Cum oprim caderea parului?

Tratamente naturiste pentru caderea parului?

Pierderea părului sau calviția se mai numește și alopecie. Printre factorii cei mai comuni, responsabili pentru căderea părului sunt: ereditatea, hormonii, nutritia deficitara și desigur, vârsta. Barbatii sunt cel mai afectati de pierderea parului. Aceasta se numește alopecia androgenetica sau chelia bărbaților, cum mai este cunoscută.

Desigur există și femei care suferă același tip de pierdere a părului dar fenomenul nu este la fel de extins. Se intampla, de obicei la menopauză, când femeile îmbătrânesc. In special după menopauză, părul se rărește.

Se stie dintotdeauna ca parul este podoaba naturala a unei femei. Cand este parul este bine ingrijit, el devine elementul care poate schimba cu totul, aspectul unei femei, cand se coafeaza, cand isi schimba tunsoarea sau cand se vopseste.

Din pacate, parul se poate deteriora datorita razelelor solare, clorului din piscine sau sarii din apa marii. Fumul de tigara, noxele traficului din orase, praful si nu in ultimul rand, cosmeticele de proasta calitate, contribuie la deteriorarea firului de par.

Cum oprim căderea părului
Cum putem opri căderea părului

Cauzele pierderii parului

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe femei, indiferent de vârstă. Cauzele în pierderii părului sunt multiple însă cele mai întâlnite sunt stresul excesiv si folosirea produselor cosmetice nepotrivite.

Produsele cosmetice proaste

Masca pentru par, samponul si balsamul de par de proasta calitate, toate afectează rădăcina firului de păr. Folositi produse naturale. Cititi eticheta produseor inainte de a le achizitiona. Daca lista de ingrediente este lunga si contine nume care nu se pot citi, nu cumparati!

Sistemul imunitar

Nu există o cauză foarte clară pentru care anumite persoane își pierd părul. Cercetătorii nu par să fi găsit cauza exactă. Există anumite păreri care susțin ca de fapt, sistemul imunitar ia foliculii de păr, drept țesut străin și îl atacă. Această teorie are o componentă genetică.

Predispozitie genetica. Cauza pierderii părului la bărbați are o legătură și o predispoziție genetică sau ereditară. Este vorba de prezența hormonilor sexuali masculini.

Acarienii

Există o teorie conform căreia o specie de acarieni microscopici ar putea fi cauza care contribuie la pierderea părului sau calviție. Este vorba de niște acarieni care sunt prezenți în toți foliculii de păr dar în cele mai multe cazuri nu sunt dăunători.

Acești acarieni se află pe scalpul tuturor oamenilor însă modul în care reacționează scalpul la acești paraziți este diferit de la persoană la persoană. Organismul are un răspuns inflamator, încercând să respingă aceștia acarieni. Ii distruge dar odată cu ei, distruge și firul de păr.

Circulatia sanguina deficitara

O altă cauză în afară, de ereditate, ar putea fi circulația sanguină deficitară, în zona scalpului. Daca circulatia este proasta, nu este irigata suficient zona scalpului iar firele de par nu sunt hranite.

Matreata

Mătreața este o altă cauză pentru pierderea părului. Se pare că mătreața are legătură cu lipsa vitaminelor din complexul B dar poate avea si o cauză ereditară.

Pe de altă parte, mătreața poate fi cauzată si de folosirea produselor cosmetice proaste care conțin substanțe chimice nenaturale. Foloseste produse facute cu ingrediente organice, naturale!

Bolile si stresul

Sunt și unele boli acute, boli de piele, pierdere în greutate bruscă sau expunere la radiații care pot sta la originea pierderii părului, în unele cazuri.

Alte cauze sau alți factori ar putea implica stresul, medicamentele, dieta foarte săracă în nutrienți dar și unele substanțe chimice pe care le găsim și în unele vopsele de păr.

Cum oprim căderea părului
Cum putem opri căderea părului?

Cum putem preveni pierderea părului? Remedii naturiste recomandate

Stil de viata sanatos

Totul începe de la stilul de viață, de la regimul alimentar. Pentru a avea un organism sănătos, ai nevoie de vitamine și minerale din surse naturale pe care le găsești în fructe și legume. Consumă cât mai multe fructe și legume și reduc cantitatea de alimente bogate în amidon.

Flavonoide

Flavonoidele se găsesc în fructe și legume. Multe dintre aceste flavonoide sunt antioxidanți care apără foliculi de păr și astfel promovează creșterea părului.

Biotina

Consumă alimente bogate în biotina! Biotina este necesară pentru sănătatea părului și a pielii si poate a preveni chiar pierderea părului la unii bărbați.

Unde găsești surse alimentare bogate în biotina? Biotina se găsește în drojdia de bere, în orezul brun, în bulgur, mazăre verde, ovaz, boabe de soia, în linte, nuci și semințe de floarea soarelui.

Citeste si:  Cadouri de martisor pentru ea

Este bine să incluzi în dietă, alimente care contin soia. Aici și putem enumera tofu, tempeh, iaurt de soia, semințe prăjite de soia etc. Se pare că alimentele cu soia, inhibă formarea unui hormon implicat în procesul pierderii părului.

Stimuleaza circulatia in zona scalpului!

Stai cu capul în jos, timp de 15 minute pe zi, pentru a iriga zona scalpului!  Masează scalpul în fiecare zi! Folosește balsam și șampon care conține biotina și siliciu!

Folosește aloe vera, vitamina C, vitamina E și ulei de jojoba! Toate acestea ajută la creșterea părului! De asemenea, poți folosi balsam care conține mușețel, gălbenele, Ginseng și Passiflora.

Foloseste sampon si balsam natural, fara parabeni!

Evită pe cât posibil să folosești șampon sau balsam cu parabeni sau alte produse care nu sunt naturale! Încearcă să folosești mai multe produse naturale, alternativ, pentru a vedea care ți se potriveste cel mai bine.

Poți găsi sampon si balsam foarte bun în magazinele naturiste. Folosind aceste șampoane naturale cu PH echilibrat poti evita să pierzi si mai mult par.

Alege sampon fara parabeni, in functie de tipul tau de par!

Asigura-te ca folosesti un sampon de calitate pentru parul tau, mai ales daca il vopsesti regulat! Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii daca folosesti vopsea de par cel putin o data pe luna.

In functie de organismul fiecaruia, parul poate fi uscat, gras sau normal. Alege un sampon potrivit tipului tau de par! Este usor sa-ti dai seama ce tip de par ai. Parul uscat si aspru trebuie spalat cu sampon pentru par uscat si ingrijit cu masca sau balsam.

Foloseste un sampon profesional in locului celui ieftin de la supermarket!

De cele mai multe ori sampoanele pe care le cumparam din supermarketuri sunt de proasta calitate si desi reclamele lor ne promit ”marea cu sarea”, aceste produse nu ajuta cu nimic, ba dimpotriva unele reusesc sa dea peste cap echilibrul natural al parului.

Ar trebui sa cumparam produse de ingrijire a parului doar din saloanele profesionale de coafura. Dar pentru ca sunt foarte scumpe multi continua sa foloseasca produsele din supermarketuri . Toate aceste sampoane contin prea mult silicon si alte alte ingrediente daunatoare care fac rau foliculilor de par.

Ce se intampla ca este afectata cheratina firului de par?

Parul devine uscat sau chiar ars de soare, se decoloreaza mai usor, se incurca, se ingrasa mai repede sau se despica la varfuri. Cand cheratina este distrusa, parul isi pierde stralucirea si este nevoie de suplimentare prin folosirea unui sampon pentru par vopsit imbogatit cu cheratina.

Fiecare fir de par este protejat de o cuticula transparenta, care se numeste cheratina. Atunci cand cheratina este distrusa de radiatiile UV, nu se mai regenereaza. Daca parul este supus in mod repetat agresiunii soarelui, firul incepe sa se deshidrateze.

Perie si pieptan special

Este foarte important ca atunci când îti speli parul să nu fii agresiv/a. Parul umed este fragil. Sterge usor si absoarbe apa cu prosopul! Foloseste o perie sau un pieptan cu dinti subtiri!

Cum putem opri căderea părului
Cum putem opri căderea părului?

Nu usca niciodată părul cu prosopul! Evită să folosești uscătorul de păr sau alte surse de căldură directe! Mai bine lasă părul să se usuce singur! Te poți pieptăna doar când părul este complet uscat, niciodata umed, pentru a evita ruperea firelor de păr.

Prea mult soare strica! De asemenea, evita să stai prea mult în soarele puternic de vară. Expunerea îndelungată la soare și desigur și la apa mării, afectează părul fragil si părul sensibil.

1. Uleiul de cocos pe post de masca hidratanta de par

Cam o data pe saptamana imi place sa imi aplic pe par o masca hidratanta, care sa imi lase parul moale si usor de coafat. Auzind multe lucruri bune despre beneficiile uleiului de cocos aplicat pe par, mi-am propus si eu sa il incerc. Nu degeaba este atat de laudat!

Dupa ce l-am lasat sa actioneze o jumatate de ora, m-am spalat normal pe par cu sampon. Deja parul se simtea foarte usor si fin la atingere.

Dupa ce mi-am uscat parul, acesta devenise foarte fin si se simtea profund hidratat. Un plus este si faptul ca buclele mele devenisera pline de elasticitate si aveau un luciu subtil.

Citeste si:  Cum sa alegi mancare sanatoasa?

Ce trebuie să știi legat de pierderea părului?

Regimurile si dietele stricte pot face mai mult rau decat bine. Evită regimurile stricte dietele severe care neglijează anumite alimente din regimul tău alimentar.

Regimul alimentar

Asigură-te că nu ai carențe alimentare! Carențele de nutrienți nu fac bine nici părului tau. Dacă ai pierdut foarte mult păr, adresează-te medicului. Este normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr zilnic, nu mai mult.

Supradoze de vitamina A. Dozele mari de vitamina A, luate zilnic, pe o perioadă lungă, pot determina pierderea părului. Dacă încetezi să le mai iei, părul își revine.

Hipotiroidismul. De asemenea hipotiroidismul poate cauza pierderea părului. Adreseaza-te medicului, in cazul problemelor medicale legate de tiroida!

Sarcina la femei

În timpul sarcinii, unele femei se pot confrunta cu aceasta problema de pierdere a părului. Asigura-te ca nu ai probleme de sanatate si carente de vitamine si minerale inainte de a ramane insarcinata!

De asemenea, atunci când există o concentrație mare de metale în corp sau când există boli autoimune, poate să apară și pierderea părului, ca efect.

Stresul. Dacă nu există o cauză ereditară si nu folosești produse cosmetice care contin ingrediente chimice daunatoare, cauza poate fi stresul. Trebuie să elimini stresul pentru că de cele mai multe ori acesta este cauza pierderii părului.

Practică meditația pentru a te relaxa și a scădea nivelul de stres care se acumulează zilnic. Poti opri căderea părului daca stresul este cauza, practicand meditatia zilnica.

Remedii naturiste și tratament împotriva căderii părului

Există tratamente naturiste care pot fi folosite cu succes împotriva căderii părului. Să vedem ce tratamente și remedii naturiste găsim pentru a avea un păr și un scalp sănătos.

Sucuri naturale pe bază de ghimbir ceapă sau usturoi

Flavonoidele conținute de aceste sucuri naturale au efecte benefice și favorizează circulația sanguină la nivelul scalpului. Aplicat de două trei ori pe zi păr si scalp, parul crește din nou viguros si rezistență firului se mareste semnificativ.

Usturoiul - remediu natural care lupta contra imbatranirii

Usturoiul poate fi folosit in multe remedii pentru sanatate. Amesteca usturoi pisat cu ulei de masline sau chiar cu pasta de masline. Maseaza scalpul cu acest amestec!

Capsaicina

Capsaicina este o substanță care se găsește în ardei iuți și stimulează creșterea părului. Dacă nu îți place sa mananci ardei iuti, poti lua suplimente cu capsaicină. Atenție, dacă ai probleme digestive consultă medicul tău, inainte de a consuma ardei iuti sau suplimente cu capsaicina!Uleiuri de aromaterapie si esentiale

Salvie și rozmarin și aloe vera

Poți folosi ceai de Salvie, ceai de Rozmarin si ceai de Aloe Vera, sub formă de infuzie. Aplici prin masaj, direct pe pielea scalpului. Desigur, poți folosi și ulei esențial de Salvie sau ulei esential de Rozmarin pentru a masa scalpul.

Ulei de Primula. Poți folosi semințele de in și uleiul de Primula pentru a masa scalpul de 2 ori pe zi.

Ulei de in. Uleiul de in semințe de in conține acizi grași care pot îmbunătăți textura părului. Dacă ai păr uscat, este bine să folosești ulei de semințe de in.

Otet din cidru de mere. Poți folosi oțet din cidru de mere când îți clătești părul după baie. Poți folosi, de asemenea ceaiul de salvie la clătit, pentru a ajuta părul să crească.

Ceai de Ginkgo Biloba. Ginkgo Biloba este cunoscut pentru proprietățile sale benefice. Imbunătățește circulația sângelui în zona scalpului.

Ceai verde. Ceaiul verde contine antioxidanti si previne imbatranirea prematura. Ceaiul verde și ceaiul de palmier pitic pot stopa căderea părului la bărbați.

Arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai combate bacteriile și paraziții care cauzează căderea părului.

ulei de argan

Ulei de Argan si ulei de Jojoba

Uleiul de argan sau de jojoba pare să fie un remediu naturist excelent împotriva căderii părului. Incălzește ulei și masează pielea capului cu degetele! Acoperă capul cu un prosop și ține la colo timp de o oră! Spala-te pe cap și clătește cum faci de obicei.

Ulei de masline. Uleiul de măsline conține acizi grași esențiali care protejează și rănesc pielea sensibilă din zona scalpului. În plus, uleiul de măsline hrănește pielea și o protejează împotriva mătretii care este considerată un alt factor vinovat de pierderea părului.

Citeste si:  Ce Trebuie Sa Stii Daca Ai Probleme cu Bila?

Alte remedii naturiste bune care pot opri caderea parului: ceai de musetel, ceai de frunze de nuc, hrean, radacina de brusture, uleiul de ricin si propolis.

Vitamine si minerale benefice pentru cresterea parului

Vitaminele din complexul B. Complexul de vitamine B este foarte important pentru sănătatea și creșterea părului. Trebuie să te asiguri că nu ai deficiențe de vitamine din acest complex pentru a avea un păr sănătos.

Vitamina C. Vitamina C îmbunătățește circulația sanguină în zona scalpului. De asemenea, vitamina C poate asista acțiunea antioxidanților din foliculii firelor de păr.

Vitamina E. Vitamina E este importantă pentru că mărește absorția de oxigen care optimizează circulația sanguină, din zona scalpului, in acest caz. Vitamina E imbunatateste sănătatea și favorizează creșterea părului.

Zinc. Zincul stimulează creșterea părului pentru ca întărește sistemul imunitar, in primul rand.

Extract din seminte de struguri. Extractul din semințe de struguri este un antioxidant puternic, bun pentru foliculii de păr. Antioxidantii prezenti in extractul de seminte de struguri protejează împotriva acțiunii radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura.

Cum prevenim aparitia parului alb?

Se pare ca aparitia parului alb poate fi prevenita practicand un stil de viata sanatos. Ce trebuie sa stim pentru a preveni si pentru a intarzia aparitia primelor fire de par alb de care ne este frica tuturor?

Nu toti aratam asa bine ca George Clooney cu parul grizonant. Este adevarat in acelasi timp ca nu toti barbatii sunt atat de preocupati de acest aspect fizic si nu dau prea multa atentie firelor de par alb care apar in special pe la tample.

Trebuie sa stim ca parul alb apare nu numai din cauza factorului genetic. Stiati ca sunt cateva deficiente nutritionale care fac ca parul sa-si piarda elasticitatea si sa albeasca?

Mancati alimente care contin vitamine esentiale pentru pastrarea sanatatii parului si bucurati-va si de celelalte beneficii. Ce sa mancam ca sa prevenim aparitia  parului alb?

Salata

Salata contine vitamina B. Complexul de vitamine B este foarte important cu scalp si producerea de celule rosii care transporta oxigenul si nutrientii. Culoarea parului are deasemenea, legatura cu hormonii. Vitamina B-2 este un factor important in productia de hormoni.

Ciocolata

Ciocolata contine cupru. Cuprul este esential in productia de melanina -sursa culorii parului. Deficientele de cupru pot grabi aparitia parului alb. Pentru a compensa deficientele de cupru, trebuie sa mancam ciocolata neagra.
Cuprul se mai gaseste in linte si ciuperci.

Somon

Somon este cunoscute pentru multe beneficii legate de sanatate. Seleniu care se gaseste in somon regularizeaza productia de hormoni esentiali pentru sanatatea parului. Seleniul este important in lupta impotriva radicalilor liberi.

Fructele de padure

Consuma multe fructe de paure cand sunt in sezon! Fructele de padure si in special capsunele sunt importante pentru ele contin vitamina C.

Vitamina C produce colagenul care se gaseste in foliculii de par si lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili de imbatranirea prematura. Mai gasim Vitamina C in patrunjel, catina,citrice. Alti antioxidanti includ vitamina A si E.

Migdalele

Migdalele scad colesterolul rau si contin vitamina E si cupru. Asigura-te ca ai introdus in alimentatia ta zilnica, migdale si nuci!

Parul grizonant la barbati este considerat interesant de catre multe femei. Daca nu te deranjeaza aparitia firelor de par alb si atata timp cat nu ai probleme de sanatate, poti sa stai linistit.

Alege un stil de viata sanatos din toate punctele de vedere si nu ai de ce sa-ti faci griji !

Siliciu. Siliciu este foarte important pentru ca ajută la creșterea părului și îl face mai puternic, mai rezistent.

Alege un stil de viata sanatos pentru a opri căderea părului! Hidrateaza-te suficient si adopta o dieta variata, cu cel putin 70% alimente de origine vegetala, fructe si legume zilnic!

Atentie!

Nu exista un tratament minune care sa faca parul sa creasca la loc in cateva zile sau saptamani asa cum ”promit” unii. Pentru a avea un par sanatos, este nevoie sa ai un corp sanatos.

Nu poti aplica tratament pe par si sa te astepti la rezultate miraculoase, atata timp cat ai o problema de circulatie sanguina sau una de nutritie deficitara. Intotdeauna, consultati medicul inainte de a incepe tratamente ”miraculoase”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *