Chifle Cu sfecla Rosie si Ferment 100 de Ani

Chifle cu sfecla rosie si ferment 100 de Ani

Astazi, facem o reteta interesanta, chifle cu sfecla rosie si ferment natural, facut dupa reteta 100 de ani – secretele longevitatii.

Poti vedea mai jos reteta in format video, pe canalul cu acelasi nume:

Reteta Ingrediente:

  • 300g sfecla rosie cruda, curatata de coaja
  • 50g unt / ulei cocos topit
  • 1 galbenus / praf de turmeric
  • 10g sare
  • 50ml ferment 100 de Ani
  • 500g faina pentru cozonaci

Taiem cubulete cele 300g sfecla si o punem la blender cu 50g unt sau ulei de cocos, 10g sare si galbenusul de ou sau praful de turmeric.

Blenduim totul pana obtinem o pasta foarte fina.

Apoi adaugam cele 50ml de ferment 100 de Ani si amestecam cu o lingura.

Peste faina cernuta, adaugam toata compozitia si framantam pana cand obtinem un aluat elastic si uniform.

Punem aluatul la fermentat pentru 8ore.

Vom observa ca o sa se dubleze.

Ungem blatul cu putin ulei de cocos si impartim aluatul in 8 parti cat de cat egale.

Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu apa.

Coacem chiflele la cuptorul pre-incazit la 180C sus – jos pentru 35 de minute.

Cand chiflele sunt gata le ungem cat sunt fierbinti cu ulei de masline, apoi le lasam sa se raceasca.

Citeste si:  Placinta De Spanac Si Branza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *