De ce nu intelegi Engleza vorbita?

De ce nu poti intelege tot ce spun vorbitorii nativi in Engleza?

Ti se intampla sa nu intelegi ce spun unii oamenii cand vorbesc Engleza in Marea Britanie? De ce nu intelegi Engleza vorbita de vorbitorii nativi? Probabil te-ai intrebat deja acest lucru deaceea te afli pe aceasta pagina.

Nu iti face griji! Este ceva normal, mai ales daca esti incepator sau chiar la nivelul mediu! Toti cei care invata limba Engleza se confrunta cu problema asta. Exista intotdeauna o solutie.

De ce nu intelegi tot in Engleza vorbita?

Este o problema cu care se confrunta cei mai multi dintre cei care invata limba Engleza. Daca vrei sa afli de ce nu intelegi tot ce spune un vorbitor nativ, urmareste lectia pana la sfarsit!

Asculta cu atentie video-ul de mai jos si lasa un comentariu mai jos! Vreau sa stiu care este nivelul tau la limba Engleza si ce crezi ca ai nevoie la Engleza.

Am sa-ti dau un exemplu pentru ca sa-ti fie mai usor sa intelegi.

  • I’m gonna getta coffee. D’you wanna come with me?
  • Yeah, a’right. Gimme 10 minutes and I’ll be with you!

Ai inteles tot ce am spus? Daca ai inteles, asta e bine. Daca nu, afla ce trebuie sa faci pentru a intelege!

Cu siguranta, ai intelege mai usor daca in loc de:

  • I’m gonna getta coffee. D’you wanna come with me?
  • Yeah, a’right. Gimme 10 minutes and I’ll be with you!
Citeste si:  Sfaturi pentru Incepatori la Engleza

ai auzi:

  • I’m going to get a coffee. Do you want to come with me? Ma duc sa iau o cafea. Vrei sa vii cu mine?
  • Yeah, alright. Give me 10 minutes and I will be with you! Da. In regula. Da-mi 10 minute si voi fi gata sa merg cu tine!

Un alt exemplu similar, poate fi:

  • I’m gonna go to the store. D’you want anything?

Unii vorbitori nativi scurteaza si mai mult scuvintele si in loc de varianta de mai sus, poti auzi:

  • I’mana go to the store. D’you want anything?

Varianta pe care probabil, o asteptai tu este:

  • I’m going to go to the store. Do you want anything?
  • O sa merg  la magazin. Vrei ceva?

Desigur, acesta este un exemplu in care am folosit cuvinte pe care, cu siguranta, ar trebui sa le stii, chiar daca esti incepator la Engleza. Poate fi mai dificil daca vocabularul tau nu este destul de dezvoltat.

De ce nu intelegi Engleza vorbita?
De ce nu intelegi Engleza vorbita?

De ce nu intelegi limba vorbita?

Limba vorbita este diferita de cea scrisa. In plus, limba vorbita intre prieteni, colegi, acasa, pe strada, este diferita de limba Engleza vorbita la BBC sau in alte situatii oficiale. Cei care vorbesc la BBC, desigur, nu vorbesc asa.

Vorbitorii nativi, in situatii neoficiale, scurteaza cuvintele si le leaga intre ele. Uneori, poti descoperi ca lipeste inceputul sau sfarsitul cuvintelor.

Citeste si:  Invata alfabetul in Engleza!

Scurtarea si legarea cuvintelor este ceva normal in limba vorbita. In realitate, asta se intampla tot timpul. Trebuie sa te obisnuiesti cu asta.

Vorbitorii nativi vorbesc repede?

Nu neaparat. Cei mai multi vorbesc normal, asa cum o facem si noi in limba Romana. Problema nu se afla la viteza cu care acestia vorbesc ci la modul in care pronunta cuvintele care par a fi legate unele de celelalte.

Acum, intelegi ca de fapt, vorbitorii nativi nu vorbesc neaparat repede ci scurteaza cuvintele si le leaga intre ele. Asta face sa para ca in loc de mai multe cuvinte, de fapt, pronunta un singur cuvant lung care ”face” intreaga propozitie.

Ce trebuie sa faci ca a invata sa intelegi ?

Ce ai de facut daca esti incepator la limba Engleza si ai probleme cu intelegerea?

Nu este de ajuns sa citesti si sa scrii in limba Engleza. Trebuie sa asculti foarte mult.

Este adevarat ca trebuie sa incepi cu ceva mai usor dar trebuie sa asculti cat mai mult Engleza vorbita de vorbitori nativi.

Daca esti in Marea Britanie si nu intelegi ce spun vorbitorii nativi, trebuie sa exersezi partea de ”listening”, mai mult decat ai facut-o pana acum.

Ce poti asculta in limba Engleza?

Ai nevoie sa asculti material in Engleza naturala, vorbita de vorbitori nativi. Poti asculta podcast-uri, video-uri pe Tik Tok, Instagram, si mai ales, video-uri peYou Tube.

Citeste si:  Cum se pronunta TH in Engleza?

Iti recomand sa alegi sa urmaresti filmulete pe You Tube pentru ca poti activa subtitrarea in Engleza. Cand nu intelegi, activezi subtitrarea din dreapta jos si urmaresti scrisul in acelasi timp.

Poti pune pauza si relua filmuletul de mai multe ori. Poti pune pauza si repeta cu voce tare pentru a invata sa pronunti corect in Engleza.

Aboneaza-te la Clubul de Engleza! It’s Free!

Urmareste lectiile de Engleza Online, postate pe canalul nostru de You Tube Clubul de Engleza. Aboneaza-te la canal si apasa pe clopotel pentru a fi anuntat/a cand apar lectii noi!

Lasa un comentariu mai jos daca ai intrebari legata de aceasta lectie pentru incepatori sau doresti sa propui un subiect pentur o lectie viitoare la limba Engleza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *