Cum sa renunti la fumat?

Sa renunti la fumat nu este chiar atat de greu pe cat pare!

Esti fumator dar iti doresti sa renunti la fumat? Ai incercat deja sa te lasi de acest obicei nociv si nu ai reusit? Nu dispera! Este speranta si pentru tine. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa incetezi sa mai ”arzi banii” !

Renuntarea la fumat nu este deloc usoara pentru ca un obicei care s-a instalat intr-o perioada lunga de timp nu poate fi inlaturat imediat. Dar o hotarare serioasa, o motivatie puternica si putin optimism te vor ajuta sa reusesti!

Fumatul este daunator

Recomandari si sfaturi pentru a te ajuta sa renunti la fumat?

Cum sa renunti la fumat? Iata cateva idei care te vor ajuta sa renunti la acest viciu daunator si costisitor .

  • Lista. Scrie o lista de motive pentru care vrei sa renunti la fumat si tine-o tot timpul la tine pentru a o reciti cand simti nevoia de a aprinde o tigara.
  • Data clara. Stabileste o data clara cand ai hotarat sa renunti la fumat complet! Unii fumatori hotarasc sa renunte gradual la tigari dar statisticile arata ca acestia acestia se bucura mai mult de fiecare tigara ramasa si multi dintre ei ajung sa reia acest obicei daunator.
  • Anunta ca renunti la fumat! Spune tuturor ca renunti la fumat! Asta te va face sa o consideri o sarcina si o promisiune serioasa luata fata de ei.
  • Renunta la bricheta! Arunca toate scrumierele si brichetele (chiar si la scrumiera sau bricheta preferata).
Citeste si:  Stresul in timpul sarcinii

 

Cum sa renunti la fumat ? Daca esti hotarat/a, iata ce trebuie sa faci!

Fiecare dintre aceste recomandari sunt importante. Asigura-te ca parcurgi toate ceste randuri cu atentie!

Fii pregatit(a) pentru toate simtomele care apar dupa renuntarea la fumat!

Cand incetezi sa mai fumezi pot sa apara stari de rau, dureri de cap, anxietate, nervozitate, dorinta de a fuma dar aminteste-ti ca acestea sunt temporare. Aceste stari sunt date de lipsa nicotinei cu care a fost obisnuit corpul care ince dupa 12-24 de ore de la oprirea fumatului si se reduc intre 2 si 4 saptamani.

Fii pregatit(a) sa eviti situatiile in care tentatia de a fuma devine mai puternica!

Alcoolul este de obicei asociat cu fumatul. Cand mergi in baruri sau restaurante in care se fumeaza este mai greu sa ramai pasiv cand oricum inhalezi fumul celorlati. Bea cat mai putin alcool chiar si in particular!

Incearca sa-ti schimbi rutina zilnica daca asta includea si mersul la pub! Daca si cafeaua iti face probleme pentru ca o asociezi cu tigara, incearca sa bei sucuri de fructe si multa apa.

Pipa de lemn, sa renunti la fumat

Cum sa renunti la fumat? Fii pozitiv(a)!

Mirosi mai bine. Este usor sa–ti dai seama cand cineva nu fumeaza pentru ca nu miroase a fum de  tigara. Asta ar trebui sa te faca sa te simti mai bine. Chiar si gustul mancarii il vei simti mai bine. Vei economisi mai multi bani pe care-I poti cheltui pe alte lucruri car iti plac. Poti economisi chair penru o vacanta dupa cateva luni de zile.

Citeste si:  Boluri tibetane pentru terapie si decor

Schimba-ti obiceiurile!

Fiecare om are obiceiurile si tabieturile sale! Daca faci acelasi lucru tot timpul dar te astepti la rezultate diferite, vei avea o problema. Schimba-ti obiceiurile! Evota locurile si oamenii care te pot tenta sa te apuci din nou de fumat!

Fa lucruri noi! Fa-ti prieteni noi! Iesi mai mult! Mergi in excursii, calatorii!  Fa sport! Mergi la sala si ridica  greutati! Fa activitati care te pot distrage si care te pot tine ocupat cat mai mult timp!

Nu te ingrijora de greutatea corporala!

Unii fumatori se ingrijoreaza legat de greutate pentru ca renuntarea la fumat poate mari apetitul si este posibil sa mananci mai mult. Ca sa-ti pastrezi greutatea, asigura-te ca elimini grasimile din dieta sin u exagerezi cu dulciurile. Mesteca guma de mestecat si consuma multe fructe!

Consulta-ti medicul!

Poti primi sfaturi si recomandari pertinente de la anumiti medici si terapeuti! Asigura-te ca nu primesti sfaturi de la un medic fumator! Multi dintre doctori fumeaza si ei. Nu stiu cum te-ar putea ajuta unul dintre acestia.

Exista si medicamente sau suplimente care te vor ajuta sa renunti la fumat mai usor. Alege unul care ti se potriveste cel mai bine. Consulta medicul inainte de a incerca tratamente, suplimente si medicamente noi!

Tigara electronica 

Aceasta poate fi o idee buna pentru unii dar una proasta pentru altii. O tigareta electronica care poate fi destul de eficienta in a te ajuta sa inlocuiesti tigara. Ai grija sa alegi una care nu este la fel de nociva ca tigara clasica!

Citeste si:  Meditatia combate stresul

Petrece mai mult timp cu familia si cei dragi!

Primele zile dupa renuntarea la fumat sunt foarte importante deaceea prietenii si familia trebuie sa fie alaturi de cei care au hotarat sa faca acest pas. Iata cateva idei de cadouri pentru cei care renunta la fumat!Rama family rama vintage de birou

Motivatia financiara

Aspectul financiar este important pentru ca un fumator cheltuie multi bani pentru a cumpara tigari. Renuntand la fumat, acesta va reusi sa economiseasca destui bani asa ca o pusculita este o idee de cadou inspirata.

Familia este cea mai importanta. Ea trebuie sa fie motivatia si de aici trebuie sa plece hotararea de a renunta la fumat! Familia mea este cea mai importanta pentru mine si pentru ca fumatul meu le face rau am sa renunt la fumat!

O rama sau un album foto de familie iti va aminti intotdeauna de ce este cu adevarat important in aceasta viata: Familia!

Te-ai lasat de fumat? Cunosti pe cineva care a reusit sa se lase de fumat altfel? Spune-ne cum! La sa-ne un comentariu mai jos pentru a ajuta si pe altii sa se lase de acest viciu!

Acum ca stii cum sa renunti la fumat, nu iti mai ramane decat sa pui in practica aceste sfaturi si recomandari. Noi iti dorim succes!                                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *