Cum sa iti ingrijesti hainele pentru a te bucura mai mult de ele

Cum sa iti ingrijesti hainele pentru a te bucura cat mai mult de ele

Cu totii ne indragostim, de multe ori, de diferite articole vestimentare. Sunt sigura, insa ca vi s-a intamplat si voua sa fiti dezamagiti pentru ca dupa cateva spalari materialul se deterioreaza, culoarea nu mai este la fel de intensa, pot aparea chiar si pete care par a fi imposibil de scos. Cu cateva reguli simple, insa puteti prelungi durata de viata a hainelor mult iubite. Am realizat un mic ghid pentru a stii cum sa iti ingrijesti hainele pentru a te bucura mai mult timp de ele. Sa incepem! 🙂

1. Atentie la felul in care le asezi in dulap

Felul in care asezam hainele in dulap are o deosebita importanta. Daca nu sunt asezate corespunzator, hainele se vor deteriora pentru ca materialul va ceda. Astfel, toate piesele vestimenare tricotate trebuie sa fie impachetate si nicidecum asezate pe umeras pentru ca urma umerasului va fi vizibila, in special la umeri. Jachetele din piele si rochiile din materiale pretioase trebuie asezate pe umeras pentru a se pastra la fel ca in prima zi.

Cum sa iti ingrijesti hainele.

2. Citeste cu atentie eticheta

Pe eticheta ne este indicat felul in care trebuie sa spalam si sa calcam haina respectiva. Daca nu suntem atenti la acest detaliu, riscam sa distrugem de la prima spalare acea haina. Am trecut si eu de multe ori prin astfel de situatii, insa am invatat, intr-un final, cat de important este sa fac acest lucru. Trebuie sa fim, de asemenea, atenti la hainele din materiale pretioase, care necesita curatare chimica!

Citeste si:  Despre cadouri inedite: cand si de ce sa le oferi

Cum sa iti ingrijesti hainele.

3. Unele materiale necesita spalare manuala

Ma refer aici la hainele din matase sau hainele cu aplicatii speciale, cum ar fi tinte sau paiete. Este recomandat ca acestea sa fie spalate de mana. Apa trebuie sa fie calduta, nicidecum fierbinte, iar detergentul trebuie adaugat in cantitate mica si foarte bine dizolvat. Hainele se clatesc, apoi, in apa curata. Pentru uscare, se recomanda asezarea lor pe un umeras sau pe un stativ. Trebuie evitata, insa agatarea cu clesti pentru ca acestia vor lasa urme.

Cum sa iti ingrijesti hainele.

4. Scoate petele rapid

Cu cat eviti spalarea hainelor patate mai mult timp, cu atat iti va fi mai greu sa le scoti. Este recomandat sa speli hainele patate cu un detergent special destinat scoaterii petelor cat mai repede cu putinta pentru ca materialul sa se curete cat mai usor.

Cum sa iti ingrijesti hainele.

 

 Sper ca aceste sfaturi va vor fi de ajutor!

🙂

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *