De la living room la home cinema


Idei de amenajare interioara:de la living room la home cinema

Avand o vechime de peste un secol, cinematografia a adunat de-a lungul timpului sute de milioane de iubitori din toate coluturile planetei. Lumea filmului este atat de indragita de unele persoane incat multe dintre acestea isi construiesc viata personala in asa fel incat sa se poata bucura cat mai mult de arta cinematografica. Astfel, in ultimul timp exista tot mai multe persoane care, dispunand de resursele financiare necesare, isi construiesc cinematografe in miniatura chiar in propria casa.

home-cinema-living-room

Ce inseamna un home cinema autentic?

Desi la prima vedere pare ca un home cinema presupune doar un ecran mai mare asezat in fata unei canapele pe masura, adevarul este ca diferentele sunt numeroase si importante. In primul rand, spatiul este conditia principala care trebuie avuta in vedere. Acest lucru este important din mai multe puncte de vedere precum distanta dintre ecran si locul cel mai apropiat de acesta, calitatea propagarii sunetului sau numarul de locuri disponibile si, implicit, numarul de persoane care pot viziona un film la un moment dat.


home-cinema-living-room-4

De asemenea, alegerea ecranului este o alta problema care le da batai de cap celor care vor sa se bucure de filme la standarde de cinema. Acesta trebuie sa fie intotdeauna bine integrat in decor, dar cel mai important aspect este acela al proportiei. Altfel spus, dimensiunea ecranului trebuie raportata la dimensiunea camerei pentru o calitate a vizionarii mai ridicata.

Citeste si:  Idei de decoratiuni pentru birou

Home cinema dedicat vs. Home cinema integrat

Oricat de mult ar indragi filmele, foarte multe persoane prefera sa nu-si dedice integral sufrageria acestui obicei. Astfel, cei mai multi ajung la solutii de compromis prin care reusesc sa integreze un ecran de cinema in atmosfera de living al camerei fara sa schimbe cu ceva utilitatea acesteia din urma. In imaginea de mai jos aveti un exemplu de living modern tip home cinema care poate indeplini fara nicio problema atat rolul de cinema personal, cat si rolul de sufragerie.

home-cinema-living-room-2

Asadar, daca iti doresti si tu un asemenea living sau chiar o camera pe care s-o dedici in totalitate vizionarii de filme, te invitam sa te inspiri din modelele si din informatiile de mai sus. Noi suntem de parere ca cel mai de pret bun al omului modern este confortul, iar acest lucru ne face direct responsabili de calitatea timpului pe care il petrecem desfasurand anumite activitati.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *