Crema de Ciocolata Ganache

Crema Delicioasa de Ciocolata – Ganache

Astazi, facem o reteta de crema de ciocolata ganache pe care o poti folosi la prajituri si alte deserturi. Este o crema usor de facut dar trebuie sa folosesti ingrediente de calitate daca vrei sa fie cea mai buna.

Poti vedea aceasta reteta si in varianta video pe canalul de you tube 100 de ani – retete fara alergeni, aici:

Reteta – ingrediente crema de ciocolata

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru a obtine aproximativ 1 cana 250 ml de crema :

  • 100g ciocolata cu 64 – 70% cacao
  • 100g lapte de cocos gras ( la conserva ) sau 150g smantana

In cazul in care folosim ciocolata cu peste 70% cacao, atunci va trebui sa marim cantitatea de lapte de cocos sau smantana, cu inca 50g cel putin la 100g de ciocolata.

Atunci cand cumparam ciocolata, trebuie sa ne asiguram ca primul ingredient de pe lista este masa de cacao, nu zahar.

Daca este zahar, nu este o ciocolata buna .

In functie de regimul alimentar, putem sa alegem o ciocolata care este etichetata vegana, fara gluten sau pe baza de indulcitori.

Nu am incercat reteta cu ciocolata pe baza de carob (roscove).

Aceasta crema se face foarte simplu si foarte usor.

Cum facem crema de ciocolata?

Punem pe baie de abur ciocolata maruntita, impreuna cu laptele de cocos sau smantana.

Citeste si:  Paine fara Gluten din Mei si Hrisca Verde

Nu trebuie sa le fierbem, nu trebuie sa le coacem.

Trebuie doar sa le amestecam incontinuu, pana cand se omogenizeaza complet.

Inainte de a o baga la frigider, o lasam un pic la temperatura camerei sa se mai raceasca si o acoperim cu un capac.

O punem la frigider pentru o ora, ca sa se intareasca un pic, dupa care o batem la mixer.

In cateva secunde va incepe sa se albeasca.

Nu trebuie sa o batem foarte mult.

Daca o batem mult, se intareste foarte tare si nu mai putem orna prajituri.

Cel mai bine este sa o batem la viteza mica, in asa fel incat sa avem control asupra situatiei.

Ridicati mixerul si atunci cand crema sta pe mixer, este gata.

Crema de Ciocolata Ganache
Crema de Ciocolata Ganache

Eu am vrut o crema mai consistenta cu care sa umplu amandinele.

In functie de cum vrem sa o folosim, o batem mai mult sau mai putin.

Atentie, vorbim de secunde, nu de minute. Se intareste foarte repede.

Amandine cu crema de ciocolata ganache

Daca vrei sa faci amandine din quinoa si faina de cocos, gasesti reteta aici.

Amandine din Quinoa si Faina de Cocos Fara Gluten
Amandine din Quinoa si Faina de Cocos Fara Gluten
Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit reteta de crema de ciocolata ganache! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?

Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.

Citeste si:  Sos vegan pentru burgeri

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32981 32993