbru
  • Sare si piper dupa gust
  • Putina apa ca sa inabusim ceapa si usturoiul

Mod De Preparare Drob De Ciuperci De Post:

  • Tocam ciupercile in bucatele mai mici. La fel procedam si cu ceapa si usturoiul verde.
  • Intr-o cratita punem uleiul de masline, ceapa, usturoiul si un varf de lingurita de sare.
  • Punem cratita pe foc cu putina apa fierbinte ca sa se inabuse ceapa si usturoiul. Eu nu calesc niciodata nimic. Pur si simplu torn direct putina apa fierbinte si le las sa se inabuseasca.
  • Dupa cateva minute adaugam si ciupercile. Cand ciupercile aproape s-au facut adaugam tofu sfaramitat cu mana sau dat pe razatoarea mare.
  • Tot acum adaugam si jumatate de lingurita de cimbru.
  • Incorporam bine toate ingredientele si dupa 2-3 minute adaugam patrunjelul si mararul tocat.
  • La sfarsit punem sare si piper dupa gust.
  • Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune 25cm latime si inaltime 4cm, a mea este rotunda, dar poti sa pui in ce forma de tava vrei) turnam conmpozitia de drob .
Citeste si:  Paine Graham cu Seminte

Cum pregatim compozitia care leaga drobul de ciuperci?

  • Separat amestecam intr-un bol faina de naut, fulgii de drojdie inactiva, turmericul, cealalta jumatate de lingurita de cimbru si putina sare.
  • Ai grija sa nu pui prea multa sare deoarece si compozitia este sarata.
  • Peste incepem sa turnam apa putin cate putin pana se formeaza o compozitie ca cea de clatite.
  • Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase. Compozitia asta o sa inlocuiasca oul si o sa lege foarte bine drobul.
  • Peste compozitia de drob turnam acest amestec cu grija peste tot ca sa intre bine.
Cum coacem drobul?

Punem drobul in cuptorul preincalzit la 200C pemtru 30-35 de minute. O sa vezi ca o sa prinda o crusta galbuie frumoasa de la turmeric. Nici nu o sa-ti dai seama ca nu are ou.

Drob De Ciuperci De PostDrob De Ciuperci De Post

Astept sa incerci si tu reteta si sa-mi scrii in comentarii cum ti-a iesit.

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *