Cum sa ceri o marire de salariu?


Cum sa ceri o marire de salariu?

Te afli deja de ceva timp la un loc de munca si ai invatat multe notiuni, ai depus un efort considerabil zi de zi si iti cunosti atat capacitatea de a munci cat si valoarea ce o aduci business-ului. Acum ai ajuns la concluzia ca meriti o marire de salariu si nu stii de unde sa incepi. Nu iti face griji, am alcatuit pentru tine cateva recomandari si idei pentru a face o impresie cat mai buna si a obtine ceea ce vrei.
Cadouri pentru oameni de afaceri
Gandeste-te la ce iti doresti
Incearca sa iti dai seama de ceea ce iti doresti din punct de vedere financiar. Gestioneaza-ti cheltuielile de zi cu zi cum sunt chiria, utilitatile, mancarea sau iesitul in oras si estimeaza de cati bani ai avea nevoie in mod ideal. Daca iti doresti o remuneratie mai mare pentru munca ta, primul pas este sa stii cat doresti sa obtii in plus fata de salariul tau de acum. Astfel, nu vei ajunge in postura in care sa ceri prea putin sau prea mult si sa fii nefericit cu rezultatul obtinut. Chiar daca este mai usor sa obtii o marire relativ mica, sunt sanse sa fii nemultumit de suma pe care chiar tu ai cerut-o asa ca acorda putina atentie obiectivului financiar pe care vrei sa il atingi.

Citeste si:  Album foto argintat

Alege momentul potrivit
Cu siguranta nu ai vrea sa ceri o marire de salariu intr-un moment inoportun cum ar fi o perioada foarte aglomerata a afacerii. Daca persoana cu care vei vorbi este extrem de ocupata sau are anumite date limita pe care trebuie sa se concentreze, mai bine asteapta cateva zile si incearca sa obtii o intalnire fata in fata atunci. De asemenea, daca tu esti intr-o perioada in care performanta ta a avut de suferit in mod vizibil, incearca sa iti imbunatatesti eficienta de la munca mai intai.

lensa.ro

Tine cont de felul in care ceri marirea
Trateaza intalnirea de afaceri pe care o ai cu seful tau cu profesionalism si comporta-te ca atare. Ai grija sa ai o tinuta formala, pusa la punct si acorda respect fata de timpul persoanei cu care vei vorbi. In loc sa intri pe nepusa masa in biroul sefului si sa ceri o marire, cel mai usor este sa programezi o intalnire de o jumatate de ora si apoi sa te prezinti punctual. De asemenea, felul in care vorbesti trebuie sa fie unul increzator si natural.
Da-ti seama ce insemni pentru compania in care muncesti si cat de important este ceea ce iti doresti, apoi seteaza-ti o data la care sa programezi intalnirea cu seful tau. Tu ce sfaturi ai pentru cei care vor sa ceara o marire de salariu?

Citeste si:  Cadouri pentru ea
Sumar
Cum sa ceri o marire de salariu?
Nume Articol
Cum sa ceri o marire de salariu?
Descriere
Te afli deja de ceva timp la un loc de munca si ai invatat multe notiuni, ai depus un efort considerabil zi de zi si iti cunosti atat capacitatea de a munci cat si valoarea ce o aduci business-ului. Acum ai ajuns la concluzia ca meriti o marire de salariu si nu stii de unde sa incepi
Autor
Publicat de
Juliana
Logo
lensa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *