Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment?

Poti sa te bucuri de viata in fiecare moment

Invata cum sa te bucuri de viata in fiecare moment nu doar cand totul este bine si esti multumit!. Traieste fiecare experienta ca si cum ti-a fost data cu un anume scop! Nu irosi timpul pretios! Bucura-te chiar si cand nu ai motive!

Timpul este cu noi mereu oriunde mergem si ne aminteste cat de important si unic este fiecare moment pe care il traim. Pentru majoritatea oamenilor, fiecare luna care trece din viata lor pare să fie mai scurta mai scurta decit cea precedenta.

Multora dintre noi nu le vine sa creada ca a venit deja Craciunul. Sarbatorile de Craciun si de Pasti marcheaza intr-un fel trecerea timpului. Parca, odata cu fiecare an care trece, timpul este mai scurt, Craciunul vine mai devreme iar 2014 se transforma in 2015 pe neasteptate.

Timpul trece mai repede pe masura ce imbatranim

Toate ceasurile par sa urmeze aceeasi simetrie de 24 de ore, dar studiile sugereaza ca pe masura ce imbatranim, noi nu experimentam timpul la fel. Exista multe teorii care explica de ce pe masura ce imbatranim percepem timpul diferit.

cumparaturi-craciun-malluri
Studiile indica faptul ca schimbarile biologice din corpul uman care au loc odata cu varsta, cum ar fi productia redusa de dopamina din creier, au un impact asupra ceasului nostru intern.

Citeste si:  Cum scapi de timiditate?

Mai mult decat atat, unii cred ca pe masura ce imbatranim, avem mai putine experiente emotionale iar primul sarut, prima calatorie departe de acasa, prima dezamagire in dragoste sunt mai usor de retinut si pot duce la estimari de timp mai mari daca ne raportam la ele.dragostea

Viata pe pilot automat!

Instinctul nostru este de a ne conserva energia cand putem, asa ca atunci cand viata este previzibila, mintea noastra intra pe pilot automat. Mintea noastra devine eficienta la indeplinirea sarcinilor cu care a devenit obisnuita. Astfel ea este libera pentru a aborda problemele mai presante.

Din pacate, multi dintre noi consuma aceasta energie mentala pe griji, ganduri, autoanaliza etc, ceea ce poate deveni destul de stresant. Prin expunerea la acest tip de comportament, avem tendinta de a comprima timpul, iar ca rezultat vietile noastre par a accelera.

nunta-cuplu

Ne raportam la timpul trecut

Deasemenea psihologii considera ca modul in care ne raportam la evenimente care au avut un impact semnificativ în vietile noastre, ne face sa percepem altfel timpul. Avem tendinta de a ramane conectati la evenimente importante din trecut precum casatoria,  nasterea unui copil, moartea unui prieten si acestea par a fi destul de recente, chiar daca au trecut multi ani de atunci.

Cand iti dai seama ca au trecut zece ani de cand te-ai casatorit, desi tu simti ca parca a fost acum cinci ani, poate fi destul de socant.cadouri-proaspete-mamici
Exista oameni care cred ca pe masura ce imbatranim, fiecare perioadă de timp este cu o fractiune de secunda mai mica, iar acest lucru afecteaza modul în care ne percepem fiecare clipa.

Citeste si:  Ce inseamna cand visezi bani?

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment?

Incearca sa vezi frumusetea din lucruri si realitatea care te inconjoara!

Sentimentele pe care le traim, atunci cand intalnim ceva care ne inspira sau ne transforma, va extinde perceptia asupra timpului, deoarece aceste momente sunt cu adevarat speciale.frumusetea-naturii

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment? Bucura-te de momentul prezent!

In loc de a-ti face griji si a te autoanaliza mereu, fa un efort pentru a te elibera de o parte din gandurile tale care iti ocupa tot timpul si apreciaza mai mult detaliile si lucrurile marunte ale vietii.

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment? Limiteaza sarcinile multiple!

Cei mai multi dintre noi sunt persoane ocupate si credem ca este necesar sa ne ocupam de mai multe lucruri in acelasi timp. Cu toate acestea, a te ocupa de mai multe sarcini concomitent consuma multa energie mentala mai ales cand trebuie sa treci de la o sarcina la alta.

Pe termen lung, devii mai putin productiv pentru ca simti ca niciodată nu sunt suficiente ore intr-o zi.Nu uita sa te relaxezi.Iesirile la munte te pot ajuta sa te conectezi cu natura si reduc stresul.urca-pe-munte

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment? Caute noi experiente!

Experientele emotionale au un impact major in perceptia noastra legata de timp. Experientele noi angajeaza mintea si emotiile obligandu-ne sa ne concentram pe prezent. Pentru a avea mai multe experiente , implica-te in activitati si proiecte sociale. Daca stai si te uiti la televizor toata ziua, nu vei avea nici o experienta sociala.pisicuta-animale

Citeste si:  De ce medicii nu recomanda regimul vegan?

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment? Traieste in prezent!

Cei mai multi dintre noi nu traim in prezent ci in trecut sau in viitor si nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent. Amintirile care ne urmaresc si regretele legate de evenimente trecute par sa nu ne dea drumul si ne impiedica sa ne bucuram de momentul ‚’’acum’’.

traieste-in-prezent, Timpul trece mai repede pe masura ce imbatranim
Timpul trece mai repede pe masura ce imbatranim

Cum sa te bucuri de viata in fiecare moment? Renunta la asteptarile nerealiste!

Deasemenea, asteptarile de cele mai multe ori nerealiste legate de viitor pun un obstacol intre noi si bucuria pe care o putem simti traind fiecare moment al vietii din plin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *