Cum curatam obiectele placate cu argint din colectia Juliana?
Cum curatam obiectele placate cu argint care par sa oxideze si sa-si piarda stralucirea? Stim ca multi dintre noi avem cel putin un obiect placat cu argint in casa care isi poate pierde aspectul de nou mai devreme sau mai tarziu daca este expus.
Curatarea obiectelor din argint sau placate cu argint, poate fi cea mai buna modalitate de a le pastra stralucitoare exact ca atunci cand erau noi.
Este normal ca argintul sa oxideze sau sa se innegreasca? Desigur! Spre deosebire de aur care nu isi pierde stralucirea in timp, argintul oxideaza si capata acea ”negreala”. Vestea buna este ca acea negreala s epoate indeparta. Argintul se poate sterge si deveni ”nou nout”.
Cum curatam bijuteriile si obiectele argintate?
Astazi va vom arata cum se sterge un obiect placat cu argint, nu unul din argint masiv. Dupa cum stiti deja, Juliana include o multime de obiecte placate cu argint atat la categoria de cadouri de botez cat si la categoria de cadouri de nunta.
Desigur, sunt mai multe modalitati de curatare si indepartare a petelor de pe obiectele placate cu argint care apar in timp. Noi va prezentam una foarte simpla pe care de altfel, o recomandam pentru curatarea cadourilor placate cu argint din colectiile Juliana.
Laveta pentru sters bijuterii de argint
Aveti nevoie de carpa sau laveta fina si putina rabdare pentru a transforma orice obiect aparent invechit intr-unul nou si stralucitor. Puteti folosi o carpa sau laveta speciala pentru stergerea argintului pe care o gasiti la bijutier sau in magazinele online de bijuterii.
Laveta pentru sters bijuterii sau obiecte din argint este impregnata cu o solutie speciala pentru curatat argintul. Nu spalati laveta si nu folositi nici o alta solutie pentru a curata!
Avantajul acestei lavete este ca o puteti folosi de multe ori. Lustruirea o puteti face cu o carpa sau laveta fina. Nu folositi lavete din material aspru abraziv pentru a evita zgarieturile sau chiar mai rau indepartarea placarii.
Nu expuneti obiectele argintate, la lumina solara!
Pentru a evita oxidarea accentuata, nu expuneti obiectele placate cu argint in mediu umed sau direct la lumina solara! Deasemenea, contactul cu parfum sau deodorant in cazul bijuteriilor sau folosirea oricaror substante chimice, stergeri cu materiale abrazive, poate deteriora definitiv un obiect placat cu argint. Evitati contactul cu produsele cosmetice, gaze sulfuroase, cauciuc,
Nu insistati prin apasare puternica daca petele nu dispar imediat. Grosimea placarii este importanta dar uneori, puteti deteriora obiectul daca frecati puternic.
Dupa un an sau mai mult timp de expunere, orice obiect placat cu argint poate capata acest aspect ingalbenit, cu nuante de maro si negru. Acest fenomen este perfect normal atat pentru obiectele din argint cat si pentru cele placate cu argint.
Nu folositi lichide corozive sau alte substante!
Dupa cum puteti observa, stergerea se face cu o laveta pentru argint. Nu folosim apa sau alte lichide ci doar o laveta fina si uscata.
Folositi acele pliculete de silica gel care se gasesc in cutiile in care vin ambalate aceste obiecte pentru a absorbi umiditatea. Nu pastrati obiectele din/placate cu argint in cutii de lemn pentru ca acesta este acid si grabeste oxidarea!
Set de casetute pentru prima bucla si primul dintisor in forma de inimioara placate cu argint din colectia de cadouri de botez de la Juliana. Setul a fost expus in vitrina inchisa timp de aproximativ 12 luni inainte de afi sters cu o laveta pentru curatat argintul.
Acum ca stim cum curatam obiectele placate cu argint, nu ne ramane decat sa incercam noile secrete pe obiectele decorative si bijuterii care au nevoie de curatare.
Gasiti lavete pentru stergerea argintului in magazinele de bijuterii!
Si eu folosesc o laveta pentru a curata obiectele din argint, de ceva timp procedez asa.
Laveta cu care sunt curatate casetutele argintate pentru bucla si dintisor, din acest filmulet este una speciala pentru obiecte din argint sau obiectele placate cu argint.
Multumesc pentru sfaturi! Am o pereche de cercei din argint 925 si citisem metode cu otet, bicarbonat de sodiu si alte minunatii, dar imi era frica sa le folosesc, nu vreau sa ii stric. Metoda dumneavoastra pare mult mai sigura si mai simpla.
Inteleg ca e vorba de bijuteriile placate cu argint, dar presupun ca cele din argint 925 pot fi curatate la fel, nu?
Desigur! Este mai sigur asa!