Decor vintage versus decor modern

Decor vintage versus decor modern pentru casa

Daca ai vrea sa redecorezi si ar trebui sa alegi intre un decor vintage versus decor modern, ce ai alege pentru casa ta? Sunt doua tipuri de decor total diferite insa ambele au ceva interesant…

Chiar daca generatiile se succed odata cu stilurile de decoratiuni interioare, trendurile au capacitatea de a reinvia ciclic si de a se reinventa in acelasi timp, pastrandu-si intacte stralucirea si rafinamentul de odinioara.

Decoratiuni de birou vintage, decoruri vintage pentru birou, decor vintage
Decor vintage versus decor modern pentru casa sau birou

Acest lucru este extrem de evident daca ne concentram putin atentia asupra stilului de decor vintage care a reusit sa-si recucereasca treptat pozitia de superioaritate atat in randul designerilor de interior, cat si al arhitectilor de pretutindeni.

Decor de birou in stil vintage Deoarece ni se pare un subiect interesant, in acest articol vom incerca sa vorbim despre modul in care stilul vintage a reusit sa se reinventeze de-a lungul anilor. In acelasi timp, vom incerca sa vedem si in ce masura poate fi considerat astazi un stil modern care detine mijloacele necesare de a concura de la egal la egal cu stiluri mult mai noi de design precum cel futurist.
Decor in stil vintage Pentru a avea o imagine cat mai clara asupra modernitatii stilului vintage, vom lua drept exemplu apartamentul din imaginea de mai sus care a fost decorat de catre un grup de designeri iscusiti din Moscova. Dupa cum se poate observa, acestia au incercat sa combine stilul vintage cu cel modern in incercarea de a demonstra ca ele nu sunt nici pe departe radical opuse si ca nu se exclud intre ele.

Citeste si:  Cadou de 8 martie pentru domnisoare

Intregul apartament pleaca de la o tema axata pe combinatia eleganta dintre alb si negru, oferind o imagine placuta oricarei priviri curioase. Decorat cu rame de tablouri in stil arabesque, in voga prin anii ’50, intregul apartament trimite catre epoca artistei Marilyn Monroe si creaza impresia unei perioade de glorie si de noi inceputuri in acelasi timp.
Decor in stil vintage Cu toate acestea, sistemul de iluminat si tavanul fals tradeaza modernitatea acestui apartament a carui contemporaneitate reiese pana si din culorile predominante ale peretilor precum si a obiectelor de mobilier. Podeaua lucioasa contrasteaza armonios cu nuantele mate ale peretilor si ale celorlalte obiecte de decor, iar acest lucru nu poate decat sa puna in lumina aspectul extrem de echilibrat al tonurilor folosite, dar si al ritmului de existenta relaxat pe care ti-l impune un asemenea apartament.

Decor in stil vintage
Decor vintage versus decor modern pentru casa sau birou

Asadar, chiar daca in urma cu doar un deceniu stilul vintage era considerat fie demodat, fie extrem de elitist, astazi putem spune ca si-a recapatat in proportii mari stralucirea de altadata. Acest lucru s-a intamplat in mare masura datorita creativitatii designerilor care, odata cu trecerea timpului, au reusit sa gaseasca solutii extrem de originale prin care sa se foloseasca de valorile timpurilor trecute intr-un mod cat se poate de creativ si de atractiv.

Decor in stil vintage

Decor in stil vintage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *