Cum te poate ajuta veninul de albine


Cum te poate ajuta veninul de albine

Atunci cand ne gandim la veninul de albine ne amintim cu siguranta de copilarie, atunci cand mama sau bunica ne avertizau sa nu ne jucam in gradina ca nu cumva o albina sa ne intepe. Veninul de albine sau apitoxina este o substanta produsa de albina care este emiminata de aceasta in momentul in care se simte in pericol, iar acesta este secretat cu ajutorul acului.
Veninul de albine este extrem de toxic, in special pentru mamifere si desi este cel mai studiat produs apicol, pentru acesta nu exista un antidot recunoscut, iar utilizarea sa fara supraveghere medicala autorizata, nu este indicata.

veninul de albine
Apitoxina sau veninul de albine este o substanta complexa care contine acizi organici, uleiuri, saruri minerale, apa si lipide si este incolora, densa si se topeste in apa.
Veninul de albine este unul dintre cele mai cunoscute tratamente naturale din lume si este apreciat pentru proprietatile sale benefice in tratarea si ameliorarea bolilor reumatismale, maladiilor chirurgicale ale vaselor periferice de sange, a astmului bronsic si chiar in tratarea bolilor neurologice.
Foarte multe studii realizate de cercetatori au demonstrat faptul ca veninul de albine poate aduce ameliorari chiar si in scleroza multipla, o afectiune neurologica grava care provoaca degradarea constanta a nervilor si pentru care nu s-a recunoscut un antidot oficial.
De asemenea, veninul de albine este eficient si in tratarea hepatitelor, iar anumiti cercetatori sustin ca poate ameliora sau chiar trata efectele virusului HIV, datorita melitinei, o substanta aflata in compozitia veninului de albine.
O alta proprietate importanta a veninului de albine este aceea ca este un bun stimulent circulator si are proprietati anticoagulante, fluidizand sangele.
Veninul de albine poate fi administrat pacientului de catre un medic autorizat, care va indeparta acul albinei cu ajutorul unei pensete si cu care va intepa usor suprafata pielii in zonele care prezinta afectiuni. Acest lucru poate fi realizat numai de catre cadrele medicale autorizate si specializate in acest sens.
In cazul in care intepatura va provoaca teama, puteti apela la creme sau alte tratamente homeopate pe baza de venin de albine care trateaza alergii si pot stimula imunitatea.
Chiar daca acesta este foarte benefic in tratarea multor afectiuni ale corpului, consultati un specialist inainte de a utiliza venin de albine, pentru ca, utilizat in mod eronat, poate fi extrem de toxic.


veninul de albine creme

Pe langa tratamentele medicale ale multor afectiuni, veninul de albine este folosit in creme si tratamente cosmetice care sunt deosebit de eficiente.

Citeste si:  Stresul in timpul sarcinii

veninul de albine

Celebritati care folosesc tratamente cosmetice pe baza de venin de albine


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *