Ciorba de dovlecei cu corcoduse

Ciorba de vara cu dovlecei si verdeturi, acrita cu corcoduse

Cine nu adora o ciorba de dovlecei proaspeti acrita cu zeama de corcoduse, mai ales vara, cand piata e plina de dovlecei proaspeti. Esti si mai norocoasa daca ai dovlecei de la tara, proaspeti culesi din gradina.

Pentru ciorba noastra de dovlecei cu corcoduse, cei mari sunt foarte buni chiar daca au seminte. Poti alege unii mari dar ai grija sa fie proaspeti.

Eu am norocul sa am cativa dovlecei proaspeti culesi de la tara primiti de la o prietena draga. Si cum mi-a adus si cateva corcoduse culese din pom chiar de ea, nu puteam sa nu fac o ciorbita delicioasa.

Cum se prepara ciorba de dovlecei?

Hai sa-ti spun cat de usor se prepara. In primul rand ai nevoie de un dovlecel mai mare si proaspat. Apoi, ai nevoie de cateva radacinoase cum ar fi: telina, radacina de patrunjel, morcovi, pastarnac, ceapa, rosii, ardei gras, verdeturi, marar, leustean.

Ardei rosu pentru piele frumoasa
Ardei gras rosu

Doua cepe potrivite si un ardei gras rosu sau verde, cred ca ar fi de ajuns, pe langa cateva rosii proaspete sau daca mai ai suc facut in casa e perfect. Cateva boabe de orez merg si ele de minune impreuna cu putin marar si leustean.

Adaugam niste sare si putin ulei. La sfarsit, desigur, o acrim cu zeama de la corcodusele pe care le-am fiert pana s-au muiat bine si le-am scos samburii.

Citeste si:  Placinta ciobanului vegana

Nu ai idee cat de bine poate sa miroasa si cat de delicioasa este. Daca vrei poti sa adaugi la sfarsit si putina smantana. Depinde cum o preferi.

Eu pot doar sa-ti spun ca ar fi pacat daca nu o incerci . Este o ciorba pur si simplu delicioasa.

Ciorba de dovlecei cu corcodusemorcovi supa de morcovi

Timp de preparare: 60 de min.

Ingrediente :

  • un dovlecel mare
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi medii sau unul mai mare
  • o radacina de patrunjel mai mica
  • un pastarnac mai mic
  • o telina mica
  • 2-3 rosii proaspete sau suc de rosii
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • cateva boabe de orez
  • marar si leustean
  • sare dupa gust
  • 3 litri de apa
  • zeama de la corcoduse

Mod de preparare :

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare.

Tocam ceapa marunt si o punem cu uleiul si putina sare la inmuiat cu putina apa fierbinte. Eu una nu calesc niciodata doar in ulei, pun si putina apa . Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam radacinoasele.

Poti sa le toci marunt sau sa le dai pe razatoarea mare. Eu prefer sa le dau pe razatoare si morcovul sa-l tai rondele. Imi place mie cum se vad rondelele in ciorba, la sfarsit.

Dupa ce am adaugat radacinoasele, mai adaugam apa fierbinte si le lasam pana se patrund. Cand legumele au fiert, adaugam dovlecelul, ardeiul si cateva boabe de orez.

Citeste si:  Saratele vegane cu chimen

Ciorba de dovlecei cu corcoduse

Completam cu apa fiarta si o lasam la fiert. Cand dovlecelul este facut, punem rosiile decojite si taiate cubulete mici sau sucul de rosii.

Cand ciorba este gata, adaugam zeama de corcoduse dupa gust, daca o preferi mai acra sau putin mai dulce. Atentie insa, sa nu pui prea multa. Cand ciorbita este pe foc, nu prea iti dai seama. Atunci cand se mai raceste, o sa vezi ca este suficient de acra. La sfarsit, stingem focul si adaugam marar si leustean dupa preferinte.

Poti, desigur adauga, iaurt gras sau smantana.

Astept sa-mi scrii un comentariu mai jos si sa-mi spui cum ti-a iesit ciorbita si daca ti-a placut.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *