Cum stii ca un magazin online este de incredere?Cum stii ca un magazin online este de incredere?

Cum stii ca un magazin online este de incredere si poti face plati in siguranta? Cum iti poti da seama ca magazinul online pe care il vizitezi apartine unui comerciant de incredere? Din fericire, exista destule mijloace care sa te ajute sa faci diferenta, inainte de a face achizitii online. Sunt destule semne care iti spun cu siguranta daca poti face cumparaturi intr-un magazin online sau mai bine mergi mai departe.

10 semne care iti spun daca vizitezi un site de incredere:

Pop-upuri dubioase
Mare atentie la pop-upurile care apar pe site in timp ce navighezi pe internet. Cele mai multe dintre ele te duc catre site-uri false sau virusate. Aceste site-uri sunt facute special pentru a fura informatiile personale. Comerciantii adevarati stiu ca aceste pop-upuri sunt deranjante si nu le folosesc. Sunt multi clienti care evita un site pentru ca are de inchis o multime de popuri obositoare care apar pe ecran.
Garantarea informatiilor confidentiale
Un site sau un magazin online de incredere iti asigura confidenta si securitatea datelor tale. Comerciantii seriosi nu transfera si nu vand informatiile confidentiale unei terte parti. Acest lucru trebuie sa fie specificat la Politica de confidentialitate, obligatorie pe orice site. Cu exceptia curierului, care face transportul produselor si care are nevoie de nume adresa si numar de telefon, nimeni altcineva nu trebuie sa aiba acces la nici un fel de date personale.
Emailuri nesolicitate
Un comerciant care tine la reputatia sa, nu trimite mesaje nesolicitate la adrese de email, obtinute ilegal. De fapt, un magazin online cu reputatie nu trimite nici un fel de informatie nesolicitata sau mesaje pe mail, decat daca s-a solicitat clar acest lucru sau clientul respectiv s-a abonat la newsletter. Nu raspunde niciodata, la astfel de mailuri si nu da click pe linkurile continute de aceste mesaje!
Adresa fizica, adresa de email si numar de telefon afisate la vedere
Detalii pagina de contact. Daca vrei sa contactezi neaparat comerciantul respectiv, foloseste numerele de telefon fix sau mobil! Un comerciant autentic va avea numerele de telefon afisate la vedere. Exemplu, vezi pagina de contact: https://www.ejuliana.ro/contact


Cum stii ca un magazin online este de incredere?

Daca le are, asta este clar, un semn bun. In cazul in care ai o problema sau o intrebare, poti oricand pune mana pe telefon si obtine informatiile de care ai nevoie. Suna la unul dintre numerele afisate oricum, pentru a te asigura ca produsele sunt in stoc sau pot fi livrate la timp! Deasemenea, asigura-te ca primesti raspuns de la o persoana reala atunci cand trimiti un email. Emailurile generate automat sau cu mesaje dubioase trebuie sa-ti dea de gandit.
Programul de functionare vizibil
Desi intr-un magazin online poti face cumparaturi non stop, trebuie sa existe un program de functionare. Astfel clientii vor stii cand pot lua legatura telefonic sau pot gasi pe cineva disponibil pentru a prelua apelurile telefonice.

Citeste si:  Coliere statement pentru tinere domnisoare

Cadouri online cumpara cadouri pe telefon mobil juliana.ro

Experienta altor cumparatori online
Feedbackul si parerile altor cumparatori sunt importante. Daca site-ul respectiv nu are recenzii ale produselor sau pareri exprimate despre magazin, cauta pe internet pareri despre site-ul respectiv! Daca esti inscris/a pe un forum, poti intreba pe ceilalti participanti despre experienta lor cu acel site sau despre produsele pe care intentionezi sa le cumperi.Cadouri online cumpara cadouri pe telefon mobil juliana.ro
Termeni si conditii-politica de retur
Toate magazinele online au obligatia sa aiba afisate paginile cu termeni si conditii sau politica de retur. Orice produs poate fi returnat atunci cand nu corespunde cu ceeace este scris pe site. Trebuie sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie, in cazul in care doresti sa returnezi produsele. Daca nu exista niste politica de returnare afisata pe site, nu cumpara de acolo!
Preturile sunt prea mici ca sa fie adevarate
Tuturor ne plac afacerile bune dar daca ceva pare prea bun pentru a fi adevarat, atunci cu siguranta, nu este adevarat. Nu te bucura ca ai gasit produsul la jumatate decat l-ai vazut in alta parte. Nu exista astfel de noroc. Nu poti cumpara produse la jumatate de pret decat daca iei produsul direct de la producator si chiar si asa nu este cazul de fiecare data. Sunt o multime de costuri care se regasesc in pretul unui produs. Daca pretul este prea mic, ori ai un produs diferit cu o poza falsa ori ai un comerciant dubios. Pleaca de acolo cat poti de repede!
Cardul de credit trebuie intotdeauna acceptat
Un card de credit este mai sigur decat unul de debit. Daca un shop nu iti accepta cardul de credit, ai o problema. Magazinele online autentice accepta cardul de credit. Pentru a accepta cardul de credit magazinul trebuie sa aplice la un program de plata garantat de o banca sau o institutie financiara cunoscuta. Site-urile suspicioase nu fac asta, ci iti cer tie informatiile de care au nevoie.
Certificat SSL sau site cu lacat verde
Cum stii ca un magazin online este de incredere? Asigura-te ca site-ul este sigur inainte de a oferi detaliile cardului tau! Lacatul verde, afisat in partea din stanga sus, in browser, te asigura ca magazinul online este securizat.

Citeste si:  Fa ce-ti place pentru a fi fericit

Cum stii ca un magazin online este de incredere?

Acesta este semnul ca un magazin are certificat SSL. Certificatul SSL dovedeste ca magazinul online respectiv foloseste date de criptare a informatiilor. Astfel, detaliile cardului tau sunt in siguranta si poti face plata pentru produsele achizitionate. Trebuie sa poti vedea https:// in loc de http://.  Url-eul unui site de incredere trebuie sa arate asa: https://www.juliana.ro, https://www.ejuliana.ro.
Acel “s” de la final inseamna ca ai o legatura sigura intre browser-ul pe care il folosesti si site-ul pe care il vizitezi. Nu incheia tranzactia daca nu vezi acel ‘’s’’ !

Cum stii ca un magazin online este de incredere? Urmareste semnele mentionate mai sus si esti in siguranta! Este mai simplu acum sa-ti dai seama daca vizitezi un magazin care apartine unui comerciant veritabil, nu-i asa?

Sumar
Cum stii ca un magazin online este de incredere?
Nume Articol
Cum stii ca un magazin online este de incredere?
Descriere
Cum stii ca un magazin online este de incredere si poti achizitiona sau si face plati in siguranta? Cum iti poti da seama ca magazinul online pe care il vizitezi apartine unui comerciant de incredere? Din fericire exista destule mijloace care sa te ajute sa faci diferenta inainte de a face achizitii online.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *