Decor vintage pentru casa ta din colectia Juliana
Daca te intereseaza un decor vintage pentru casa trebuie sa acorzi insa o mare atentie modului in care selectezi piesele de mobilier, astfel incat acestea sa se completeze reciproc intr-o armonie deplina. Deoarece isi au radacinile in vremuri de mult apuse, stilul vintage si mobilierul antichizat reusesc sa scoata in evidenta o atmosfera nostalgica parca desprinsa din atemporalitate.
Cu totii stim ca locuinta este o carte de vizita pentru fiecare dintre noi. Astfel, amenajarea si decorarea ei nu este nimic altceva decat stabilirea mesajului pe care doresti ca ea sa-l transmita despre tine.
Totusi, de multe ori suntem presati de timp si facem lucrurile in graba ceea ce scade din valoarea muncii pe care o depunem pentru a ne amenaja locuinta conform personalitatii noastre. Tocmai din acest motiv, inainte sa te apuci de treaba, este foarte important sa te decizi cum vrei sa arate casa ta dupa amenajare si sa te informezi despre cum poti face ca lucrurile sa se intample.
Sa presupunem insa ca te-ai hotarat ca interiorul sa fie preponderent axat pe decor vintage, cu piese de mobilier antichizat care sa-i confere incaperii o nota de basm. Poti incepe combinand mobilierul vintage cu anumite obiecte vechi pe care sa le folosesti ca accent.
In acest fel, vei putea sa-ti dai seama inca de la inceput daca ideea ta este buna sau rea, si mai ales daca iti place sau nu. Rezuma-te insa la obiecte vintage care au totusi o minima o utilitate sau macar un design inedit deoarece s-ar putea sa nu vrei ca locuinta ta sa se transforme intr-un muzeu sau anticariat.
In afara obiectelor de arta, cele mai potrivite elemente decorative pot fi: o sticla cu forma interesanta, un covor oriental, un suport pentru sticle de vin, un scaun din bambus, un cufar de bijuterii sau de voyage, etc.
De retinut este faptul ca acestea nu trebuie sa aiba neaparat o vechime ancestrala, dar cu siguranta au nevoie de autenticitate care sa exprima acea nota de decor vintage pentru casa.
Cat despre mobilier, optiunile de mobila antichizata sunt nenumarate, in special pentru femei. Un pat cu baldachin sau o masa antica pentru machiaj au calitatea de a imbunatati semnificativ aspectul general al incaperii.
In cazul in care bugetul si spatiul o permit, achizitionarea unui paravan decorativ potrivit ar putea juca rolul ciresii de pe tort din punct de vedere al autencitatii stilului.
In ciuda faptului ca exista numeroase idei de design pentru a-ti amenaja locuinta in stilul vintage, foarte putine persoane gasesc interesant acest tip de amenajare.
In continuare, majoritatea romanilor prefera sa achizitioneze mobilier de duzina asa-zis “modern”. De cele mai multe ori il inghesuie intr-un apartament micut doar pentru ca a se scapa cat mai rapid de povara renovarii.
Decor vintage versus decor modern pentru casa
Daca ai vrea sa redecorezi si ar trebui sa alegi intre un decor vintage versus decor modern, ce ai alege pentru casa ta? Sunt doua tipuri de decor total diferite insa ambele au ceva interesant.
Chiar daca generatiile se succed odata cu stilurile de decoratiuni interioare, trendurile au capacitatea de a reinvia ciclic si de a se reinventa in acelasi timp, pastrandu-si intacte stralucirea si rafinamentul de odinioara.
Stilul vintage a castigat o popularitate deosebita
Acest lucru este extrem de evident daca ne concentram putin atentia asupra stilului de decor vintage. Acesta a reusit sa-si recucereasca treptat pozitia de superioaritate atat in randul designerilor de interior, cat si al arhitectilor de pretutindeni.
Deoarece ni se pare un subiect interesant, in acest articol vom incerca sa vorbim despre modul in care stilul vintage a reusit sa se reinventeze de-a lungul anilor.
In acelasi timp, vom incerca sa vedem si in ce masura poate fi considerat astazi un stil modern care detine mijloacele necesare de a concura de la egal la egal cu stiluri mult mai noi de design precum cel futurist.
Pentru a avea o imagine cat mai clara asupra modernitatii stilului vintage, vom lua drept exemplu apartamentul din imaginea de mai sus care a fost decorat de catre un grup de designeri iscusiti din Moscova.
Dupa cum se poate observa, acestia au incercat sa combine stilul vintage cu cel modern, in incercarea de a demonstra ca ele nu sunt nici pe departe radical opuse si ca nu se exclud intre ele.
Tema vintage alb-negru
Intregul apartament pleaca de la o tema axata pe combinatia eleganta dintre alb si negru, oferind o imagine placuta oricarei priviri curioase. Decorat cu rame de tablouri in stil arabesque, in voga prin anii ’50, intregul apartament trimite catre epoca artistei Marilyn Monroe. Creaza impresia unei perioade de glorie si de noi inceputuri in acelasi timp.
Cu toate acestea, sistemul de iluminat si tavanul fals tradeaza modernitatea acestui apartament a carui contemporaneitate reiese pana si din culorile predominante ale peretilor precum si a obiectelor de mobilier.
Podeaua lucioasa contrasteaza armonios cu nuantele mate ale peretilor si ale celorlalte obiecte de decor, iar acest lucru nu poate decat sa puna in lumina aspectul extrem de echilibrat al tonurilor folosite, dar si al ritmului de existenta relaxat pe care ti-l impune un asemenea apartament.
Asadar, chiar daca in urma cu doar un deceniu stilul vintage era considerat fie demodat, fie extrem de elitist, astazi putem spune ca si-a recapatat in proportii mari stralucirea de altadata.
Acest lucru s-a intamplat in mare masura datorita creativitatii designerilor care, odata cu trecerea timpului, au reusit sa gaseasca solutii extrem de originale. Au gasit metode prin care sa se foloseasca de valorile timpurilor trecute, intr-un mod cat se poate de creativ si de atractiv.
Vintage-ul este un stil in decor care s- a impus de ceva vreme si care se pare ca va mai tine o perioada destul de lunga pentru ca abordeaza o perioada frumoasa din istoria artei si a societatii.