Chec Fara Gluten Cu Mere Si Fulgi De Ovaz

Chec cu Mere, Fulgi de Ovaz – Desert Fara Gluten

Astazi, facem un desert usor, sanatos si delicios, un chec fara gluten cu mere si fulgi de ovaz. Daca vrei un desert sanatos, fara zahar si alergeni, este cazul sa incerci si tu acest chec cu mere.

Gasesti Reteta in varianta video urmand linkul de mai jos:

Ingrediente reteta – chec cu mere

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 250 de grame de fulgi de ovaz
  • 7 grame de praf de copt (1/2 lingura)
  • 1/2 lingura  de scortisoara
  • 40 de grame de stafide (aproximativ 1/4 cana)
  • 2 mere de marime medie
  • 3 oua
  • 1 lingurita de extract de vanilie (poti folosi si esenta de vanilie)
  •  1 varf de sare
  • Am folosit o tava de 26x10cm

Cum facem reteta?

Pentru inceput, dam la blender fulgii de ovaz.. Dupa ce am transformat fulgii de ovaz in faina, ii turnam intr-un bol.

Adaugam praful de copt si scortisoara.

Taiem merele in bucati mai mici si le dam la blender.

Punem merele maruntite peste faina de ovaz.

Adaugam galbenusurile de oua si extractul de vanilie.

Optional, putem adaugam stafide, merisoare sau alte fructe uscate.

Foloseste stafide daca vrei sa fie mai dulce!

Amestecam totul bine in bol.

Separat, intr-un alt bol, dam albusurile la mixer pana ce devin spuma.

Citeste si:  Tort de Morcovi fara Zahar, Fara Gluten, Fara Coacere

Amestecam spuma obtinuta cu restul compozitiei pana se incorporeaza foarte bine.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei de cocos.

Cum coacem?

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Dam la cuptor pentru 35 – 40 de minute.

Facem testul scobitorii. Daca s-a facut, scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Aboneaza-te la Canalul Magda Cooks!

Vrei sa vezi si alte retete sanatoase si rapide? Aboneaza-te la canalul de you Tube Magda Cooks si vei sti cand apar retete noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *