Clopotei de vant pentru casa

Clopotei de vant – Armonie cu Feng Shui in casa ta

Clopoteii de vant pentru casa sunt un remediu feng shui foarte apreciat si folosit. Sunt mai multe moduri in care putem folosi clopoteii de vant in practica Feng Shui.

Unde se pun clopoteii de vant?

Personal eu cred ca clopoteii de vant ar trebui folositi si afara, pe balcon, in gradina, pe terasa. Nu degeaba se numesc clopotei de vant. Desigur, asta nu inseamna ca nu am clopotei de vant si in casa.

Am agatat pe hol niste clopotei de vant din metal cu opt tije si nodul mistic.

Clopotei de vant pentru casa

Clopoteii de vant pentru casa remediu feng shui important

La fel de bine merg si clopoteii de vant pentru casa, facuti din cristal.

Ce fac clopoteii de vant in casa (conf. feng shui)?

Conform traditiei feng shui, clopoteii de vant sunt folositi pentru a purifica spatiul de locuit si pentru a-l energiza la fel cum se face si cu un bol Tibetan.

Astfel intr-o casa cu clopotei de vant energia rea, stagnanta dispare si este inlocuta de energie buna, vie in miscare.

Daca ai nevoie de un element de metal in zona specifica Bagua cum este Nord vest, de exemplu, practica feng shui recomanda clopotei de vant cu sase tije metalice pentru ca saseeste numarul feng shui pentru nord vest.

Citeste si:  Rama Juliana Home Living pentru familie

Se spune ca cei mai potriviti clopotei de vant in aceasta zona sunt clopoteii cu tije metalice goale pe interior pentru ca energia Sha Chi sa fie transformata in energie buna Sheng Chi.

Amplasare a clopoteilor in functie de zona feng shui vizata

In functie de materialul din care sunt facuti, trebuie sa fim atenti ca acesti clopotei de vant sa se potriveasca cu zona in care vor fi amplasati.

Clopoteii de vant din metal se pun in nord vest pe cand clopoteii de vant din bambus se pun in est, sud este sau sud.

Atunci cand clopoteii de vant sunt facuti din portelan sau ceramica, ceea ce inseamna ca avem de a face cu elementul de pamant, ii vom amplasa in zona elementului de pamant respective centru, sud vest, nord est.clopotei-de-vant

Clopotei de vant pentru casa, remediu feng shui important

Atentie: Pentru a nu distruge sau a nu slabi zona care corespunde unui anumit element, nu puneti clopotei de vant de metal in zona elementului de pamant.

Multi dintre acesti clopotei de vant poarta si simboluri feng shui de bun augur cum ar fi: Clopoteii de vant cu Chi Lin pentru protectie sau clopoteii de vant cu nod mistic pentru energie abundenta.

Clopoteii de vant din ceramica cu doua inimi sunt recomandati pentru zona de sud est pentru dragoste si casatorie. Clopoteii de vant cu Buddha sunt recomandati pentru zona din nord est pentru dezvoltare personala si spirituala.

Citeste si:  Cum sa-ti decorezi baia fara investii mari

Numarul de tije este deasemenea important pentru scopul urmarit.

Numerele sase si opt sunt cele mai populare in feng shui atunci cand se doreste marirea energiei benefice iar numarul cinci este folosit atunci cand se doreste oprirea energiei rele asociata cu steaua anuala feng shui care corespunde numarului cinci.

clopotel-bambus, Clopoteii de vant pentru casa
Clopotei de vant pentru exterior

Un comentariu pentru “Clopotei de vant pentru casa

 1. Cosmin spune:

  Buna ziua,
  Am si eu niste clopotei de vant cu 15 tuburi. Unde as putea sa il agat?
  Nu am inteles cum este cu zona de pamant, ca acolo nu se amplaseaza clopoteii de metal. Care ar fi acea zona in anul 2017?
  Multumesc!

 2. Roxana spune:

  Buna seara!..
  Tocmai am cumparat un ‘clopotel de vant’…cu 5 brate…fiecare brat(fir de ata ) e prevazut cu cate un clopotel metalic, colorat, cu modele florale…tot pe fir(pe fiecare fir, brat)sunt agatate cate 3 bilute mici, de lemn, maronii, iar deasupra acestor bilute..la 2, 5 cm e prins cate un banut chinezesc.Toate aceste5 fire sunt prinse pe un disc de lemn(capsate).Deasupra acestui disc de lemn sunt alte 4 fire ce se unesc si trec printr-o singura biluta de lemn(mai mare decat celelalte bilute de pe firele prevazute cu clopotei).Aceste fire sunt prinse , mai sus, pe un cerc metalic, in interiorul acestui cerc fiind un fluture…tot metalic. Din mijlocul discului de lemn, partea inferioara, atarna inca un fir, dublu ca lungime fata de firele pe care sunt clopoteii.Pe acest fir mijlociu este prinsa o biluta de lemn..mai mare ca dimensiune ca celelalte bilute de lemn si care ..in miscare atinge cei 5 clopotei…deci aceasta biluta e la nivelul clopoteilor viu colorati, iar sub aceasta biluta.. firul, cum am spus mai sus, e mai lung…si la capat e prevazut cu o frunza de stejar…metalica..acelasi metal ca cel de sus unde este fluturele. As vrea sa fiu sfatuita cum as putea proceda cu el..unde sa l pozitionez in casa, sa stiu semnificatiile acestor semne..frunza de stejar, fluture, banutii chinezesti, bilutele de lemn…
  Mentionez ca locul, casa in care locuiesc nu e a mea. Eu sunt semn de foc(sagetator).. numarul feng shui 6, element metal, grupa Vest. Va multumesc.
  PS..pe unul din firele cu clopotei si cele 3 bilute de lemn , micute, una din bilutele mi s-a rupt..deci 4 fire are cate 3 bilute..iar un fir a ramas cu 2 bilute…
  Seara parfumata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *