Decoratiuni in stil Feng Shui

Decorul de tip Feng Shui este practic un mod de a-ti aranja casa in asa fel incat sa creezi o atmosfera vibranta, plina de bucurie si de armonie. Fara sa presupuna neaparat un decor de tip „Zen”, stilul feng shui nu este altceva decat modul in care iti decorezi casa pentru a te bucura de energia necesara desfasurarii unor activitati specifice. De exemplu, o camera de lucru are nevoie de o atmosfera plina de energie si de motivatie, in timp ce dormitorul are nevoie de o energie intima, senzuala.

decoratiune-stil-feng-shui

Unul dintre primele lucruri pe care le presupune acest tip de decoratiuni in stil feng shui este sa inlocuiesti rezidurile energiilor vechi cu energii noi si pure. La nivel practic, acest lucru inseamna in primul rand imbunatatirea calitatii aerului si a calitatii luminii. Daca vrei sa ai parte de un Chi bun, aceste doua elemente sunt, fara doar si poate, cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere.

Un alt pas important pe care trebuie sa-l faci consta in a-ti desena o harta imaginara a energiilor din casa ta. Aceasta harta mai este denumita si bagua, semnificand practic totalitatea culorilor, imaginilor si elementelor de decor necesare pentru a crea o atmosfera plina de energii pozitive. De altfel, culorile sunt extrem de importante pentru un feng shui bun din cauza faptului ca acestea ajuta semnificativ la imbunatatirea Chi-ului.

decoratiuni stil feng shui

Decoratiunile feng shui sunt si ele extrem de importante. Fie ca optezi pentru o statueta cu Buddha, fie ca preferi ceva mai soft precum o fantana feng shui, acest lucru nu inseamna ca vrei sa-ti transformi casa intr-un loc sacru sau excesiv de Zen. Obiectele feng shui nu fac altceva decat sa-i confere casei tale o nota de autenticitate care sa-i sporeasca gradul de confort psihic si spiritual la nivelul pe care ti-l doresti.

dormitor feng shui

Daca doresti sa incerci si tu acest stil de decoratiune interioara, te sfatuim sa tii cont si de un alt concept de baza de baza in feng shui, si anume pozitia corpurilor de mobilier.

Cat de mult crezi ca s-ar potrivi stilul feng shui la tine acasa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *