Curățarea Obiectelor Placate Cu Argint

Ghid Complet Pentru Curățarea Obiectelor Placate Cu Argint

Curățarea obiectelor placate cu argint poate fi o sarcină simplă și eficientă dacă folosești metode potrivite. Există mai multe tehnici disponibile, iar una dintre cele mai populare și eficiente este folosirea unei soluții simple de curățare formată din sare de bucătărie, bicarbonat de sodiu și apă fiartă.

Cum curatam obiectele placate cu argint?

Există într-adevăr această metodă tradițională de curățare a argintului folosind o soluție alcătuită din sare de bucătărie, bicarbonat de sodiu, folie de aluminiu și apă fiartă.

Această metodă poate fi eficientă în îndepărtarea murdăriei și a petelor de oxid de pe obiectele placate cu argint, dar este important să fii atent la utilizarea ei, în special în cazul obiectelor mai delicate sau cu detalii intricate, pentru a evita deteriorarea lor.

De asemenea, este recomandabil să nu folosești această metodă pentru obiecte cu pietre prețioase sau alte materiale sensibile la căldură sau substanțele chimice.

Citeste si:  Ceas de perete chitara colectia Juliana

Folia de aluminiu – Metoda de curatare a argintului

Folia de aluminiu are un rol important în procesul de curățare a obiectelor placate cu argint atunci când este utilizată împreună cu soluția de sare, bicarbonat de sodiu și apă fiartă. Rolul său este de a facilita o reacție chimică care ajută la îndepărtarea murdăriei și a petelor de oxid de pe suprafața argintului. Mai precis, folia de aluminiu acționează ca un agent de transfer de electroni în cadrul unei reacții redox (reducere-oxidare).

Citeste si:  Cum sa-ti decorezi balconul cu bani putini?

Când obiectele placate cu argint sunt scufundate în soluția călduță formată din apă, sare, bicarbonat de sodiu și folie de aluminiu, are loc o reacție chimică între argint și aluminiu. Substanțele chimice din soluție reacționează cu argintul, transformându-se în săruri solubile.

Cum functioneaza?

În acest proces, folia de aluminiu își pierde electronii în timp ce argintul îi câștigă. Oxidul de argint se transformă în argint metalic. Acest lucru ajută la îndepărtarea murdăriei și a petelor de oxid de pe suprafața argintului. Asta ii reda strălucirea și aspectul lucios.

Prin urmare, folia de aluminiu nu curăță argintul în mod direct, ci ajută la facilitarea unei reacții chimice care îndepărtează murdăria și oxidele de pe suprafața argintului, contribuind astfel la restaurarea aspectului său lucios.

Instructiuni de curatare

În acest ghid, vom explora pașii corecți pentru curățarea și lustruirea obiectelor placate cu argint folosind această metodă, inclusiv utilizarea foliei de aluminiu pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pasul 1: Pregătirea materialelor

Pentru a începe procesul de curățare, asigură-te că ai la îndemână următoarele materiale:

 • Un vas metalic sau un recipient rezistent la căldură
 • Folie de aluminiu
 • Sare de bucătărie
 • Bicarbonat de sodiu (in proportie mai mare)
 • Apă fiartă
 • Desigur, obiectele placate cu argint care urmează să fie curățate și lustruite
Pasul 2: Asamblarea soluției de curățare
 • Începe prin a așeza folia de aluminiu pe fundul vasului metalic.
 • Adaugă un strat de sare de bucătărie peste folia de aluminiu.
 • Urmează cu un strat de bicarbonat de sodiu peste sarea de bucătărie.
Citeste si:  Cadou de Secret Santa - iata ce poti oferi
Pasul 3: Adăugarea apei fierte
 • Pune apă la fiert într-o cratiță sau un ibric.
 • Când apa a ajuns la punctul de fierbere, toarn-o în vasul metalic pregătit cu folie de aluminiu, sare și bicarbonat de sodiu. Asigură-te că obiectele placate cu argint vor fi complet acoperite de soluție.
Pasul 4: Așezarea obiectelor și lăsarea lor în soluție

Plasează obiectele placate cu argint în soluția caldă, asigurându-te că sunt complet acoperite.
Lasă obiectele să stea în soluție timp de aproximativ 3- minute pentru a permite curățarea și lustruirea.

Pasul 5: Clătirea și ștergerea obiectelor

După ce au stat suficient în soluție, scoate obiectele și clătește-le bine cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduuri de soluție.
Folosește o cârpă moale pentru a șterge cu grijă obiectele, lustruindu-le pentru a le reda strălucirea.

Curățarea obiectelor placate cu argint poate fi simplă și eficientă folosind această metodă de curățare cu sare, bicarbonat de sodiu și folie de aluminiu. Asigură-te că respecți pașii corecți și că ai grijă să nu zgârii sau să deteriorezi obiectele în timpul procesului. Cu puțin efort, obiectele tale placate cu argint vor străluci din nou în frumusețea lor naturală.

Laveta de sters argintul

Daca obiectele argintate nu sunt foarte afectate de oxidare, poti folosi o simpla laveta de sters argintul pentru a le reda stralucirea.

Laveta contine o solutie chimica care ajuta la curatare eficienta. O poti gasi in magazinele specializate sau cele care vand bijuterii de argint.

Citeste si:  Ceas de perete chitara colectia Juliana

Vezi in acest articol mai multe detalii legata de stergerea argintului sau obiectelor placate cu argint: Cum curatam obiectele placate cu argint?

Cutiute prima suvita si primul dintisor cadouri pentru botez

Dupa curatare, cutiuta placata cu argint pentru mot si dinte straluceste ca la inceput, cand era noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *