Crema De Branza Din Lapte De Soia

Crema De Branza Din Lapte De Soia – Gust Catifelat Simplu Si Natural

Preparata din doar cateva ingrediente simple si naturale, aceasta crema de branza din lapte de soia este fina si perfecta atat pentru tartine, cat si pentru sosuri sau gustari rapide. Usor de facut si plina de savoare, este ideala pentru oricine vrea sa evite lactatele, fara a face compromisuri in privinta gustului.

Daca esti in cautarea unei alternative sanatoase si delicioase la crema de branza traditionala, aceasta reteta vegana din lapte de soia este exact ceea ce iti trebuie. Hai sa-ti arat de cat de putine ingrediente ai nevoie si cat de usor se prepara.

Ingrediente Reteta:

  • 1 L de lapte de soia neindulcit (fie il cumperi, fie il prepari acasa)
  • 60 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
  • Sare dupa gust

Mod De Preparare Crema De Branza Din Lapte De Soia:

Iata cum preparam aceasta reteta de post minunata:

Pasul 1
  • Punem laptele la fiert la foc mediu intr-o oala si amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda. Ai grija sa nu pleci de langa el ca se prinde foarte usor.Chiar trebuie sa stai langa pana incepe sa fiarba.
  • Chiar inainte sa dea in clocot inchidem focul. Practic cand iese abur, dar nu fierbe inca.
Citeste si:  Lipii din faina de cocos, vegane, fara gluten, Keto
Pasul 2
  • Turnam sucul de lamaie si amestecam. Lasam deoparte pentru 30-40 de minute.
  • Apoi punem o sita deasupra unui castron si punem un prosop de bucatarie peste sita sau un tifon. Daca ai o panza speciala de scurs este si mai bine.
  • Dupa ce au trecut 30-40 de minute turnam cu grija compozitia. Strangem bine prosopul sau panza, ce aveti pe acasa si strecuram cu grija. Ar fi bine sa nu arunci inca lichidul stors s-ar putea sa mai avem nevoie de 1-2 linguri ca sa facem crema mai fina.
Pasul 3
  • Punem branza strecurata in vasul unui blender. Adaugam fulgii de drojdie inactiva si sare dupa gust. Poti sa mai adaugi sare si dupa.
  • Blenduim totul pana devina o pasta fina. Dureaza mai putin de 1 minut. Daca nu ti se pare fina mai poti sa adaugi putin din lichidul strecurat. Maxim 1-2 linguri.Eu nu am avut nevoie. Depinde si de cat de tare o strecori.
  • Punem compozitia intr-un bol si gustam sa vedem daca mai trebuie sare.
  • Nivelam bine si acoperim bolul cu o folie alimentara. Punem la frigider pentru 30 de minute sau 1h.
  • Se poate consuma imediat, dar este mai bine sa stea putin la frigider.
  • O poti pastra la frigider pana la 3-4 zile, dar te asigur ca nu o sa reziste atat.

Aceasta crema de branza din lapte de soia nu doar ca este usor de preparat, dar aduce si o nota proaspata si sanatoasa in alimentatia ta zilnica.
Fie ca o servesti la micul dejun, ca gustare sau in diverse retete, este o alternativa excelenta la branza traditionala, fiind fara lactoza. In plus, combinatia de ingrediente naturale iti ofera un preparat bogat in proteine, cu o textura catifelata si un gust delicios.

Citeste si:  Chec Fara Gluten Cu Mere Si Fulgi De Ovaz

Incearca aceasta reteta simpla si bucura-te de un stil de viata mai echilibrat!

Astept sa-mi scrii in comentarii cum ti-a iesit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *