De ce nu-mi plac orele de Engleza?

De ce nu sunt bune orele si cursurile de Engleza?

De ce nu-mi plac orele de Engleza? Pentru ca nu sunt eficiente si plicticoase. Oamenii nu ajung sa vorbeasca fluent de la cursurile de Engleza. Cei mai multi renunta iar daca le fac, tot nu reusesc sa vorbeasca fluent Engleza.

Cea mai populara modalitate sa inveti Engleza este sa faci meditatii sau sa mergi la cursuri. Daca vrei sa studiezi Engleza pe care nu ai invatat-o la scoala, trebuie sa-ti iei ore de Engleza, nu? Meditatiile la Engleza sunt atat de populare incat nimeni nu se mai gandeste cum ar putea sa invete Engleza altfel.

De ce nu-mi plac orele de Engleza?

Cand ne gandim sa invatam Engleza, ne gandim automat, la meditatii si cursuri de Engleza. Platesti si stai la ore, crezand ca asa, vei invata sa vorbesti Engleza. Din pacate, nu realizezi ca nu asa, inveti eficient ci doar iti pierzi timpul si banii.

Cati dintre cei pe care ii cunosti tu, vorbesc Engleza fluent de la scoala sau dupa ce au facut cursuri de Engleza? Nu vorbesc despre scolile cu predare exclusiv in Engleza care oricum sunt scumpe si sunt pentru copii. Pentru adulti, nu exista astfel de variante.

Orele de Engleza sunt o varianta ineficienta de invatare. Experienta pe care o avem din scoala ne confirma asta.

As fi surprins sa intalnesc oameni care au terminat scoala vorbind Engleza perfect, doar pentru ca au participat la ore. Pentru ca nu au invatat nimic in scoala, cei mai multi dintre cei care vor sa vorbeasca Engleza, hotarasc sa faca meditatii si cursuri care s-au dovedesc la fel de ineficiente.

De ce nu sunt eficiente orele de Engleza?

Aboneaza-te Clubul de Engleza
Aboneaza-te Clubul de Engleza

Pentru ca nu faci Engleza la scoala. Daca faci, nu faci decat sa asculti o Engleza proasta, pronuntata prost de colegi, uneori chiar de catre profesori.
Asta nu ajuta pe nimeni, dimpotriva.

Citeste si:  Sinonime Pentru Imediat in Engleza

Oricum, nu prea ai avut timp sa faci conversatie pentru ca la scoala se face doar gramatica si nici aia, cum trebuie.

La fel se intampla si la cursuri. Sunt 10-20 de cursanti si nu exista destul timp pentru ca toti sa se exprime in Engleza.

De obicei, vorbeste mai mult profesorul si inca vreo 2-3 care au cat de cat, un anumit nvel. Ceilalti mai mult asculta si foarte rar, daca sunt putin fortati, mai scot cateva cuvinte.

Stiu asta de pe vremea cand predam cursurile de seara la un club de limbi straine, singurul care a facut invatarea diferita.

Alege sa inveti sa vorbesti Engleza la un Club de Conversatie!

Cursurile clasice de limbi straine sunt o optiune proasta pentru cei care vor sa-si imbunatateasca vorbirea. Cluburile de conversatie sunt mai bune.

Cei mai multi profesori folosesc manuale plicticoase si enervante.

De ce? Pentru ca le este mai usor sa foloseasca materiale gata facute decat sa-si pregateasca propriile materiale la fiecare ora sau curs.

Manualele usureaza munca profesorului dar nu il ajuta pe student. In plus, fac orele plicticoase si ineficiente.

Trebuie sa citesti o relatare despre Michael Jackson sau despre protectia mediului inconjurator. Apoi trebuie sa raspunzi la intrebari.

Cele mai multe dintre texte sunt materiale plictsitoare. Asta te face sa crezi ca Engleza este plictisitoare.

Apoi, inveti regulile gramaticale. Cand folosesti prezentul simplu, cand folosesti prezentul continuu, cand folosesti Prezentul perfect etc.

Regulile gramaticale nu te ajuta sa inveti sa vorbesti Engleza

Invatarea pe de rost a regulilor gramaticale este cel mai prost lucru pe care poti sa-l faci.

  1. Nu te ajuta cu nimic pentru oricum le uiti daca nu le intelegi practic.
  2. Cand vorbesti nu ai timp sa te gandesti la regulile gramaticale in Engleza.
Citeste si:  Prepozitii To si For in Engleza Online

Ce timp folosesc? Ce prepozitie folosesc? E prezentul perfect sau e Past Tense? Nu. Nu faci asta. Vorbesti natural.

Regulile gramaticale te pot ajuta sa iei note mai mari la scoala, nu te ajuta sa te exprimi.

Unii profesori vin cu exercitii si teste tip grila, cu variante. Testele nu te ajuta sa vorbesti Engleza doar te ajuta sa iti dai seama ce si cat nu stii.

Unii iti mai dau si tema pentru acasa: Exercitii sau compuneri despre subiecte si teme plicticoase care de obicei, nu te intereseaza, cum ar fi: Is it good to be famous? sau  Who is your role model?

Pronuntia corecta este foarte importanta

La orele de Engleza nu nu se pune accentul pe pronuntie care este foarte importanta in comunicare. Cei mai multi profesori ignora completa partea asta, mai ales ca cei mai multi dintre ei nu au nici ei o pronuntie foarte buna.

Putini profesori iti vor spune cum sa folosesti dictionarul si alte resurse online pentru a invata pronuntia corecta. Daca profesorul tau este diferit de ceilalti, atunci esti o persoana norocoasa.

Ce ai de facut daca vrei sa inveti cu adevarat?

Vrei sa inveti sa pronunti corect? Ai nevoie sa citesti cu voce tare, cat mai mult nu. Nu ai nevoie de manuale, ai nevoie de carti de citit si de ascultat in Engleza.

Daca mergi la cursuri de Engleza, gandeste-te putin daca ceea ce spun eu acum este adevarat. Daca este asa, atunci iti irosesti banii. Nu esti singurul daca asta te face sa te simti mai bine. Sunt milioane de oameni care isi irosesc timpul si banii la orele de Engleza.

  • Inlocuieste orele ineficiente si plictisitoare de la cursurile de Engleza cu lucruri care iti plac si care chiar te ajuta sa-ti imbunatatesti Engleza.
Citeste si:  Cum Invat Cuvinte Noi In Engleza?

De ce nu-mi plac orele de Engleza? Pentru ca nu inveti sa pronunti corect si nu inveti sa vorbesti fluent.

In loc sa ascult Engleza pronuntata prost la ore, mai bine da drumul la TV pe BBC sau mai bine intra pe You Tube si asculta cum se vorbeste si se pronunta Engleza reala, corect!

  • Invata Engleza prin expresii si propozitii nu reguli gramaticale!
  • In loc sa stai 2 ore si sa spui 5 propozitii mai bine, exerseaza Engleza reala asa cum se vorbeste in viata de zi cu zi in Marea Britanie.
  • In loc sa lucrezi dupa un manual plictisitor, mai bine citeste un articol interesant sau o carte care iti place! Citeste ce iti place in Engleza!

Asa reusesti sa afli lucruri interesante si inveti si Engleza in acelasi timp. Internetul este plin de materiale care acum 20 de ani nu existau. Cei care invata Engleza acum au la dispozitie resurse nelimitate si nu au nici o scuza sa nu invete sa pronunte corect.

  • In loc sa memorezi reguli gramaticale, citeste, asculta si pronunta cu voce tare!
  • In loc sa raspunzi la intrebari si sa faci esee despre incalzirea globara, mai bine scrii despre ceva ce te pasioneaza pe tine!

Nu trebuie sa vorbesti ca un nativ, trebuie sa vorbesti si sa pronunti corect ca in Engleza reala. Asa inveti Engleza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *