Ciorba de perisoare de post – reteta vegana
Astazi, pregatim o ciorba de perisoare vegana. Cine nu vrea sa-si satisfaca gustul si papilele gustative cu o ciorbita de perisoare vegana, dar care sa fie la fel de gustoasa ca cea cu carne? Mai bine spus, poate chiar mai buna. Chiar si pentru cei care adora varianta cu carne, aceasta ciorba de perisoare vegana este extraordinara.
Cand tii post sau pur si simplu, vrei ceva mai usor ca sa te simti bine, alege aceasta varianta si nu vei regreta! O ciorba de perisoare vegana este exact ce-ti trebuie atunci cand vrei sa te simti bine , exact ca la mama acasa.
Ingrediente pentru perisoare
Iata ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta ciorbita de post:
Si acum sa trecem la ingrediente. Pentru perisoare avem nevoie de:
– o cana de linte rosie
– o sfecla potrivita
– o ceapa
– 3 linguri de faina
– 4 linguri de tarate de psyllium
– o legatura de patrunjel
– o legatura de marar
– o jumatate de lingurita de turmeric
– o lingurita de boia dulce
– 2 lingurite de cimbru uscat
– o jumatate de lingurita de coriandru macinat
– sare si piper dupa gust
Ingrediente pentru ciorba de perisoare
Pentru ciorba, avem nevoie de:
– 2 morcovi potriviti
– o ceapa mare
– 2 radacini de patrunjel
– un ardei rosu sau jumatate ( depinde cat de mare este )
– o cana de suc de rosii sau rosii decojite date la blender
– 2 l de apa ( sau mai multa depinde de cat de deasa ti se pare ciorba )
– sare
– o jumatate de lingurita de turmeric
– o legatura sau doua de leustean proaspat sau congelat ( merge si uscat de care ai )
– o cana de zeama de varza sau bors ce preferi ( daca vrei sa fie mai acra adaugi mai multa )
– putin ulei de floarea soarelui (folosesc doar ulei presat la rece)
Preparare
Si acum sa trecem la treaba. Intai, vom incepe cu prepararea chiftelutelor de perisoare.
Fierbe lintea rosie aproximativ 10-15 min. Dupa ce s-a fiert lintea, scurge-o bine si paseaz-o pana devine pasta.
Adauga peste linte toate celelalte ingrediente si amesteca bine.
Lasa compozitia sa stea 5 min. Dupa ce au trecut cele 5 minute, apuca-te de format chiftelele cu mana.
Ai grija sa nu le faci prea mari. Ele sa mai umfla la aburi.
Poti gati chiftelele la cuptor sau la steamer. Eu am folosit steamerul si in 20 de min sunt gata.
Daca le faci la cuptor, adauga un vas mic plin cu apa in cuptorul incins si pune chiftelele pe o tava cu hartie de copt.
Lasa-le in cuptor pentru 20 de min.
Cat timp se fac chiftelele poti sa prepari ciorba.
Da pe razatoarea mare, morcovii si radacina de patrunjel.
Ceapa si ardeiul se taie cubulete mici. Intr-un vas mai mare, toarna putin ulei, adauga morcovii, radacina de patrunjel si ceapa!
Apoi, pune imediat peste ele, putina apa fierbinte, cat sa le acopere.
Eu niciodata nu calesc nimic, in ulei si asta iti recomand si tie. Adauga sare dupa gust, turmericul si lasa-le putin la fiert pana se inmoaie! Dupa, poti sa adaugi si ardeiul.
Cand vezi ca legumele s-au fiert, mai adauga apa fierbinte, cat este nevoie! Adauga si sucul de rosii sau rosiile decojite si blenduite!
Zeama de varza sau bors dupa gust
Cand supa este aproape gata, adauga zeama de varza sau borsul! Pune atat cat este nevoie si mai lasa ciorba cateva minute la fiert! Dupa ce ai stins focul, pune leustean din belsug si adauga perisoarele, in ciorba.
Adauga si zeama de varza sau borsul! Sunt sigura ca nu vei rezista prea mult la mirosul ca la mama acasa si iti vei scoate o portie imediat, dupa ce ai stins focul.
Imi place foarte mult mirosul de leustean, in bucatarie. Sincera sa fiu eu cred ca o ciorba romaneasca fara leustean, nu se poate numi ciorba. O ciorbita de perisoare vegana este perfecta pentru orice zi. Iti va face ziua mai frumoasa si viata mai sanatoasa.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin