Covrigei Crocanti Fara Gluten Reteta Simpla De Casa
Covrigeii crocanti fara gluten sunt o gustare clasica si indragita, dar pentru cei care urmeaza o dieta fara gluten, poate fi dificil sa gaseasca alternative gustoase si sanatoase.
Din fericire, exista solutii simple si delicioase, cum ar fi covrigeii preparati din faina de naut. Aceasta reteta nu doar ca este fara gluten, ci si plina dearome naturale. Combinand faina de naut cu comdimente precum turmericul si semintele de chimen si adaugand un strop de ulei de masline, obtinem o gustare crocanta si sanatoasa, perfecta pentru oricine doreste sa se bucure de un snack savuros fara griji.
Ingrediente Covrigei Fara Gluten:
- 100 g faina de naut
- 25 ml ulei de masline
- 45 ml apa
- Un varf de lingurita de turmeric
- Sare dupa gust
- Chimen dupa gust (mac, susan ce preferi)
Mod De Preparare Covrigei Crocanti Din Faina De Naut:
- Intr-un bol punem faina de naut,turmericul, sarea, chimenul (eu pun vreo 1-2 lingurite) si amestecam bine.
- Adaugam uleiul de masline si apa. Amestecam bine cu o lingura toate ingredientele.
- Aluatul este mai lipicios si il lasam pentru 5 minute sa se mai intareasca.
- Dupa 5 minute formam bile mici din aluat. Luam prima bila si o rulam pe masa de lucru fara sa adaugam faina. O rulam pana devine subtire ca un sticks.
- Dupa ce am rulat bine formam un U intors si luam ambele capete si le lipim de partile de sus ca sa formam covrigeii. Procedam asa cu fiecare bila in parte.
- Daca iti este greu sa formezi covrigei poti sa rulezi aluatul si sa ii dai ce forma vrei. Poti sa faci grisine mai subtiri.
- Punem hartie de copt intr-o tava si asezam cu grija covrigeii. Chiar daca se mai rup nu este nici o problema se pot lipi usor cu mana. Doar este aluat.
Cum Coacem Covrigeii Din Faina De Naut Fara Gluten?
- Preincalzim cuptorul la 180 C.
- Punem tava in cuptor pentru 15-18 minute.
- Eu dupa 10 minute ii intorc. Acum depinde de cuptor.
- Covrigeii sunt gata cand se rumenesc un pic.

Acesti covrigei din faina de naut sunt o alternativa delicioasa si nutritiva la covrigeii traditionali. Aceasta reteta simpla cu putine ingrediente naturale si aromatice, aduce un plus de sanatate in orice dieta, fiind potrivita pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau pentru cei ce cauta gustari mai sanatoase.

Savureaza acesti covrigei crocanti fara gluten oricand doresti. Sunt o gustare rapida si usor de pregatit. Crede-ma o sa-mi multumesti la cat de deliciosi sunt.
Incearca reteta si spune-mi in comentarii cum ti-au iesit.
Pofta Buna!
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin