Dulcineea – Cel mai sanatos Cozonac Vegan – Reteta Originala Nicoleta Lupu
Astazi, facem o reteta speciala, cel ai sanatos cozonac de post – Dulcineea, vegan, facut din ingrediente 100 % naturale. Poti vedea reteta video mai jos:
daca nu vreti sa consumati, zahar, puteti îndulci aluatul și cu un sirop natural, substituind 1:1 cu apa/laptele vegetal.
În cazul în care există alergie la orez sau linte, il puteti înlocui cu quinoa.
Cum faci cel mai sanatos cozonac de post?
Ai nevoie de un blender puternic. Aluatul trebuie sa fie foarte bine mărunțit – textura cerealelor înainte de a adăuga tărâțele de psyllium trebuie să fie foarte fină. Să arate ca o cremă de față..atât de fină!

Ai prin casă niște orez, linte, morcov, curmale, vreo 2 linguri de ulei, vreo 2 linguri de cacao, niște esență de rom, drojdie și tărâțe de Psyllium? Da? Atunci de ce nu faci un cozonac vegan fără gluten sau alergeni cunoscuți?
Determinată să rezolv o problemă de sănătate căreia nu-i găseam cusur, am început cu ceva timp în urmă să creez rețete unice, din ingrediente simple, naturale și foarte sănătoase.
Mi-am dat seama că zicala „ești ceea ce mănânci” este adevărată și am înțeles cauza tuturor bolilor moderne.
Am decis așadar să creez rețete noi, adaptate la vremurile moderne care însă să păstreze tradițiile și să folosească ingrediente simple și în starea lor cât mai naturală, fără chimicale, fără ingrediente exotice greu de găsit și procurat de catre oricine.
De ce sunt rețetele Nicoletei mai sănătoase?
Datorită faptului că sunt făcute din ingrediente naturale 100%, integrale, bogate în fibre naturale și nutrienți complecși, cu indice glicemic scăzut.
De asemenea, metoda de preparare este foarte importantă când vine vorba despre calitatea unui produs.
De data aceasta, vă prezint rețeta de Cozonac vegan DULCINEEA, fără zahăr sau îndulcitori sintetici, din ingrediente care în mod natural nu conțin gluten, lactoza, sau alți alergeni cunoscuți.
Dulcineea este, cu siguranță cel mai sănătos cozonac de post din lume. Ai ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta, mai jos:
Ingrediente Aluat Cozonac de Post
- 150g orez brun
- 150g linte roșie
- 50g morcov
- 3g sare
- 2 linguri ulei cocos
- Coaja de citrice
- Esenta de rom
- Apa total 650g
- Drojdie pt 500g făină (1 pliculeț)
- 17g psyllium
Umplutura
- 20 curmale hidratate
- 2 linguri cu vârf cacao
Iti recomanda acest cozonac vegan, natural fără gluten, gustos, fără zahăr adăugat, îndulcit pe bază de curmale, bogat în fibre și proteine si facut din cereale și leguminoase.
Este o creație unică și exclusivă a Nicoletei Lupu, pentru canalul de You Tube 100 de ani- Retetele Longevitatii.
eJuliana.ro - Magazin de cadouri
Cadouri de Botez şi Nunta | Magazin online, Bucureşti
Vezi produse în magazin