Coliva Fara Gluten Din Hrisca Coapta

Coliva Din Hrisca Coapta, Desert Fara Gluten Si Fara Zahar

Astazi, facem o reteta interesanta de desert sanatos, un fel de coliva fara gluten din hrisca. Daca nu vrei sa consumi gluten dar iti place coliva, poti face acest desert delicios din hrisca coapta.

Poti vedea reteta in varianta video aici:

Ingrediente reteta – Coliva fara Gluten

Pentru acest ti de desert din hrisca coapta sau coliva fara gluten si fara zahar, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 250g hrișcă coaptă (acest tip de hriscă
  • 300g apă/lapte vegetal
  • 300g marmeladă de curmale (Vezi aici rețeta – Pastă de curmale sau marmeladă de curmale)
  • 150g nucă măcinată
  • Coaja rasă de lămâie
  • Esență de rom

Cum facem aceasta reteta de desert sanatos?

Facem coliva din hrisca coapta pentru ca se apropie ca gust cel mai mult de gustul de coliva cu arpacas.

Totul se face la rece la aceasta reteta vegana.

Punem intr-un vas, cana de hrisca coapta dupa care completam cu apa sau lapte.

Lasam hrisca la hidratat aproximativ 3 ore. Daca vrei sa lasi hrisca la hidratat peste noapte, o poti pune in frigider.

Intre timp, maruntim nuca.

Radem putina coaja de lamaie bio, spalata foarte bine in prealabil.

Adaugam pasta de curmale impreuna cu esenta de rom.

Amestecam foarte bine dupa care o modelam.

Citeste si:  Tort Din Cocos si Ciocolata, Fara Coacere, Fara Gluten

Daca este prea uscata compozitia, mai putem adauga putin lapte sau apa.

Decoram asa cum ne eplace.

Aboneaza-te la canalul de retete 100 de ani – Retete fara Alergeni!

Lasa un comentariu mai jos si spune-ne cum a iesit laptele de cocos! Vrei sa afli cum sa faci si alte bunatati?

Poti propune si alte retete sanatoase pe care sa le pregatim in acest blog sau pe canalul de retete.

Nu uita sa te abonezi la canalul de you tube – 100 de ani – Retete fara alergeni – Retetele Longevitatii, daca vrei sa vezi ai alte retete de paine si dulciuri facute din ingrediente sanatoase, fara gluten sau zahar!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *