Despre fertilitate si infertilitate

Ce trebuie sa stii despre fertilitate si infertilitate?

Daca doresti sa ai un copil, este bine sa stii cateva lucruri importante despre fertilitate. Foarte multe femei iau decizia de a avea un copil la o varsta apropiata de 30 de ani. Initial, cariera si stabilitatea financiara sunt prioritare si odata bifate in totalitate sau macar partial, femeile se gandesc serios la a avea un copil. Insa, cu cat amana acest moment, riscul infertilitatii creste. Iar atunci apeleaza la masuri extreme precum inseminare artificiala sau la mame surogat. Totusi, sunt cateva aspecte esentiale de care femeile trebuie sa tina cont atunci cand vine vorba de problema infertilitatii.

Ce trebuie sa stii despre fertilitate si infertilitate

1. Kilogramele in plus. Foarte multe femei merg la medic din cauza faptului ca nu pot ramane insarcinate si o parte dintre acestea se confrunta cu kilogramele in plus. Iar atunci, medicul le cere sa slabeasca. Exact! Kilogramele extra reprezinta o cauza foarte importanta a infertilitatii. Daca si tu te confrunti cu aceasta situatie, trebuie sa tii cont de faptul ca dietele drastice nu reprezinta o solutie! Nu trebuie sa te infometezi. Acest lucru poate amplifica infertilitatea. Slabeste in mod natural. In acest sens, sportul si activitatea fizica in general sunt esentiale. Sfatul nostru: 30 de minute de exercitii fizice lejere in fiecare zi, sunt suficiente.

2. Daca esti fumatoare, este important sa renunti la acest viciu in perioada in care incerci sa ramai insarcinata. De asemenea, alcoolul trebuie redus atat de tine cat si de partener. Acesta afecteaza fertilitatea amandurora si scade sansele unei eventuale sarcini.

Citeste si:  Iaurt de soia facut in casa

3. Elimina stresul. Ai observat ca de multe ori stresul iti cauzeaza stari de indispozitie? Ei bine, efectele nocive ale stresului se pot vedea atat in activitatile zilnice prin scaderea randamentului in activitatile desfasurate dar in aceeasi masura, iti scade sansele de a ramane insarcinata.

4. Sunt anumite perioade in care corpul tau este cel mai fertil. In acest sens, corpul iti transmite semnale, luna de luna.  Este important sa iti monitorizezi cu atentie ciclul menstrual. Stiind in ce zi ai ovulatie iti permite sa identifici momentul optim pentru conceptie. De regula, perioada de fertilitate este de cinci zile inaintea ovulatiei iar pentru majoritatea femeilor, acestea sunt zilele 9 pana la 14 de la inceputul ciclului menstrual. Poti lua in considerare prima zi a fluxului complet drept ziua 1 a ciclului menstrual. Cel mai bine este sa urmaresti ciclurile tale pentru minimum trei luni, astfel incat sa poti face o medie.

5. Fii cu analizele la zi.  Asigura-te ca ai toate analizele si testele ginecologice la zi. Orice afectiune de ordin ginecologic poate fi o cauza a infertilitatii.

6. Echilibrul hormonal. O sarcina planificata depinde de echilibrul hormonal.

7. Mananca sanatos. Sansele de a ramane insarcinata cresc atunci cand urmezi un regim alimentar echilibrat. Asigura-te ca incluzi vitaminele necesare in alimentatia ta precum vitamina A si B12.

Urmeaza aceste sfaturi despre fertilitate si cere si opinia unui medic atunci cand iei decizia de a ramane insarcinata!

Citeste si:  Cadouri pentru sef
Sumar
Ce trebuie sa stii despre fertilitate si infertilitate?
Nume Articol
Ce trebuie sa stii despre fertilitate si infertilitate?
Descriere
Daca doresti sa ai un copil, este bine sa stii cateva lucururi importante despre fertilitate. Foarte multe femei iau decizia de a avea un copil la o varsta apropiata de 30 de ani. Initial, cariera si stabilitatea financiara sunt prioritare si odata bifate in totalitate sau macar partial, femeile se gandesc serios la a avea un copil. Insa, cu cat amana acest moment, riscul infertilitatii creste. Iar atunci apeleaza la masuri extreme precum inseminare artificiala sau la mame surogat.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *