De ce este ok sa fii timid?

De ce este ok sa fii timid?

De ce este ok sa fii timid? Iti este greu sa vorbesti cu persoanele pe care nu le cunosti? Nu esti o persoana vorbareata si nu intretii ”atmosfera” la petreceri sau in grupul tau de prieteni? Ai cosmaruri cand trebuie sa vorbesti in public?

Iti este greu sa vorbesti cu persoanele pe care nu le cunosti? Nu esti o persoana vorbareata si nu intretii ”atmosfera” la petreceri sau in grupul tau de prieteni?

De ce este ok sa fii timid?
De ce este ok sa fii timid?

Nu exista nici o umbra de indoiala- esti o persoana timida!

Si eu sunt o persoana timida si intotdeauna am vazut timiditatea ca pe o slabiciune. In timp am inteles ca nu este asa ba dimpotriva a fi timid este alceva decat stiu oamenii obisnuiti.

Desi ai motive pentru care sa-ti doresti sa nu mai fi timid , exista si calitati importante ale celor mai putin vorbareti.

De ce este ok sa fii timid?

Asa ca inainte de a ”insira” aspectele negative ale timiditatii, iata cinci motive pentru care meriti sa fi apreciat(a).

1.Intotdeauna vorbesti serios.

Niciodata nu stim daca o persoana care vorbeste mult, vorbeste serios. Stim insa ca cine vorbeste mult , vorbeste si prostii, de multe ori.

Daca tratezi viata ca pe un ”perete” de Facebook si spui tot ce-ti trece prin cap, nu inseamna ca spui intotdeauna lucruri inteligente .

Citeste si:  Cadouri pentru nunta de hartie

Asta nu ti se intampla si tie. De ce este OK sa fii timid? Este ok pentru ca o persoana timida gandeste foarte mult inainte de a deschide gura. Ceea ce spus, este bine intentionat.

De fapt , de cele mai multe ori, timizii ”vorbesc” atat de mult cu ei insisi incat comunicarea cu ceilalti pare redundanta.

2.Esti un prieten ideal

Daca ai 500 de ”cunostinte” , nu prea ai timp sa formezi relatii de prietenie serioase de lunga durata.prietene-bune

Relatia cu un grup restrans de prieteni este mult mai apropiata.

Oamenii mai tacuti prefera prieteniile putine dar ”stranse ” celor multe si superficiale.

Cei timizi sunt buni ascultatori si rabdatori in astfel de relatii de prietenie.

3.Multe persoane cunoscute au fost sau sunt timide

Unii dintre cei mai placuti oameni pe care ii cunoastem, chiar si celebritati, sunt persoane timide.

De ce este ok sa fii timid? Atata timp cat nu lasi pe rauvoitori sa profite de bunatatea ta, timiditatea poate fi un punct forte.

fata fericita unghii manichiura

Desi de cele mai multe ori vorbaretii sunt foarte apreciati pentru usurinta cu care formeaza ”relatii”,

in general, preferam sa lucram cu cei care sunt mai politicosi si nu ne vorbesc pe la spate si nu spun tot ce le trece prin cap.

4.Esti o persoana responsabila.

Cei care vorbesc mult si fara sa gandeasca , de multe ori actioneaza fara sa gandeasca.

Citeste si:  Cadouri pentru bebelusi Juliana, cadouri de botez

Persoanele introvertite abordeaza viata cu aceeasi atentie cu care aleg cuvintele.

Este foarte putin probabil ca o persoana timida sa se distreze noptea prin cluburi, sa joace ”banii” prin cazinouri sau sa-si faca tatuaje dupa o noapte de betie cu tovarasii.

Poate ca prietenii te considera o persoana mai conservatoare si serioasa dar cel putin, la tine, nu exista astfel de ”riscuri”.

5.Poti fi o persoana deschisa cand vrei

Daca nu esti ”ingrozitor” de timid(a), cand esti cu prietenii te simti in largul tau .

Uneori daca prietenii tai nu te-ar cunoaste ar putea jura ca esti cea mai deschisa si vorbareata persoana. Mi se intampla si mie.

Persoanele timide se comporta ” normal” cand se simt in ”largul lor”. Asta se intampla in familie si intre prieteni.

Sunt foarte multe persoane despre care nu ai crede niciodata cu au o anumita doza de timiditate sau sunt la fel de timizi ca si tine.

Cadou haine

Timiditatea este de uneori mostenita alteori ”educata”  in mediul familial. Timiditatea nu trebuie vazuta ca un defect si nici nu trebuie sa ne simtim vinovati pentru ea.

Cand a trebuit sa spun prima poezie pe o scena, la gradinita, m-am ascuns. Nu as fi crezut niciodata ca voi ajunge sa vorbesc in public, la cursurile de Engleza pe care le predam cu ani in urma.

Desi contrar principiilor pedagogiei, uneori clasele de studenti care participau la cursurile mele, ajungeau pana  la 40-50 de persoane.

Citeste si:  Ceasul de mana – un accesoriu ''must have''

Nu stiu cati dintre cei care participau la cursuri , si-au dat seama de timiditatea mea. Asta nu inseamna ca am reusit sa-mi inving timiditatea, dar am invatat sa traiesc cu ”ea”.

Cineva spunea spunea ca tinea o agrafa de birou in buzunar si atunci cand trebuia sa vorbeasca unui public, aceasta il ajuta sa se poata concentra si sa treaca cu usurinta este momentele de timiditate.

Exista anumite trucuri pe care le putem invata pentru a depasi momentele de timiditate dar despre asta vom vorbi intr-un alt articol. Invata sa te apreciezi ca persoana si sa nu vezi timiditatea ca pe o slabiciune.

Sumar
De ce este OK sa fii timid?
Nume Articol
De ce este OK sa fii timid?
Descriere
De ce este OK sa fii timid? Iti este greu sa vorbesti cu persoanele pe care nu le cunosti? Nu esti o persoana vorbareata si nu intretii ”atmosfera” la petreceri sau in grupul tau de prieteni? Ai cosmaruri cand trebuie sa vorbesti in public?
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *