Cum Scapi De Dependenta De Zahar in 10 Zile?

10 Pasi Pentru A Scapa De Dependenta De Zahar In Doar 10 Zile?

Vrei sa scapi de dependenta de zahar si nu reusesti ? Ai mai jos 10 pasi simpli pe care poti sa-i faci daca doresti cu adevarat sa scapi de dependenta de acest drog numit ”zahar”. Urmareste articolul pana la sfarsit pentru a descoperi cele mai bune metode pentru a scapa de dependenta de zahar!

Citeste si:  Pasta De Dinți Făcută In Casă

Probabil stii ca nu grasimile sanatoase te ingrasa si te imbolnavesc ci zaharul. Si nu, nu este nevoie sa mananci zahar cu lingura pentru a deveni dependent de zahar. Zaharul este prezent aproape in toate a;imentele procesate pe care le gasim la magazin. Din pacate, acum, o multime de alimente la care probabil nici nu te-ai gandit, contin zahar.

Zaharul vine in multe forme. Nu doar zaharul alb este problema ci si zaharul brun, zaharul brut, melasa, siropul de orez, siropul de porumb etc.

Cu cat mananci mai mult zahar cu atat vrei mai mult. Creaza dependenta ca orice alt drog si face foarte mult rau zanatatii. Zaharul este asociat cu obezitatea, diabetul, bolile de inima, osteoporoza, cancerul, depresia si altele.

dependenta de zahar
dependenta de zahar

Cum sa scapi de dependenta de dulciuri?

Intrebarea este: Cum reusim sa nu mai consumam sau macar sa reducem consumul de zahar? Poti face asta in doar 10 zile daca vrei cu adevarat.

Exista totusi o singura conditie esentiala pentru a reusi sa scoti zaharul din alimentatia ta zilnica: Motivatia.  Daca esti cu adevarat motivat, vei reusi, fara nici un fel de probleme, in doar 10 zile.

Ce trebuie sa faci pentru a nu mai fi dependent/a de zahar?

Inainte de a parcurge pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a scapa de dependenta de zahar trebuie sa stii un lucru foarte important. Cand spun zahar, nu ma refer la zaharurile naturale care vin la pachet cu fibre sanatoase din fructe si legume. Corpul are nevoie de zaharuri pe care le transforma in glucoza pentru energie. Ma refer la toate alimentele care contin zahar adaugat. Acestea sunt problema.

Citeste si:  Ceainic de portelan pentru ceai

Daca esti genul de persoana care poate scoate brusc, zaharul din alimentatie, este foarte bine. Daca nu, atunci trebuie sa-l reduci putin cate putin, incepand cu alimentele cele mai nocive – dulciurile din comert.

Ai mai jos 10 pasi simpli pe care poti sa-i faci daca doresti cu adevarat sa scapi de dependenta de acest drog numit ”zahar”.

1. Mananca fructe!

Obisnuiesti sa mananci si desert la masa? Inlocuieste prajiturile cu fructe! De preferat, consuma fructele cu cel putin jumatate de ora inainte de masa. Iti taie pofta de dulce si vei incepe sa asimilezi minerale si vitamine, atat de importante pentru corpul tau.

Sucurile de fructe nu sunt sanatoase.

A nu se intelege ca putem inlocui zaharul cu fructoza. Nu consuma sucuri de fructe, chiar daca sunt naturale, proaspat stoarse. Contin fructoza care este la fel de nociva ca si zaharul, poate chiar mai rea. Are indice glicemic mai scazut decat zaharul dar nu poate fi metabolizata decat de catre ficat.

Asa ca, mananca portocale, in loc sa dai pe gat un pahar de suc de portocale! Mananca marul intreg, decat sa bei suc de mere!

2. Citeste etichetele cand mergi la cumparaturi!

Fructoza se gaseste, deasemenea in foarte multe produse ca si zaharul. Citeste etichetele inainte de a cumpara! Consumul de fructoza este una dintre cauzele ficatului gras. Consuma fructele intregi pentru ca au fibre, foarte importante pentru o digestie buna!

Daca simti nevoia de prajituri sau torturi, poti alege niste dulciuri fara zahar dar consuma cu moderatie! Avem retete de desert sanatos la sectiunea retete culinare a site-ului nostru. Reteta Amandine fara zahar si fara gluten, aici.

3. Renunta la faina alba!

Painea alba, pastele fainoase si tot ce inseamna faina alba are stransa legatura cu nivelul ridicat de insulina. Faina alba este ruda apropiata a zaharului. Daca poti evita faina de grau, chiar si cea integrala te-ar ajuta foarte mult.

Citeste si:  Pasta De Dinți Făcută In Casă

Consuma alimente integrale cat mai putin procesate! Poti gasi o multime de retete de paine fara gluten la sectiunea retete a site-ului nostru juliana.ro.

4. Renunta la indulcitorii artificiali!

Poate te-ai gandit ca indulcitorii artificiali pot inlocui zaharul. Din pacate, nu. Desi pot pacali pancreasul si ficatul, studiile arata ca in timp influenteaza negativ flora intestinala si asta este o problema foarte serioasa.

Indulcitori naturali

Daca nu poti renunta de tot, la dulce, poti consuma indulcitori naturali dar in cantitati mici. Ma refer la siropul de artar, mierea nepasteurizata, zaharul din curmale si zaharul de cocos. Mierea pasteurizata nu este mai sanatoasa decat zaharul obisnuit.

Poti folosi zahar de cocos, curmale, zahar din curmale, pasta de curmale, stafide fara sulfiti si alte fructe uscate fara adaos de zahar.

5. Stai departe de bauturile carbogazoase!

Renunta la bauturile dulci! Bauturile carbogazoase contin cantitati mari de zahar. Bauturile alcoolice nu iti fac bine nici ele. Limonada indulcita cu miere este ok. Totusi, daca vrei sa slabesti nu consuma miere in cantitati mari!

Bea apa!

Este foarte important sa te hidratezi corect in fiecare zi. Poti bea ceaiuri din plante dar nu uita ca apa este cea mai importanta.

6. Mesteca mancarea!

Obisnuieste-te sa mananci incet, fara sa te grabesti! Mesteca incet fiecare inghititura de mancare pana devine lichida. Astfel, te vei satura mai repede si nu vei mai simti nevoia sa mananci si desert.

7. Fa sport!

Ai nevoie de miscare si exercitiu fizic in fiecare zi! Sportul te pastreaza sanatos si reduce stresul care te poate face sa consumi mai multe dulciuri. Miscarea este foarte importanta. Daca nu poti face sport in fiecare zi sau ai anumite probleme de sanatate, mergi pe jos! Mersul pe jos este esential pentru sanatate.

Citeste si:  Ceai verde - beneficii
8. Mananca sanatos!

Renunta la alimentele procesate si la carbohidratii goi! Stai departe de alimentele asa numite ”cu continut redus de grasimi”! Sunt pline de zahar si aditivi! Consuma proteine si grasimi sanatoase, cereale integrale, fructe, legume!

Atunci cand nu-i dai corpului proteine sanatoase, minerale si vitamine, apare pofta de dulce pentru ca isi poate lua rapid energie din carbohidratii rafinati si zahar.

Asigura-te ca ai destul acid clorhidiric in stomac pentru a digera corect proteinele! In lipsa acidului, proteinele nu sunt digerate complet si de aici pot sa apara problemele de digestie, balonarea, flatulenta etc. Cei care au probleme cu digestia proteinelor au tendinta de a consuma mai multi carbohidrati pentru ca acestia nu au nevoie de acid clorhidric. Ei ajung repede in intestin, locul unde corpul isi extrage nutrientii.

9. Postul Intermitent

Vrei sa te vindeci? Vrei sa scapi de kilogramele in plus si grasimea din talie? Este imporant sa nu mananci intre mese, contrar sfaturile pe care le primeam noi in trecut. Lasa cel putin 4- 5 ore intre mese iar ultima masa ar trebui sa nui fie mai tarziu de 7- 8pm. Mergi la culcare cu stomacul gol si ia masa la 10 dimineata sau chiar 11. Probabil, la inceput iti va fi mai greu pentru ca foamea te impinge sa mananci orice.

10. Somnul

Este foarte important sa dormi bine si suficient. 6 -7 ore de somn pe timpul noptii sunt foarte importante pentru sanatate. Somnul poate reduce stresul. Asta este un lucru foarte importante pentru ca persoanele stresate au tendinta de a consuma mai multe dulciuri.

Disclaimer

Acest material nu inlocuieste sfatul medicului! Daca ai probleme de sanatate, consulta un specialist! Lasa comentariul tau mai jos daca te ajuta aceste informatii sau ai intrebari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *