Cum invatam mai usor pentru examene?Cum invatam mai usor pentru examene? Trucuri si secrete de impartasit!

Cum invatam mai usor pentru examene si teze? Trucuri si secrete pe care le poti impartasi prietenilor si colegilor tai! Stresul si tensiunea examenelor vor for fi mereu prezente, indiferent de cat de mult am invatat sau de cat de siguri suntem pe noi. Fie ca vorbim de tezele din liceu, de examenul de bacalaureat, de examenele de la facultate, restante, licenta, disertatie, rezidentiat sau doctorat, intotdeauna va fi cate un examen pe care va trebui sa-l dam si sa-l trecem. Tocmai de aceea, trebuie gasita o formula care sa dea roade pentru a invata mai usor.

Cum invatam mai usor pentru examene?

Se spune ca secretul este consecventa pe parcursul semestrului sau a anului universitar. Dar cine mai este atat de consecvent cand sunt atat de multe activitati pe care le putem face? Probabil ca aici sta adevarata provocare. Intr-adevar, mai sunt oameni care studiaza continuu si automat, examenele par a fi mai usoare iar notele sunt pe masura efortului depus.


Ce fac insa acei oameni care nu sunt atat de consecventi insa, sunt determinati sa treaca examenele si sa ia si nota mare? Unii spun ca secretul este relaxarea iar altii se relaxeaza atat de mult incat in timpul pe care ar fi trebui sa il aloce invatatului, descopera noi hobby-uri cum ar fi curatenia, desenatul, cantatul, orice le-ar mai putea aduce cateva clipe de amanare.Intr-adevar, partea cea mai grea este intotdeauna inceputul.

Citeste si:  Cadouri pentru nasi

Doi psihologi de la Universitatea Washington din St. Louis au analizat cum se poate invata mai usor pentru examene intr-o lucrare cu date adunate in 80 de ani de studiu si au tras urmatoarele concluzii:• Nu trebuie sa ne rezumam la a citi notitele. Aceasta metoda nu este foarte eficienta. Cei care citesc de multe ori aceleasi texte nu vor retine foarte multe informatii deoarece considera ca deja au inteles si trec mai departe. Insa, atunci cand vor trebui sa explice, nu isi vor aminti foarte multe din ceea ce au citit.•

Cadouri pentru pasionatii de citit

Odata ce am citit textul cu atentie, este important sa ne punem intrebari si sa raspundem la acestea. Doar asa ne putem da seama ce am inteles si ce nu si mai ales, pe ce trebuie sa punem accent pentru a invata mai eficient. Astfel, intelegerea informatiei este mult mai profunda si evitam cu brio invatatul mecanic.• Este indicat sa facem legaturi cu informatiile deja cunoscute.

La cea de-a doua lectura putem face analogii cu lucruri sau subiecte familiare iar astfel ne va fi intotdeauna mult mai usor de amintit ceea ce am invatat recent.• Diagramele pot fi o solutie de luat in calcul. Odata redata informatia sub forma de schema, cei care au o memorie vizuala foarte buna, pot retine mult mai usor, trecand de la stadiul de invatat pasiv. •

Citeste si:  Poarta un rucsac de piele

Folosirea fiselor de lectura ne pot ajuta la sintetizarea informatiei. Foloseste aceste trucuri care au dat roade de-a lungul timpului si evita invatarea mecanica! Rezultatele si notele vor fi pe masura!

Acum ca stim cum invatam mai usor pentru examene, nu ne ramane decat sa punem in practica aceste trucuri si mici secrete.

Sumar
Cum invatam mai usor pentru examene?
Nume Articol
Cum invatam mai usor pentru examene?
Descriere
Cum invatam mai usor pentru examene si teze? Trucuri si secrete pe care le poti impartasi prietenilor si colegilor tai! Stresul si tensiunea examenelor vor for fi mereu prezente, indiferent de cat de mult am invatat sau de cat de siguri suntem pe noi.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *