Cum faci maioneza de post?

reteta de maioneza de post

Cea mai usora reteta de maioneza de post

Reteta de maioneza de post este la mare cautare printre gospodine, mai ales, in perioada posturilor. Cand nu poti manca nici oua, nici lactate, trebuie sa faci mancare fara ele. Multe retete, inclusiv cea de maioneza, includ astfel de ingrediente nu tocmai usoare pentru digestie, in perioada sarbatorilor.

In Timpul postului, pentru cele mai multe dintre noi, este mai greu sa pregatim mancaruri gustoase sau cel putin asa pare, la prima vedere.

reteta de maioneza de post

Eu incerc sa mananc sanatos, mai tot timpul. Nu astept perioada postului pentru a pregati mancare sanatoasa. Asa ca daca nu vrei sa renunti la preparatele tale gustoase pe care le pregatesti de obicei, incearca variantele fara ou sau lapte! S-ar putea sa iti placa sa le faci atat de des incat sa renunti complet la retetele care contin ou.

Daca doresti sa vezi si alte retete de macare sanatoasa viziteaza sectiunea noastra de nutritie!

Ca la orice maioneza, reteta nu contine ingrediente complicate si nu este greu de facut. Totusi, trebuie sa te asiguri ca ai pregatit toate ingredientele si ai aquafaba de calitate. Aquafaba este ingredientul care inlocuieste oul din retelele obisnuite de maioneza.

Am vazut si retete de maioneza fara ou cu lapte de soia, insa eu o pregatesc fara a pune nici un fel de lapte vegetal.

Citeste si:  Bijuterii pentru orice ocazie si pentru toate gusturile

Imi place maioneza la nebunie. As manca maioneza cu aproape orice.  Cartofi prajiti cu maioneza, salate de cruditati cu maioneza sau salata de ”boeuf” si a la russe dar mai ales in sandvisuri. Despre sandvisuri vom ”vorbi” si in alte articole, pentru ca avem multe de dezvaluit aici.

Dupa cum toata lumea stie, maioneza se face cu ou, ca ingredient principal, la care adaugi ulei, mustar si alte condimente. Totusi, maioneza cu oua poate fi putin mai ”grea”, mai ales daca mananci mai mult.

Daca ar exista o maioneza care sa fie ”usoara” pentru stocul tau, nu ar fi bine? O maioneza fara ou desigur.Ar fi mult mai usoara.

Exista maioneza fara ou? Desigur! Si chiar eu o sa te invat sa prepari o maioneza fara ou, la fel de gustoasa sau chiar mai buna decat cea cu oua.

Cea mai usora reteta de maioneza fara ou

Timp preparare: 5 min.
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente :
– 3 linguri aquafaba ( apa in care sta nautul la conserva cutie sau la borcan. Se gaseste in orice supermarket )
– doua lingurite de mustar
– doua linguri zeama de lamaie sau otet
– o lingura de ulei de masline
– 250 ml ulei de floarea soarelui
– putina sare
Ai nevoie de un blender pentru a amesteca ingredientele. Cred ca le ai pe toate pe masa, acum, nu? Pune toate ingredientele intr-un castron sau bol mai maricel si blenduieste-le.

Citeste si:  Accesorii pentru bucatarie potrivite

Tine-o tot asa cel putin 50-60 de secunde pana devine maioneza. Cred ca iti ia maxim 1 minut. O sa-ti dai seama cand  este gata.
Daca faci salata de ”boeuf” sau ”a la russe”, o sa fie la fel de gustoasa si mult mai usoara fara ou. Iar daca te intrebi ce sa faci cu nautul din cutie sau borcan, am o intrebuintare si pentru el. ( Vezi salata de naut sau burgeri cu sfecla si naut ).
Restul de aquafaba care iti ramane pune-o intr-o sticluta mica la frigider pana cand te hotarasti sa mai faci maioneza sau de ce nu alte retete.
Mai jos am pus si un filmulet unde poti vedea exact cum sa faci maioneza de post cu aqaufaba.

Acum ca stii sa faci maioneza de post, iti va fi usor sa te apuci de gatit, stiind ca iti poti satisface pofta, fara sa ai regrete si probleme de digestie.

Summary
recipe image
Recipe Name
Maioneza de post
Published On
Preparation Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *